icon

Dobrá škôlka v okrese Prievidza

anarkitty
1. mar 2023

Ahojte, prosím aké máte skúsenosti zo škôlkami v Prievidzi a okolí? My chodíme druhý rok do Kanianky, ale keďže dieťa je od 2 rokov nespavec, vyberám ho na obed. V Kanianke je taký režim, že tí ktorí cez deň nespia alebo zaspia na krátko tam musia povinne ležať 2 hodiny, čo považujem za trápenie pre deti ako ten náš.

V septembri môže nastúpiť do škôlky už aj druhé dieťa, ten je pre zmenu spavec, a ja by som sa rada práci venovala už fulltime. Tak prosím o radu/skúsenosť, či sa niekde v okrese PD nájde škôlka, ktorá to nemá také prísne a deti nemusia tak dlho ležať (polhodina mi príde OK). Kľudne aj v okolitých obciach, dochádzanie nám nevadí.

Ďakujem!

lienka175
1. mar 2023

držím palce... ja som takú hľadala v Žiline a nenašla...

ivanabat
1. mar 2023

@anarkitty mne obe deti chodili/chodia na Mišíka a teda dcéra je nespavec a pani učiteľky s tým nemajú problém, pokým leží a neruší druhé deti, tak je to ok. Zas nemôžem ti zaručiť, že sa nedostane do triedy, kde to budú riešiť, ale zatiaľ som nepočula o takej verzii, že nespí po obede, tak musí domov.

macekovam
2. mar 2023

@anarkitty skus Chrenovec...len je sukromna
.

lienka175
2. mar 2023

@ivanabat nie, keď leží a neruší, tak s tým učiteľky väčšinou nemajú problém. Ale teda pre môjho syna boli tie 2 hodiny šialene dlhé. A ja ho úplne chápem, tiež si neviem predstaviť nasilu ležať v posteli 2 hodiny a nemoct sa takmer ani pohnúť

ivanabat
2. mar 2023

@lienka175 Aha no, pokiaľ viem, tak moja dcéra musí ležať vtedy, keď detičky zaspávajú a potom môže sedieť na gauči a pozerať si knižku alebo tak, len skutočne nesmie rušiť ostatných. Ona má naozaj už druhý rok úžasné pani učiteľky, ktoré majú samé menšie deti a vedia, že nie všetky deti chcú spať. Musím však povedať, že sú tam aj staršie pani učiteľky, je ich síce menej (3), tak u nich neviem ako to funguje, lebo tie mal len syn a on zase miloval poobedné spánky.
Inak je tam jeden chlapec, ktorý nespáva vôbec a nemajú s ním v škôlke problém, dokonca tam nemajú problém, keď si deti, ktoré majú reflux nosia svoje pitie. Kde inde na reflux neprihliadajú, tam to naozaj sledujú. (Aj dcéra ho má.)
Nie všetko sa mi v tej škôlke pozdáva, to poviem hneď, ale na druhej strane obom mojim deťom sa tam páči/lo. Neviem však aké máte okrem toho spánku nároky, ja som vyberala pre mňa logisticky najdostupnejšiu.

anarkitty
autor
2. mar 2023

@lienka175 och :(

anarkitty
autor
2. mar 2023

@macekovam áno, ďakujem, poznám, je tam však problém s miestom, aj sme ho mali rezervované skoro rok dopredu a potom mi to zrušili, dosť ťažko sa s nimi komunikuje

anarkitty
autor
2. mar 2023

@ivanabat super, ďakujem za infošku, skúsim to tam pozisťovať. ležanie kým deti zaspávajú je úplne ok, ale musieť ležať 2 hodiny, je pre pre hyperaktívne dieťa s vrtuľou v zadku veľké trápenie

clovek123
5. mar 2023

@lienka175 musím teraz povedať aj môj chodí do MŠ Mišíka od začiatku nespáva leží môže sa pohnúť môj sa vrtí hlávku podopiera . Pani učiteľky super .