icon

Vyrovnanie pokrčenej páperovej bundy po praní

bambi3310
25. mar 2025

Ahojte , dala som prať páperovú bundu a viete asi ako to dopadlo.🤣 Vo vnútri je úplne pokrútená a ja sa chcem opýtať či neviete niektorá prosím ako to vrátiť spať? Alebo ako to aspoň vyrovnať? Za vaše rady ďakujem.

sandra49
25. mar 2025

@bambi3310 a vnútri je normálne perie alebo vatova výplň? Poradím zatiaľ len susicku.

bambi3310
autor
25. mar 2025

@sandra49 Vatova výplň

denisa_deniska
25. mar 2025

@bambi3310 ja som videla jedno video, ako do rukáva strčili fén, a valčekom na cesto búchali po bunde 😂 strašne by ma zaujímalo, či to funguje 🙈

sandra49
25. mar 2025

@bambi3310 tak skúsiť susicku. Ak nemáš tak ako sa ti bude x hodín sušiť tak často ju ponatriasat a tak ako keby potrhat v oboch rukách, neviem to inak napisat🤣 neviem ci vieš co mam na mysli. Ale teda s vatovanou sa mi to stalo a nič nepomohlo..čiastočne pomohlo to co som napísala a potom keď úplne uschla tak popresuvat tu výplň tam kde chyba, ako keby ju tak natrhat vnútri. Ale nosením sa to zas "zgrclo" keďže to už bolo poškodené pranim.. možno baby poradia nejaký hack ale ja som za roky na nič okrem vyššie spomenutého neprišla..

kollarovci
25. mar 2025

@bambi3310 ahoj ja som odmietla prat synovi bundu North face stala 300e. Som mu povedala nech si ju da do cistiarne ale dcera mu ju nakoniec dala do pracky a tusim 2 krat do susicky neviem aky program dala a tiez tam dala tie lopticky a prezila to🙏😉

maddie1711
25. mar 2025

No z mojej skúsenosti tie ,,lepšie “ bundy s tým problém nemajú v susicke, mame doma všetci rôzne značky vatovaných búnd a sušička si vždy poradí bez loptičiek. To vlakno je tam prešívané nie len napchate do medzier ako u lacnejších. Svokra ki minule doniesla 3 jej bundy že nech jej vyskúšam dať do susicky lebo sú nové, ešte ich ani neprala lebo sa bála že sa jej zbijú keď nemá sušičku. A zbili sa aj tak …. Ono sa to po vysušení dá akoby ponaťahovať naspäť ale už tam ostanú také guče, nedáš to do pôvodného stavu.

refly
25. mar 2025

Vlákna polyfillu (vata) sa praním splstia. Rovnako ako vlna. čo bolo predtým nadýchané, je zrazu kompaktná guča.
Tiež bundy nemajú voľný polyfill, ale taký stlačený v pláte - vatelín sa to volá. Jednoducho sa to správa viac ako látka a bežne sa to predáva v metráži.
Pravdepodobne sa ten vatelín potrhal (takže už nedrží na mieste a je padnutý a deravý) a následne splstil. Tomu už nepomôže ani svätená voda a môžete to fénovať a búchať koľko chcete. Ta plnka je jednoducho zničená.