Detská pohotovosť v Prešove alebo Košiciach
Prosim vas, je detska pohotovost v PO lepsia ako ta v KE?
Mala (4r.), ma horucky, zbijam na striedacku nurofen/paralen, zabaly, vlazne sprchy, vana... ledva jej lieky drzia 4 hodiny a uz to stupa. Uz je to 24h, chcem aby jej vzali CRP a pozreli moc, lebo nema ani sopel, ani kasel, ani hrdlo chytene. Stazovala sa len na hlavu. Naposledy, ked mala taketo teploty tazko zbijatelne mala CRP ani nie po 24 h 100, cize mam opravneny strach.
Kazdopadne, po poslednom zazitku z KE pohotovosti by som sa jej najradsej vyhla oblukom (ano schytali sme tu 100 rocnu pani Doktorku, ktora malej predpisala atb, na ktore je alergicka, aj ked som to dorazne prizvukovala).
Ak prídete na urgent či pohotovosť s tým, že CRP vysoké už budú inak pozerať. U nás dieťa teplotu nemalo - boli iné problémy. Tak možno preto crp nebrali.
CRP test robia aj v lekárňach dr.max alebo si ho vieš kúpiť. Skús zavolať do tej, čo máte najbližšie. Mám skúsenosť s detským urgentom - vezmú moč, pomerajú tlak, teplotu atď, crp tušim nerobili. Hundrú, že tam vôbec si a kto ťa poslal...Čakali sme strašne dlho. Dieťa dostalo infúziu - je možnosť tzv, krátkej hospitalizácie tam na lôžku. Ako najrýchlejšiu možnosť by som volila CRP v lekárni a ďalej podľa toho.
Mám známu a jej z urgentu či pohotovosti poslali dieťa síce už staršie domov, kde skolabovalo a ukázalo sa, že mu praskol slepák. Takže ak ti ide prioritne o CRP - riešila by som najprv ľahšiu a rýchlejšiu cestu.
@janage presne..crp u dr.maxa...vyborna pomoc
a aj pruzky na moc kupis a otestujes a az podla toho by som isla plus crp v lekarni
@anonym_autor alebo lekaren benu tak sme isli na crp.do lekarne kedze tiez mam nedobre skúsenosti a my mame len občas teploty a teraz v februári mala prvýkrát do 39.5 viackrát tak.som isla na crp...nakoniec bola ta hnusna chripkka...takze skuste lekaren crpna podla toho sa.zariadit ;)
Ale ja som si najprv zavolala.do danej lekarne kde.som chcela ist aby som.s teplotou malu zbytocne netahala
CRP test robia aj v lekárňach dr.max alebo si ho vieš kúpiť. Skús zavolať do tej, čo máte najbližšie. Mám skúsenosť s detským urgentom - vezmú moč, pomerajú tlak, teplotu atď, crp tušim nerobili. Hundrú, že tam vôbec si a kto ťa poslal...Čakali sme strašne dlho. Dieťa dostalo infúziu - je možnosť tzv, krátkej hospitalizácie tam na lôžku. Ako najrýchlejšiu možnosť by som volila CRP v lekárni a ďalej podľa toho.
Mám známu a jej z urgentu či pohotovosti poslali dieťa síce už staršie domov, kde skolabovalo a ukázalo sa, že mu praskol slepák. Takže ak ti ide prioritne o CRP - riešila by som najprv ľahšiu a rýchlejšiu cestu.
@janage vies co je zaujimave,ze nie v kazdej robia CRP pre deti do 6r...v PO mam jednu dr max ,kde nemam problem ist a urobia a raz som bola v inej a tam ma odbili ,ze oni nerobia do 6r...a ked som jej povedala,ze ako je to mozne,ze jedna siet a nemaju rovnake pravidla,tak mi nevedela povedat...
@janage vies co je zaujimave,ze nie v kazdej robia CRP pre deti do 6r...v PO mam jednu dr max ,kde nemam problem ist a urobia a raz som bola v inej a tam ma odbili ,ze oni nerobia do 6r...a ked som jej povedala,ze ako je to mozne,ze jedna siet a nemaju rovnake pravidla,tak mi nevedela povedat...
@alenamihal ono sa dá dopredu zavolať, alebo kúpiť a urobiť doma. Áno je to zvláštne.
Poriesila som to na pohotovosti, dostala atb, CRP 76
Moc cisty. Ja mam doma pruzky, aj som jej otestovala, ale minule mi bolo vytknute, ze som aj tak mala doniest moc, lebo ked nema ziadne ine priznaky okrem teploty, mohla som to aj zle pozriet, pritom vieme vsetci, ze to nie je raketova veda... a to CRP v lekarni dostanem aj s potvrdenim? Lebo to by bolo pre mna asi najjednoduchsie ak to znova budem musiet riesit, ak bude vysoke tak rovno urgent.
Dakujem
@alenamihal robí sa pre deti od 10 rokov.
@alenamihal robí sa pre deti od 10 rokov.
@ixayxa vsak ok ,ale moja pointa je ,ze DR MAX je jedna firma a niekde maju problem urobit crp a niekde robia aj od 5.rokoch...
@ixayxa vsak ok ,ale moja pointa je ,ze DR MAX je jedna firma a niekde maju problem urobit crp a niekde robia aj od 5.rokoch...
@alenamihal nemusia mať detské lancety. Ak robí dieťaťu pod 10 rokov je to jej dobrá vôľa a jej riziko. Tak ako každý očný lekár ti neošetrí dieťa do.
@alenamihal a v ktorej lekárni ti urobili? keby sme do budúcna potrebovali.. ja som ani nevedela, že existuje taká možnosť..
@alenamihal a v ktorej lekárni ti urobili? keby sme do budúcna potrebovali.. ja som ani nevedela, že existuje taká možnosť..
@nikaeli V Tescu Kosicka.tam je Dr max..4eur stale platim
@nikaeli V Tescu Kosicka.tam je Dr max..4eur stale platim
@alenamihal ďakujem 💗