icon

Aké sú skúsenosti s cestovaním vlakom z Kysaku do Bratislavy?

mirushka646
23. jan 2025

Ahojte, cestovali ste niekto v poslednej dobe vlakom z Kysaku do Bratislavy, konkrétne prvou triedou? Vlakom som necestovala veeelmi dlho, no počula som kadečo 🙈

viestta
23. jan 2025

Sce nie z Kysaku do BA ale z KE do TN minuly vikend, druhou triedou a teda neviem coho sa obavas. Cestujem vlakmi roky rokuce a okrem meskania sa nestalo nic, co by vo mne akekolvek obavy vzbudzovalo.

zojazoja
23. jan 2025

roky rokuce som cestovavala opačne..z Blavy do Kysaku. nikdy sa nič nestalo. čoho sa obavas konkretne?

mirushka646
autor
23. jan 2025

@zojazoja @viestta baby nesmejte sa mi, ale obávam sa rôznych asocialov, spiťakov, ktorí sa vedľa mňa vyzvracajú na zem a podobne (to sa reálne stalo, nie je to výmysel) 😁🙈 v čase ICčiek som aj ja cestovala častejšie vlakom a niečoho takého som sa neobávala ani náhodou, len to bolo 8-10rokov dozadu...

viestta
23. jan 2025

@mirushka646 asocial a spitak si nekupi listok do prvej triedy. Nekupi si ani miestenku do druhej triedy. Prve trieda je povinne miestenkova, v kazdom rychliku su teraz 3 vozne 2. triedy povinne miestenkove, tam asociala nestretnes. A ak aj nejaki cestuju z KE, tak v Margecanoch vystupia, ale vacsinou cestuju osobakmi.

zojazoja
23. jan 2025

@mirushka646 v zivote som grciaceho asociala vo vlaku nestretla. a to som cestovavala 28 rokov pravidelne mesiac co mesiac...niekedy tyzden co tyzden. za to v Blave v MHD, tam sa našlo tych sfetovanych asocialov čo tam robili cirkus den čo den 🙂

mirushka646
autor
23. jan 2025

@zojazoja @viestta ďakujem vám obom za odpovede 😉 tak už len nech nemáme meškanie a iné podobné strasti 🤣

la_dolce_vita
23. jan 2025

V prvej triede bud uplne bez obav. Cestujem vlakom cely zivot a posledne roky je skor problem v spojoch do a z CR , najma RJ, tu stretavam neprisposobivych tmavych spoluobcanov. Ale vzdy mi sprievodca ponukol ine miesto, maju pochopenie.

zeldia
23. jan 2025

@mirushka646 cestujem 30 rokov vlakmi zažila som naozaj asi vsetko. Vo vlaku je rovnaká vzorka ako na ulici alebo v nákupnom centre no fakt všehochuť. Na dlhu trasu by som si kupila 1triedu ale to neznamená že tam vedľa nebude sediet magor, v prvej triede ale máš myslim zvlášť sprievodcu takže sa nieje čoho bat. V najhoršom úplne prisernom prípade si presadnes do iného vozňa. Skôr sa príprav na meskanie.