icon

Bývanie v Handlovej

marsmykkok
14. mar 2023

Ako sa tam žije? Sú tam celkom lacné byty, jediné v mojom budgete, tak chcem vedieť či budem ľutovať? Alebo sa tam žije celkom fajn?

niki78281
14. mar 2023

@marsmykkok moja mamina sa tam presťahovala pred rokom. Mysleli sme si že je to zapadákov ale je tam dobre. Je tam kam vybehnúť do prírody, obchody, zdravotníctvo, škola, škôlka, aj rôzne podujatia, trhy no podľa nás super kľudnejšie a príjemnejsie ako Prievidza . Teda za mňa ...

taminka1986
14. mar 2023

@marsmykkok neskutocna diera. Byty lacne,to je jedina vyhoda. Uz ked zistis mesacne poplatky za ten byt ta prekoti. Nic v Handlovej nevybavis,nekupis, okrem Pepca a par cinanov,za vsetko musis chodit minimalne do PD. Nezaparkujes poriadne nikde v centre. Pracu zozenies mozno ako taxikar al.rozvoz pri troche stastia,inak priamo v meste nic. Lekari ehm,par ich este je,ale ozaj len par,to rovno smer PD,ZH kde ta este aj odbiju ze nie si z okresu,slap do Bojnic. A co si budeme hovorit,bojnicka nemocnica je jeden velky pruser. Este stale si myslis ze Handlova je dobra volba?😂

marsmykkok
autor
15. mar 2023

@taminka1986 obchody ja ti neviem, tu ich mám plno a stále stávajú nové a aj 4-5 krát jedna značka, ale že by mi to pomohlo nemyslím. Reálne väčšinu tých obchodov nepotrebujem vôbec alebo využijem raz za 2-3roky. Stačí mi Lidl a DM. Nemocnica bieda aj tu. Jediné mínus čo vidím pri tomto smere Prievidza je absencia diaľnic A koľko sú poplatky za aký veľký byt? A to sú všade poplatky tam vysoké,.prečo?

kalifka
15. mar 2023

@marsmykkok ja pochádzam s týchto končím teda okres Prievidza. Bývalá som síce opačným smerom, ale mala som veľmi veľa spolužiakov na strednej školy z Handlovej a poviem ti, že tam ostal bývať len jeden. Všetci odišli odtiaľ, čo sa ceny bytov jasné, že sú nízke lebo nič tam nie je poriadne. Lekárov aj prácu musíš dochádzať... Ja som odišla z PD pred 18 rokmi a v tom období nás veľa sa odsťahovalo do Nitrianskeho kraja, lebo v Prievidzi bohužiaľ nulová práca.

taminka1986
15. mar 2023

@marsmykkok z handlovej by som to zas az tak cierno s dialnicou nevidela,ides smer ZH,tam si za 10-15min a rovno na R2 takze to je ok,Bystricu v poho z Handlovej za 35min das. Zateplene bytovky platia pomerne dost do fondu oprav,kurenie a vodne stocne tiez je dost polozka a hlavne to bude zaujimave tento rok. Vlastne uz za minuly bolo avizovane zvysenie platieb za kurenie od f.Kmet kt.dodava v Handlovej teplo. V r.2004 prebehla investicia do vyroby tepla,to by malo byt uz ale splatene podla mojich info cca od r.2019. Toto stalo vela prachov a niekto to musel zapaltit😅Je v plane znova nejaka investicia,ale ma byt kryta z dotacii tak sa nechajme prekvapit. Mam tam 56m2 dvojizbak,platim 179e mesacne. V tom je aj elektrina a fond oprav a samozrejme zalohy na vodu,kurenie pre 3 osoby.

marsmykkok
autor
15. mar 2023

@taminka1986 to mi veľa nepride na 3 osoby, taký priemer. Zase v starom paneláku kde sa prerabalo a fond opráv nestačil a brali sa úvery nemôže byť záloha 100 eur mesačne ako v novostavbe. A máš pravdu aj s tou cestou nie je to až na kraji sveta. Len nechápem prečo teda sú tam také lacné byty. Napríklad Detva, Krupina sú tiež mestá malé kde nič nie je, práce tiež nie veľa a ceny bytov sú tam oveľa vyššie...

