Upratovanie poschodového domu
Ahojte,
tie ktore mate poschodove domy a zahradu. Poradte ako byt efektivny - ako kedy co a kolko upratovat. Mam vela izieb, balkonov a okien , 2 kupelky, terasu, garaz, predzahradku a dalej dlhsiu zahradku.
Pomohlo by mi ak by ste napisali nejaky zoznam alebo harmonogram co kedy ako casto upratujete 🙂
Dom sme kupili len teraz, malujeme a uz premyslam ako si ho udrziavat. Dakujem za rady 😊😊
@juliet86 Zatial nemame deti ani zvierata
@zooeynka neviem si predstavit nic nezehlit, nemocnicne uniformy vyzeraju po vyprati ako krave z pysku pokrkvane, nehovorim o koselach, bluzkach a satach.. zehlim vsetko
To si musis sama vybudovat navyky podla svojho casu. Ja sa neriadim striktnym harmonogramom. Umyvacku zapinam,ked sa naplni. Ak neskoro vecer,tak dam odlozeny start tak,aby doumyvala,ked pridem z robity. Robota zapinam cez aplikaciu,ked nie sme doma. Klasickym vysavacom vysavam cely dom raz do tyzdna to zaberie aj 1,5 hodiny,ked chcem vsetko dokladne povysavat,kazdy kut,za skrinami a podobne. Periem tiez podla potreby,ak v tyzdni,tak si nastavujem odlozeny start a ked pridem domov,vyvesim pradlo. Ak sme doma v sobotu,tak periem v sobotu. Podlahy umyvam bud stvrtok vecer alebo cez vikend vecer. V zahrade a okolo domu robim ako treba,ako mam cas a chut. Vo vsetkom si musis najst system. Nepojde to od zaciatku hned ako po masle. Prach utieram hala bala napr. hocikedy v tyzdni,ked vidim,ze uz by sa patrilo,tak jednu,dve miestnosti poutueram. Ja sa snazim dennu cast udrziavat naporiadku. V spalni ked aj nie je tip top upratane,to mi az tak nevadi,tam chodim az vecer. Napr.v piatok som vecer o 23 utierala prach v spalni. Kupelnu aj viackrat v tyzdni umyvam,umyvadlo aj 2-3x,zachod kazdy deuhy den,ale to nezaberie vela casu
Ja nezehlim,ale viem si predstavit zehlit v ramci oddychu pri nejakom dobrom filme alebo oblubenom serialy,hudbe.
Mame 220m dom a 6,5 a pozemok. Okna umyvam fialovou vileda handrickou za euro a je to rychlovka. Tak v obyvke kuchyni ci vchodove dvere, pretriem aj kazdy tyz ked vidim prach, capance.
Kazdy vecer pustim mycku, rano ju otvorim a vylozim.
Periem par x v tyzdni, podla potreby cca 4 pracky a zehlim iba v nedelu vecer vsetko naraz. Oblecenia mame dostatok
O zahradu sa stara manzel. 1x tyz pozametam ulicu, pomaha syncek a umyjem terasu.
Nemame vsak extra poriadok, taka klasika. dom sluzi nam, nie my jemu. Neotrocim. Nato vsak musis byt povaha, aby si si to takto povedala 😝
@h2 máme dvoch psov aj mačku, v kuse sa chodí na terasu, dvor, treba vysávať denne. Keď sme boli v byte, stačilo 1-2x do týždňa a to sme aj psa mali, ten ale pĺzol minimálne. Aj prachu sa teraz za dva dni usadí, čo v byte za týždeň. Čiže upratuje sa omnoho viac, napriek tomu nemáme tak čisto, ako predtým v byte.
ak nemate deti a zvierata je sanca ze to das ;) chapem ak treba zehlit uniformy. ja nemam ani dosku ani zehlicku doma. bluzky a kosele nenosime. saty nosim len take ktore stacit pekne zavesita su ok

Dom uz mate zariadeny?my mame poschodovy,140m2,ale zariadila som ho uplne minimalisticky,aby som nemusela utierat prach 2 hod. Okna prebehnem raz za mesiac iba handrou a okenou,1-2krat rocne umyjem normalne. Ale mame rolety vonkajsie,takze ked prsi,nespinia sa. Vysavam casto,ale hlavne dole,cely dom iba cez vikend. Zmyvam 2krat tyzdenne. Periem podla potreby a suche veci hned odkladam. Zahradu davam do kopy ked mala spi na obed a podvecer obcas ked sme vsetci von a cez vikend.