icon

Upratovanie poschodového domu

25. jún 2023

Ahojte,
tie ktore mate poschodove domy a zahradu. Poradte ako byt efektivny - ako kedy co a kolko upratovat. Mam vela izieb, balkonov a okien , 2 kupelky, terasu, garaz, predzahradku a dalej dlhsiu zahradku.
Pomohlo by mi ak by ste napisali nejaky zoznam alebo harmonogram co kedy ako casto upratujete 🙂
Dom sme kupili len teraz, malujeme a uz premyslam ako si ho udrziavat. Dakujem za rady 😊😊

Strana
z2
ibajaanikiny
25. jún 2023

Dom uz mate zariadeny?my mame poschodovy,140m2,ale zariadila som ho uplne minimalisticky,aby som nemusela utierat prach 2 hod. Okna prebehnem raz za mesiac iba handrou a okenou,1-2krat rocne umyjem normalne. Ale mame rolety vonkajsie,takze ked prsi,nespinia sa. Vysavam casto,ale hlavne dole,cely dom iba cez vikend. Zmyvam 2krat tyzdenne. Periem podla potreby a suche veci hned odkladam. Zahradu davam do kopy ked mala spi na obed a podvecer obcas ked sme vsetci von a cez vikend.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
autor
25. jún 2023

@juliet86 Zatial nemame deti ani zvierata

autor
25. jún 2023

@zooeynka neviem si predstavit nic nezehlit, nemocnicne uniformy vyzeraju po vyprati ako krave z pysku pokrkvane, nehovorim o koselach, bluzkach a satach.. zehlim vsetko

marca12
25. jún 2023

To si musis sama vybudovat navyky podla svojho casu. Ja sa neriadim striktnym harmonogramom. Umyvacku zapinam,ked sa naplni. Ak neskoro vecer,tak dam odlozeny start tak,aby doumyvala,ked pridem z robity. Robota zapinam cez aplikaciu,ked nie sme doma. Klasickym vysavacom vysavam cely dom raz do tyzdna to zaberie aj 1,5 hodiny,ked chcem vsetko dokladne povysavat,kazdy kut,za skrinami a podobne. Periem tiez podla potreby,ak v tyzdni,tak si nastavujem odlozeny start a ked pridem domov,vyvesim pradlo. Ak sme doma v sobotu,tak periem v sobotu. Podlahy umyvam bud stvrtok vecer alebo cez vikend vecer. V zahrade a okolo domu robim ako treba,ako mam cas a chut. Vo vsetkom si musis najst system. Nepojde to od zaciatku hned ako po masle. Prach utieram hala bala napr. hocikedy v tyzdni,ked vidim,ze uz by sa patrilo,tak jednu,dve miestnosti poutueram. Ja sa snazim dennu cast udrziavat naporiadku. V spalni ked aj nie je tip top upratane,to mi az tak nevadi,tam chodim az vecer. Napr.v piatok som vecer o 23 utierala prach v spalni. Kupelnu aj viackrat v tyzdni umyvam,umyvadlo aj 2-3x,zachod kazdy deuhy den,ale to nezaberie vela casu

marca12
25. jún 2023

Ja nezehlim,ale viem si predstavit zehlit v ramci oddychu pri nejakom dobrom filme alebo oblubenom serialy,hudbe.

minutka
25. jún 2023

Mame 220m dom a 6,5 a pozemok. Okna umyvam fialovou vileda handrickou za euro a je to rychlovka. Tak v obyvke kuchyni ci vchodove dvere, pretriem aj kazdy tyz ked vidim prach, capance.

Kazdy vecer pustim mycku, rano ju otvorim a vylozim.

Periem par x v tyzdni, podla potreby cca 4 pracky a zehlim iba v nedelu vecer vsetko naraz. Oblecenia mame dostatok

O zahradu sa stara manzel. 1x tyz pozametam ulicu, pomaha syncek a umyjem terasu.

Nemame vsak extra poriadok, taka klasika. dom sluzi nam, nie my jemu. Neotrocim. Nato vsak musis byt povaha, aby si si to takto povedala 😝

zuzanaam
25. jún 2023

@h2 máme dvoch psov aj mačku, v kuse sa chodí na terasu, dvor, treba vysávať denne. Keď sme boli v byte, stačilo 1-2x do týždňa a to sme aj psa mali, ten ale pĺzol minimálne. Aj prachu sa teraz za dva dni usadí, čo v byte za týždeň. Čiže upratuje sa omnoho viac, napriek tomu nemáme tak čisto, ako predtým v byte.

juliet86
26. jún 2023

ak nemate deti a zvierata je sanca ze to das ;) chapem ak treba zehlit uniformy. ja nemam ani dosku ani zehlicku doma. bluzky a kosele nenosime. saty nosim len take ktore stacit pekne zavesita su ok

Strana
z2