Prešovska pôrodnica Monoblok leto 2023
Ahojte, mám pár otázok na súčasnú situáciu v Monobloku. Termín mám na prelome júna/jula. Mám v pláne si rezervovať jednolozkovu izbu. Nie som si istá, či majú na stránke aktuálne info, navyše som našla rôzne info na rôznych stránkach.
- Je prítomnosť sprevadzajucej osoby a EPI gratis alebo za poplatok? Ak poplatok, treba mať hotovosť, či berú aj kartu?
-Dostanem v monobloku oblečenie pre bábätko počas celého pobytu? Mám oblecko kúpené, ale nechcem so sebou brať príliš veľa "batožiny".
- Daju mi pri pôrode nejakú pôrodnicku košeľu? Či aj na to musím myslieť a kúpiť si nejakú specialnu s otvormi vpredu? Na šestonedelie mám oblečenia dosť.
- Da sa požičať odsávačka na mlieko?
- Viem sa dohodnúť s personálom, aby bábätku nedával automaticky umelé mlieko?
- Viem sa tiež dohodnúť, aby bábätko nekúpali aspoň prvý deň/dva? To je skúsenosť z pôrodu zo zahraničia, kde bábätka síce trochu umyli po pôrode, ale následne nekúpali, rýchlejšie sa rozbehla laktacia. (Viem to ale oželieť, len aby som im nepripadala ako mimozemšťan🥴.)
- Iné praktické tipy/rady na čo pamätať, nezabudnúť okrem toho, čo stojí na stránkach?
Ďakujem😉
So mnou na izbe bola kočka, ktorá odmietla kúpanie bábätka a nemali problém... tuším prvý deň ho nekúpali 🙂
Ja som sice rodila uz takmer 3 roky dozadu,ale teda pre seba oblecko som mala,aj na porod svoje..ku epi sa neviem vyjadrit,za manzela pri porode sme neplatili..dcerke oblecenie dali,pre nu som mala len plienky..kupanie som odmietla,len posledny vecer ju okupali..mala som ju cely cas pri sebe,ked bolo daco treba mimo izby,sla som s nou,akurat na odber z päty nie (uz som sa nechcela hadat aj toto,v ten den toho bolo viac co som od nich ziadala)..uplne spokojne mozes odmietnut cokolvek,zavisi od konkretneho cloveka,na ktoreho narazis,ci si to budes musie "vybojovat",alebo to bude hned v pohode..
Drzim palce pri porode ❤️
@lenkalienka321 prvé dní dávajú mlieko z mliečnej banky kým sa nerozbehne laktacia. Ak sa nerozbehne dávajú deň pred odchodom na výber Bebu alebo Nutrilon.
@lenkalenicka01 ahoj, vďaka za odpoveď. Tak toto ma prekvapilo, že davaju mliečko z ml. banky. Ale tiež sa ma spýtajú, či automaticky? Lebo ja sa pamätám, že som pri 1. pôrode mala trošku problém s rozbehom, ale s pomocou odsávačky a častého prikladania sa to rozbehlo bez potreby iného mliecka. Pri druhom už v pohode. Len som trošicku viac v obavách teraz pri treťom aj napriek skúsenostiam, lebo to bude 1x na Slovensku.
@lenkalienka321 vidis,tuto Tvoju otazku som prehliadla..vyhoda toho,ked mas dieta pri sebe..nemaju sancu babo dokrmit bez toho,aby si s tym suhlasila..co davaju na dokrmovanie neviem,ja som nemala problem s dojcenim,ale toto som chcela..ze ak mas babo pri sebe,ziadne automaticke dokrmovanie sa nekona 🙂
@lenkalienka321 rodila som 3/2022
- prítomnosť sprevádzajúcej osoby je aj epidural je grátis, osoba môže byť len na pôrodnej sále čiže nie počas celého pôrodu. Na epidural si treba vyžiadať tlačivo a absolvovať poučenie u anestéziológia.
- oblečenie pre bábätko počas pobytu ti netreba, len na cestu domov + vajíčko ( stačí ak ho partner donesie v deň odchodu)
- už pri príjme sa prezliekas do vlastnej nočnej košele ( pri sekcii neviem ako to funguje) takze je dobré mať rozdelené veci že v kufri na šestonedelie a v nejakej menšej taške na sálu/vzdycharen.
- áno vedia ti požičať ručnú odsávačku, ale odporúčam si zobrať vlastnú elektrickú pretože ak si prvorodička sú tam predvolené prvé fázy na stimuláciu a krásne sa ti postupne rozťaha bradavky a vôbec to neboli ako pri rucnej (osobná skúsenosť)
- bábätko sa 24h po pôrode vôbec nedokrmuje UM až po 24 hodinách ti donesú UM.
-myslim že sa dá dohodnúť s nimi aby nekúpali bábätko, minimálne hneď po pôrode. Pri poradniach dostaneš check list (pôrodný plán) kde si môžeš vyskrtat a napísať čo si praješ a čo nie počas pôrodnú a tesne po pôrode.
- ja odporúčam si zobrať aj cumlík pre bábätko (ja som na to nemyslela a cumlík bol jediná záchrana aby nepreplakala celú noc. (Aj keď u nás bol problém s prisatim.... Nevedela sa prisat tri týždne čiže možno by sme cumlík vôbec nepotrebovali)
@miimss ďakujem za obšírne odpovede😉
@lenkalienka321 oni budú vidieť či niečo dieťa vypilo od teba alebo majú dať z banky. Mali by ťa informovať o všetkom.pokial nie pýtaj sa.

@lenkalienka321 odsavacku mi pozicali,nebol problem,a oblevenie pre babatko natrebalo,dali.ine neviem