Najlepšie škôlky v Prešove - Solivar a okolie
Ahojte, chcela by som dať syna od septembra do škôlky.
Chcem sa poradiť ktorá škôlka je dobrá v Prešove, najlepšie niekde Solivar okolie lebo tu bývame.
Ďakujem za každú odpoveď 🙂
svagrina mala deti na Solivarskej, my sme dali do Elby
Ja som dal do elby a som maximalne spokojna
@danusa64 Líši sa v niečom súkromná škôlka od klasickej? A koľko su na súkromnej elbe poplatky?
@lauruska_sumienka čo sa vam páči na tej škôlke? A koľko sú poplatky tým že je to sukromna?
@annalechmanova my sme brali do uvahy to ze sukromna bola otvorena aj pocas prazdnin(takze sme nemuseli brat dovolenky a ani zhanat niekoho cudzieho kto by sa nam postaral o maleho), navyse mali otvorene az do 17stej- tympadom nebol problem ani v praci. v elbe maju triedy rozdelene podla zamerania, tak sme mohli vybrat taku kde sa maly dalej rozvijal a robil co ho bavilo.
mne sa pacilo aj to aku stravu im tam varili. okrem pani kucharok tam maju aj dalsie pomocne tetusky ktore vzdy zabezpecili aby ten komu napr nechutila v dany den natierka, tak dostal napr. maslo alebo ak ani to, tak ciste pecivo a nenutili ziadne dieta aby to muselo zjest. pri obede ak nieco konkretne tomu dietatu nechutilo, tak mu to nenalozili a neriesili. ked dieta malo chut na duplu tak dostalo. kazdy den dostali okrem peciva aj ovocie. vzdy nasli riesenie aby bolo dieta spokojne a najedene. moj syn tam zjedol aj to, co mu doma nechutilo. rano som upozornila ze s danym jedlom bude mat asi problem a pri obede skusali. tie pomocne tetusky tam su ako take ich dalsie starostlive mamky/babky.
elba ma na smatanovej 2 budovy-hlavnu a potom domcek. pri domceku maju velku zahradu, dokonca tam mozu deti pozorovat zeleninku ako rastie na takom mini zahone.
Elba organizuje rozne aktivity, takze robia slivkovy lekvar+domaci chlieb, sportovy den s rodicmi, rozne predstavenia pri hlavnej budove, ucitelia robia ukazkove hodiny pre rodicov aby videli co ich deti robia, robia aj male predstavenia v triedach. maju raz do tyzdna dopravne ihrisko takze dieta si z domu donesie odrazadlo, kolobezku, bicykel, v zime sa ucia a chodia korculovat na vlastne klzisko.pre starsich tam maju rozne kruzky nakolko spolupracuju s umeleckou skolou, ale aj anglictinu.
tusim 4-5r deti maju potom moznost chodit aj na plavecky vycvik, lyziarsky, idu aj do skoly v prirode.
pokial ma dieta intolerancie na potraviny-to si musi osetrit rodic, ich kuchyna to neda, nakolko nevaria len pre skolku.
skolne je teraz tusim 120e/mesiac+strava, pri podpise sa uhradza zapisne (to uz si nepamatam kolko je), ak dieta nie je cely mesiac v skolke tak sa uhradza len - udrziavaci poplatok, ak je co i len 1 den tak sa plati cela suma.
do skolky sa nenosia ziadne pomocky, z toaletnych potrieb jedine zubna pasta,kefka a poharik,
pokial tam chcete zapisat dieta, treba to robit co najskor, pocas februara najlepsie. kapacita sa im plni velmi rychlo.
povedala by som ze nejde tak o skolku ale k akym ucitelkam/ucitelom sa dieta dostane. my sme mali skveleho pana ucitela aj pani ucitelku
@lauruska_sumienka Ďakujem za odpoveď, pomohli ste mi🙂
@annalechmanova ja som sa dlho rozhodovala a nakoniec vyhral pristup riaditelky, ked som volala na solivarsku aby som sa informovala kedy je zapis, podmienky, poplatky a ci beru aj deti mladsie ako 3 roky tak mi len po telefone povedala ze prihlasky sa davaju niekedy v maji, nevedela mi povedat presne a na otazku ci je sanca ze ju vezmu mi povedala ze iba ak bude volne miesto, inak mladsie neberu.
Ked vyhlasili termin pre podanie prihlasky tak som ju isla odniest osobne, branicka zamknuta, volala som riaditelke, vraj nema cas a mam zazvonit do nejakej triedy a niekto si pre prihlasku pride ku brane😏 nevedela som sa nikde dozvonit, nakoniec vysli deti s ucitelkou na dvor, tak som ju poprosila a ona mi prihlasku vzala, bola som s dcerou, chce
dcera sa chcela ist pozriet ale ani na dvor nas nepustili🙄
Ked som bola odniest prihlasku na elbu tak nas riaditelka privitala (akurat bola na dvore) porozpravala sa s nami, povedala zakladne info,.pustila nas dnu, dovolila malej sa popozerat, pohrat sa s detmi na dvore.
Potom ked prislo rozhodnutie tak elba nam poslala rozhodnutie mailom aj s terminom zapisu, prisli sme s malou, rozpravali sa snou, nam vsetko vysvetlili.
Na solivarskej zas problem, prislo len oznamenie ze si mame prist pre rozhodnutie, prisli sme tak riaditelka tam uz nebola, mame prist na dalsi den, dva dni sme sa nevedeli k rozhodnutiu dostat, pri tom ked som jej volala kedy mozem prist tak vraj kedykolvek😏 dali nam rozhodnutie, ale ziadne dalsie info ohladom zapisu, proste nic,.len tu mate papier a hotovo.
V tej chvili som povedala ze do tejto saskarne ju urcite nedam.
K poplatkom, skolne je 130e mesacne, zapisne 50eur pri zapise a strava cca 40e, kazdy mesiac je to ine,.podla toho kolko dni vymeska tak dalsi mesiac platim menej.
Ucitelky ma super, skolku miluje, kazdy den sa do nej tesi.
Nelutujem ze som sa rozhodla pre elbu
Rozpisala som sa ale kratsie to neslo😄
@danusa64 prosim vas, neviete mi poradit ohladom elby?
Teraz sa davaju prihlasky online, po podani prihlasky mi prislo, ze prihlasku mam vytlacit, podpisat a v den zapisu doniest do skolky. Bude urceny nejaky konkretny den zapisu, kedy odniest tu prihlasku? Alebo teraz uz kedykolvek? A tiez, kedy priblizne chodi rozhodnutie o prijati/neprijati z tejto skolky?
Dakujem

Materska Skolka, Solivarska je za nas super..