taminka1986
15. mar 2023

@marsmykkok sorry,preklep 279e😅🤭 posledne inkaso z mojho uctu. Zas mne az take lacne nepridu,vzhladom na to,ze v Ha nezarobis,malokto ma to stastie sa zamestnat v meste kde byva. Ak niekto da aspon 1000ku v hrubom,tak to je ozaj frajer. Zelam statsny vyber🙂

bambibam
16. mar 2023

@marsmykkok pred 20 rokmi som sa odtiaľ odsťahovala, byty sú síce lacné, ale... Bez práce nie sú koláče... A tu sa to potvrdzuje...
Nikdy nezabudnem na ten pokoj, lenže to je asi jediné.
Vraciam sa tam 2x do mesiaca, ale aj to len na cintorín, prejdeme sa sem tam, ale vždy odídem s pocitom, že už tam nič nieje, a sem tam poviem, že bolo by tam fain mať oddychovú chatu, byt...

poopsie
16. mar 2023

Aby ste si nemysleli, že som rasista, ja proti ním nič nemám.. Pohybovala som sa po Handlovej, dokonca som z tadiaľ mala frajera mamu mal Rómku a otca nie... No v podstate majú tam svoje geto... V tej odľahlejšej časti... Možno aj to pôsobí na cenu bytov

marsmykkok
autor
16. mar 2023

@taminka1986 tak 279 je iné...

marsmykkok
autor
16. mar 2023

@poopsie no aj na to som sa pýtala nepriamo, teda v pohode, že píšeš. Vidím, že tmavsich je tam viac ako vo veľa mestách. Len niekde sa správajú v pohode niekde je s nimi problém. A teda sú nejaké ulice kde sú byty ktorým sa vyhnúť alebo tí problemovi žijú úplne mimo bytoviek?

poopsie
16. mar 2023

@marsmykkok žijú v starej baníckej osade, je to mimo centra

mandzula
16. mar 2023

Velmi zavisi od toho, co chces. Ak ti staci par obchodov, celkom sympaticke mini namestie, par kaviarni, restauracii a pekna priroda, je to ok, no ja osobne si tam zivot predstavit neviem. Manzel tam roky pracoval (nie na uplne beznej pozicii, takze plat tomu zodpovedal - to k tomu, ze zarobit sa tam da, no treba robit nieco menej bezne), ja som tam zas pravidelne chodievala na sluzobky a vzdy sme si hovorili, ze zit by sme tam nechceli ani zadarmo. A, ano, osadnici sice ziju v osade, no fakt je ten, ze su rozlezeni po celom meste.

marsmykkok
autor
16. mar 2023

@mandzula ja žijem v meste kde neostane pomaly m2 nezastavany obchodmi, veľa obchodov máme len tu a potom na 2-3 miestach na SK, 4 dm, 4 superzoo, všetky elektroobchody a tak. Ale nevyužívam to skoro vôbec. Mne stačí Lidl a DM. A raz alebo dvakrát ročne ak budem chcieť niečo kúpiť v kamennom obchode čo by tam nebol, nemám problém ísť do Prievidze alebo Trenčína, prípadne Zvolena, BB. Auto mám. Ja väčšinu vecí nakupujem online.

mandzula
16. mar 2023

@marsmykkok tak Lidl tam mas, Billu tiez, hned pri nej lekaren, na skok DMku. Mne skor ide o taky mestsky pocit, ten tam nemam a mne by chybal. Plus by mi vadili fakt vsade rozlezeni osadnici, tych je tam ako maku. Ale aj to je individualne. Skus sa tam niekde na par dni ubytovat (na Remate napriklad), prejst sa po meste v priebehu celeho dna a uvidis, aky budes mat z toho pocit.🙂

poopsie
16. mar 2023

Neviem či funguje ešte pekáreň, ale v PD zrušili prevádzku, piekli super pečivo 🤤tá je tiež na námestí

taminka1986
16. mar 2023

@mandzula presne som to chcela napisat,ze su rozlezeni po celom meste🤨