icon

Máte skúsenosti s magnetickou rezonanciou v ProCare Prešov?

kiksina_21
5. mar 2024

Počas preventívnej prehliadky u gynekológa mi počas sona našiel lekár nejaký útvar na vaječníku , povedal mi, že bude potrebné MR malej panvy. Má niektorá skúsenosť? Budem musieť ísť celá do bubna? To má desí najviac.

maja170
5. mar 2024

Áno,ja som bola viac krát na MR malej panvy a vždy som bola celá v bubne. Chodím do monobloku.

kiksina_21
autor
5. mar 2024

@maja170 no neviem ako to zvládnem, bola som s kolenom tak to sa dalo, lebo som nebola celá dnu. A ešte k tomu kojim takže nejaké lieky na ukludnenie nehrozia

maja170
5. mar 2024

@kiksina_21 Pravdu povediac aj ja mám rešpekt pred týmto vyšetrením,hoci som ho podstupila už veľa krát.Dosť mi vadí ten nepríjemný zvuk a tie stiesnené priestory vo vnútri bubna.Mám pocit,že sa udusím.Ja stále zatvorím oči,aby som nevidela kde som a snažím sa myslieť na niečo pekné.

kiksina_21
autor
5. mar 2024

@maja170 to povedal aj mne doktor,že mám zatvoriť oči. Pomohlo by keby púšťali nejaku hudbu. A ešte jedna otázka. Mám ísť s pravým vaječníkom, ale bude na cd vidno všetky orgány malej panvy?

maja170
5. mar 2024

@kiksina_21 Ja som mala nádor na krčku maternice a stále mi robili celú malú panvu,všetky orgány.No ja som mala aj na žiadanke uvedené,aby mi vyšetrili celú malú panvu,dokonca aj dutinu brušnu.

kiksina_21
autor
6. mar 2024

@maja170 aha, no dobre. Ďakujem za info.
Prajem veľa zdravíčka

darinecka1
6. mar 2024

@maja170 boli ste prosim spokojna v monobloku? ake je to pracovisko? na 1. poschodi? spravili vam aj popis?

lukbe
6. mar 2024

@kiksina_21 ved v tom bubne nie si celá uzavretá, máš to v podstate otvorené, ak máš otvorené oči, vidieť aj tých, čo to vyšetrujú, teda aspon ja som videla, ale bola som s hlavou a chrbticou.Vždy máš možnosť privolat pomoc, ak máš veľkú fóbiu. Ale dá sa to zvládnuť. Hlavne nech to všetko dobre dopadne.

kiksina_21
autor
6. mar 2024

@lukbe veď ja viem že je to otvorene ale proste len tá predstava. Bola som s kolenom ,polku tela som mala von a nevedela som si predstaviť že by som mala ísť celá dnu. Veľmi malý priestor okolo, ale tak snáď do dám. Zavriem oči a budem si spievať 😀

lukbe
6. mar 2024

@kiksina_21 hm, tak asi máš fóbiu. Ale povedz si, že toto nie je uzavretý priestor, je to bezpecnejsie ako výťah.

maja170
6. mar 2024

@darinecka1 Ja som bola na MR iba v monobloku,neviem to porovnať s inými pracoviskami.Za mňa spokojnosť.Personál bol milý,všetko mi vysvetlili.
MR v monobloku je na prízemí.
Pre popis som si išla o dva dni.

stevka193
30. okt 2024

Aká je prosím vás aktuálne čakacia doba na objednanie?

kiksina_21
autor
30. okt 2024

@stevka193 ja som čakala cca mesiac

stevka193
30. okt 2024

@kiksina_21 ďakujem :⁠-⁠)