Ako zosobášiť sa vo sviatok v Prešove alebo Košiciach?
Dobrý deň, vedel by mi niekto poradiť, ako postupovať v nasledovného situácii?
So snúbencom by sme chceli civilný sobáš 1.5 avšak tento deň je sviatok a nie je v Prešove ani v Košiciach sobášny. Akým spôsobom by sme sa mohli zosobášiť? napr. Zavolať osobu oprávnenú sobášiť, ktorá by bola ochotná nás zosobáši mimo úradu, alebo osoba z inéj matriky (mesta). Nemáte prosím skúsenosť ako riešiť takúto situáciu? Určite je veľa ľudí ktorí mali svadbu vo sviatok alebo iný neštandardný deň.
Ďakujem za každú radu.
@lelelienka ďakujem za odpoveď. Ja som sa pýtala tá našom mestskom úrade emailom. Pani z úradu mi len odpovedala že v tento deň to nie je možné. Predpokladala som že úrad bude zavretý a teda nikto dobrovoľne do práce nepôjde. Preto sa zamýšľam aké sú iné možnosti
Pisala som ti aj do inej temy ale tak skopirujem aj sem:
Ja som to riesila, lebo sme sa chceli brat velkonocnu sobotu (co ani nie je sviatok), u nas na matrike maju specialny poplatok, ak oddavaju mimo vypisane terminy a mimo matriky na inom mieste, oficialne potrebujes matrikarku a poslanca, ak tito budu suhlasit, ze vas oddaju vo vami zvoleny den, tak u nas to bolo mozne, mne vsak matrikarky odmietli tu sobotu, takze sme sa napokon brali iny den
Takze hypoteticky si vies za poplatok zaplatit akykolvek den ale prakticky s tym musia suhlasit, ak nesuhlasia, smola 🙂

My sme sa sobasili sice v BA, v pracovny den, ale stacilo zaplatit poplatok za sobas v iny ako urceny den a dohodnut si termin 😉 tipujem, ze by to tak mohlo byt aj inde