icon

Možnosti polohy pri pôrode v Prešove

13. jún 2025

Ahojte, tie ktoré ste rodili v Prešove, či už monoblok alebo stará pôrodnica, dovolili vám rodiť prirodzene v polohe, akú si žiadalo vaše telo? Alebo vás nútili ležať?
Poprípade ak to v PO nie je možné, kam ste šli?
Robím si prieskum dopredu, túžim po čo najprirodzenejšom pôrode, pokiaľ to neohrozí bábo samozrejme. 🙂 ide mi len o to,aby rešpektoval personál rozhodnutia rodičky a netuším ako sú teraz pôrodnice na tom. Viem, že sa situácia trochu všade asi zlepšila,ale pomohli by reálne skúsenosti najlepšie nedávne.
Ďakujem veľmi pekne ❤️❤️❤️

lodkadiz
15. jún 2025

Ja dom rodila v starej, bola som milo prekvapená doktor mi dal Fit loptu ale rodit som išla tak že som si ľahla. Bolo mi to najprirodzenejšie. Pri tých bolestiach by som na 4 nevydržala.

katka13katka
16. jún 2025

Rodila som v monobloku pred rokom, striedali sme polohy, aj na styroch, v stoji, klasika na chrbate, loptu mi dali na izbu, kym som sa otvarala. Personal super, drzali ma za ruku a nemam ziadnu traumu.kludne napis spravu, ak ta nieco zaujima🙂

autor
17. jún 2025
@lodkadiz

Ja dom rodila v starej, bola som milo prekvapená doktor mi dal Fit loptu ale rodit som išla tak že som si ľahla. Bolo mi to najprirodzenejšie. Pri tých bolestiach by som na 4 nevydržala.

@katka13katka
@lodkadiz
Ďakujem obom za odpoveď <3

lenkarod
17. jún 2025

Ja som rodila presne pred rokom v monobloku a tiež nemôžem jedno zlé slovo povedať. Keď už prišiel čas tlačenia, povedali mi že si to mám regulovať sama, ako mi je pohodlné a kedy cítim že mám tlačiť. Fakt tam len 'boli a pozerali' na mňa. Pre mňa to bolo super, ešte ma aj pôrodná asistentka počas celého toho hladká po nohe a chválila, povzbudzovala. Cítila som sa naozaj dobre, podporovali ma a boli pripravené pomôcť a zasiahnuť ak by bolo treba. Ja som zažila pekný pôrod.

autor
17. jún 2025
@lenkarod

Ja som rodila presne pred rokom v monobloku a tiež nemôžem jedno zlé slovo povedať. Keď už prišiel čas tlačenia, povedali mi že si to mám regulovať sama, ako mi je pohodlné a kedy cítim že mám tlačiť. Fakt tam len 'boli a pozerali' na mňa. Pre mňa to bolo super, ešte ma aj pôrodná asistentka počas celého toho hladká po nohe a chválila, povzbudzovala. Cítila som sa naozaj dobre, podporovali ma a boli pripravené pomôcť a zasiahnuť ak by bolo treba. Ja som zažila pekný pôrod.

@lenkarod Ďakujem za skúsenosť 🙂 <3