Psychiater v okolí Žiliny

tina13051
11. sep 2016

Ahojte, prosim vas poradte dobreho psychiatra v okoli zilina, martin ruzomberok.potrebujem pomoct mamine
nejake skusenosti ak mate dakujem vam

vejula
11. sep 2016

@tina13051 Tu v ZA viem len o doktorovi Piovarovi. Psychiater ma za ulohu diagnostikovať a predpísať lieky (ktoré občas su potrebné), bohužial skutočnej terapii sa nevenujú, kedze maju velmi málo času na pacienta. Takže ja by som možno hladala radšej nejakého dobrého terapeuta, ak potrebuje lieky aj psychiatra, ale určite aj popri nom problem riešiť s terapeutom.

tina13051
autor
11. sep 2016

Mama mala paranoidnu psychozu.liecila sa skoro 2 mesiace na psyciatrii.nastavili jej lieky trochu pomohlo.paranoja zmizla.ale boji sa ist von medzi ludi.nechce jest,je stale smutna taka bez zivota,a sama chce pomoc.len potrebujem nejake skusenosti radu kam s nou mame ist.lebo takto to zase zle skonci.a bojim sa o nu

tina13051
autor
11. sep 2016

Citala som ze v bratislave su dobri odbornici.len ked to je daleko. Ale ak nenajdeme niekde blizsie skusime aj tam.

vejula
11. sep 2016

@tina13051 ak už uživa lieky musí choddiť k psychiatrovi, nie? Minimalne jej tie lieky musí predpdisovať. Ja by som popri liekoch asi riešila terapeuta.

missdiva
11. sep 2016

@tina13051 Dobra sprava je, ze paranoja po liekoch zmizla a chce sa z toho sama dostat. Ked si citala o niekom dobrom v BA, tak myslim, ze cesta parkrat v mesiaci vam za to stoji.
Neviem ci je mama ten typ cloveka, ktory chce patrat po pricinach problemu (ci jej pomoze ked sa bude s niekym rozpravat o pocitoch a o traume, ktoru mohla/nemusela utrpiet a racionalne si teda dokaze vysvetlit dovod svojho spravania a nasledne ho zlepsovat). Alebo ci spada do tej kategorie ludi, ktori sa pri pitvani v takychto veciach a neustalom vracani sa do minulosti s psychiatrom velmi rozlutostia a upadnu este do vacsej depresie.
Kazdopadne kazdy dobry psychiater vam zaobalene poradi, ze musi byt popri brani liekov sucinna. Inak povedane pomoct si moze jedine ona sama. Potrebuje si najst nejaky zmysel zivota, nieco co ju bude naplnat a vytazi ju natolko aby nemala cas na negativne myslienky. Na tvojom mieste by som ju na zaciatok, ako nakopnutie novym smerom, vzala napr. na tyzden na nejaku exoticku poznavacku. Medzi cudzimi ludmi nebude mat dovod sa bat chodit von, speciality miestnej kuchyne ju prilakaju aby ochutnala nieco nove a hlavne bude prilis vytazena na to aby filozofovala o tom, kto ju sleduje a aky je vlastne zmysel zivota. Vecer unavou odpadne do postele. Ak uvidis potom aspon mierne zlepsenie prihlasila by som ju denne na nejaky kurz kreslenia alebo cudzi jazyk alebo cokolvek co by ju mohlo bavit. Najlepsie by bolo keby ste tam chodili spolu aby prekonala pocit neistoty a mala tam priatelku. Alebo mozte zacat postupne doma s nejakym rucnymi pracami, cvicenim jogy, pripadne niekomu pomaha aj citanie roznej motivacnej literatury.
Vo vacsine pripadov pramenia tieto poruchy z nizkeho sebavedomia, nejakej traumy, osamelosti alebo nedostatku cinnosti. Psychiater bude pre nu dobrym dovernikom a mentorom, no najtazsiu pracu budes musiet odviezt ty (jej najblizsi clovek) a ona sama. Verim, ze pokial sa ona chce vyliecit a ty ju budes plne podporovat a pomahat jej urcite to zvladnete 😉 . Drzim palce.

tina13051
autor
11. sep 2016

Ma psychiatricku .spyta sa jej ako sa ma .mamina jej povie ze ma uzkosti ze sa boji ludi a ona jej maximalne prrida lieky z ktorych chodi ako omamena.bez zivota.
ja pri nej nebyvam .ale zijeme v tej istej dedine.takze som kazdy den pri nej aj s malym.berieme ju na vylety na prechadzky.nepomaha.stale je smutna .a co ma najviac mrzi nechce alebo teda nechuti jej jest.uz som jej aj ja doniesla uvarila ze nech skusi aspon trochu.nie nezjedla to .neviem ko jej pomoct.

3009
11. sep 2016

@tina13051 doporučujem ti psychiatričku - psychoterapeutku MUdr. Genovévu Almassyovú, má súkromnú ambulanciu síce v Bratislave, ale dá sa s ňou dohodnúť . Je to veľmi skúsená psychiatrička, má na vás čas koľko je treba. Možno by stačilo len pár konzultácií a potom môže chodiť k svojej psychiatričke, alebo ako by sa rozhodla. Tie poplatky nie sú až také vysoké. Kontakt: www.Psychoterapia, Železničiarska 4, BA email: almassy@psychoterapia.sk, tel. 02 5443 0395

tina13051
autor
11. sep 2016

@3009 dakujem ,idem to pozriet

nellinka171
11. sep 2016

V okoli ziliny... Neviem ci je Bytca pre vas velmi daleko, ale je tam jedna doktorka psychatricka, uzasna, ludska, mila...kazdeho pacienta pozna menom, naozaj je to pre nu poslanie, nie povolanie! Ja ju urcite odporucam, ona je psychiater aj terapeut v jednom! Mudr. Katarina Lonckova

tina13051
autor
12. sep 2016

@nellinka171 pozrela som to.neviem emailovu adresu nemate nahodou nanu.cislo tam je.dakujem

nellinka171
12. sep 2016

041/5424926

nellinka171
12. sep 2016
gabrielikta
5. apr 2020

@tina13051 MUDr.Čapková

ivieta
22. feb 2022

@gabrielikta Dobrý deň prosím vás mate nejaké skúsenosti s MUDr. Čapkovou

gabrielikta
25. feb 2022

@ivieta áno.Je to výborný lekár.Špecialista v odbore.Odporúčam.👌