icon

Ako zosobášiť sa vo sviatok v Prešove alebo Košiciach?

denisa888
9. jan 2025

Dobrý deň, vedel by mi niekto poradiť, ako postupovať v nasledovného situácii?

So snúbencom by sme chceli civilný sobáš 1.5 avšak tento deň je sviatok a nie je v Prešove ani v Košiciach sobášny. Akým spôsobom by sme sa mohli zosobášiť? napr. Zavolať osobu oprávnenú sobášiť, ktorá by bola ochotná nás zosobáši mimo úradu, alebo osoba z inéj matriky (mesta). Nemáte prosím skúsenosť ako riešiť takúto situáciu? Určite je veľa ľudí ktorí mali svadbu vo sviatok alebo iný neštandardný deň.

Ďakujem za každú radu.

lelelienka
9. jan 2025

My sme sa sobasili sice v BA, v pracovny den, ale stacilo zaplatit poplatok za sobas v iny ako urceny den a dohodnut si termin 😉 tipujem, ze by to tak mohlo byt aj inde

denisa888
autor
9. jan 2025

@lelelienka ďakujem za odpoveď. Ja som sa pýtala tá našom mestskom úrade emailom. Pani z úradu mi len odpovedala že v tento deň to nie je možné. Predpokladala som že úrad bude zavretý a teda nikto dobrovoľne do práce nepôjde. Preto sa zamýšľam aké sú iné možnosti

bessie12
9. jan 2025

@denisa888 nad inym datumom ste nerozmyslali ? Ak je to pre vas specificky datum, tak to chapem, ale skuste radsej vybrat iny.

e1i
9. jan 2025

@denisa888 znami mali sobas 16.11,bola to streda a 17.11 sviatok.

petamich
9. jan 2025

Pisala som ti aj do inej temy ale tak skopirujem aj sem:

Ja som to riesila, lebo sme sa chceli brat velkonocnu sobotu (co ani nie je sviatok), u nas na matrike maju specialny poplatok, ak oddavaju mimo vypisane terminy a mimo matriky na inom mieste, oficialne potrebujes matrikarku a poslanca, ak tito budu suhlasit, ze vas oddaju vo vami zvoleny den, tak u nas to bolo mozne, mne vsak matrikarky odmietli tu sobotu, takze sme sa napokon brali iny den

Takze hypoteticky si vies za poplatok zaplatit akykolvek den ale prakticky s tym musia suhlasit, ak nesuhlasia, smola 🙂

gejb
Autor odpoveď zmazal
gejb
9. jan 2025

@denisa888 osoba s opravnenim môže sobasit len vo svojom meste.