icon

Nástup do 1.ročníka a depistážne testy.

suzanah181
4. apr 2020

Ahojte. Mám otázočku pre maminy ktorých deti by mali v septembri nastúpiť do 1.rocnika ZŠ. Keďže u nás v MS mali mat deti depistazne vyšetrenie až 30.4. A skolky sú zatvorené tak sa konať nebude. Mám si to vybaviť niekde sama ? Ak áno viete mi poradiť kde v PO? Dakujem pekne.

bazarocka30
Autor odpoveď zmazal
dzina007
4. apr 2020

ked sa otvoria pedagogicke centra je moznost dat otestovat tam.
Testovanie ale nieje nutnost pred nastupom do ZS. Viac by som dala hlavne na nazor uciteliek tore s dietatom su v dennom kontakte.

adkoalauri
4. apr 2020

@suzanah181 u nas sa testy robili a napriek tomu,ze syn ich spravil najlepsie z triedy,nechcem ho dat do skoly.V niektorych veciach ma medzery,ja viem,kolko zvlada ak mu zadam hocijaku ulohu,je hravy atd.Takze pani ucitelky ti podajú info a ako rodic ty musis vidiet,ci je zrele na skolu alebo nie..a posledne slovo mas ty,ako rodic.

sebastianmichal
4. apr 2020

Kocky pridam sa a poprosim o radu moj maly je septembrový uz bude mat 7r. Ked mali v skolke testy tak mal kiahne učiteľka povedala ze mame ist individualne pojdeme ked sa bude dat. Ja mam vsat problem v tom ze by som ho skor nedavala este ale tym padom by buduci rok isiel do skoly s mladším bratom a to si neviem ani predstavit poradte

zuzka0605
4. apr 2020

@sebastianmichal ak uz v septembri bude mat 7, tak by mal jednoznacne ist. ved to bude potom 8rcny v triede so 6rocnymi.v tomto pripade by som nespekulovala. tam s u otazne deti narodene na jar a v lete.

dzina007
4. apr 2020

@sebastianmichal mne neodporucili aby sli chalani v jeden rok do skoly... starsi brat ma mat vzdy pocit ze je starsi a nie ze ho mladsi dobehol...
rozoberali sme to so speci pedagogicou lebo mladsieho som uvazovala predcasne zaskolit ale nebudeme to robit...
neviem sice dovody preco 7 rocnemu chcete dat odklad... to by uz museli byt naozaj vazne dovody...
lebo ak je rozumovo a mentalne v poriadku a bojite sa len hravosti tak by asi nebolo dobre davat odklad... lebo sa stane buduci rok ze uz nezapadne,.. bude mat 8 kym jeho spoluziaci 6...
nas mal odklad v auguste bude mat 7... neviem si predstavit este dalsi rok odklad.... lebo uz ani medzi deti v skolke nezapadal...

sebastianmichal
4. apr 2020

@dzina007 moj je taky ze neposedi stale kedvsibideme robit testy alebo pisat kreslit on nechce a najme je taky ze nechce ist do skoly je narodeny v 29t oproti svojím rovesníkom je trochu slabsi mladší o 2roky je v nejakych veciach šikovnejší.

dzina007
4. apr 2020

@sebastianmichal co vravia ucitelky? aky je v skolke?

majmik
4. apr 2020

@suzanah181 Ahoj, pracujem v CPPPaP (naši robia depistáže v škôlkach).. postup počas karantény je taký, že na stránke cpppap-presov.webnode.sk si nájdeš obvody, podľa miesta vašej škôlky ku ktorému psychológovi spadáte, ten má na starosti depistaze deti z danej škôlky. Dieťa normálne pôjdete zapísať do prvého ročníka, do 2 týždňov od ukončenia karantény psychológovia depistáže spravia. Potom podľa toho nastúpi, resp.nenastupi. Ak chcete viac info, napíšte mail danému psychológovi (na stránke je uvedeny prac.mail na každého, prip.zavolajte na dane číslo).

sebastianmichal
5. apr 2020

@majmik dakujem
@dzina007 skor zeby este nesiel ale ked som povedala ze pojdu spolu s bratom tak povedali ze uvidime cobpovie psychologicka

sebastianmichal
29. máj 2020

@dzina007
@majmik boli sme u psychologicky ona odporúča ne ist este ze je hravy nedokonci ulohu nesustredeni no a ci moze ist s bratom taze moze ist tak teraz som uz asi rozhodnuta nedat ho hoci ma to mrzi
Este sme sa objednali ku špeciálnej pedagogicke a uvidim co ona povie

dzina007
29. máj 2020

@sebastianmichal uvidis co ti povedia tam... ono strasne zalezi od dietata... a od povahy... aj moh je hravy ale ulohu dokonci lebo musi... ale nedava pozor ked sa vyvsvetluje pred celou triedou. musi mu clovek individualne prist povedat co ma robit. potom to urobi.
povahovo strasne ale ziarli na mladsieho brata, hlavne ked ho v niecom prebieha alebo dobieha. keby nastupili spolu do skoly jeho sebavedomia by slo do haja... keby sme ho postavili do situacie ze tvoj mladsi brat je tak mudry ako ty aj ked je mladsi...

sebastianmichal
29. máj 2020

@dzina007 nekak som si mevsimla zeny moj starsi ziarlil skor moj mladsi ziarli ma starsieho a len by chcel jeho veci stale. Ja este uvazujem aj tak ze ked ho nedam do skoly tak mladsiemu dam tiez odklad

dzina007
29. máj 2020

@sebastianmichal kazdy si pozna deti sam... ja viem posudit len nase,.. u nas mladsi neziarli... ale prilis starsieho dobieha lebo sa ucia vsetko spolu... a starsieho to niekedy stve... ze ako keby stracal tu poziciu starsieho a sikovnejsieho.. jeho to vie strasne rozhodit ked maju rovnake zadanie a mladsi ho predbehne... proste starsi chce byt vzdy prvy... lebo sa prvy narodil... 🙈

sebastianmichal
29. máj 2020

@dzina007 a aky je medzi mimi rozdiel?

dzina007
29. máj 2020

@sebastianmichal 15 mesiacov.