Kde krstiť dieťa nezosobášených rodičov?
Dobrý deň. Prosím o radu kde v okrese Prievidza nám pokrstia dieťatko, aj keď nie sme s partnerom zobratí a partner ani pokrstený. Je to možné napr.vo farnosti v meste v PD?
Vopred ďakujem 🙏
Krst, je sviatosť. Načo krstiť dieťa, keď sami nemate záujem žiť sviatosný život, čo znamena že nemate sviatost manželstva. Ako chcete vychovavať dieťa vo viere. Samozrejme písem o rimsko katolíckom krste.
@misiacikova myslím, že šarádu vám vystroja kdekoľvek, kde "hodíte" správny tridsiatok😉
To ze ste není zosobaseny by som nevidela ako problém tiež sme neboli a dieťa nám pokrstili , ale to ze nemá partner ani krst tak to už neviem..
Podľa mňa všade,akurát treba povolenie z farnosti ku ktorej patríte. Takže ak ste z PD a krstiť chcete v kanianke napr. Tak treba si vypýtať povolenie
@misiacikova každý kňaz by mal pokrstiť. Dieťa nemôže za to, aký život vedú jeho rodičia.
Možno sa stačí ísť opýtať na farnosť kam chcete ísť.. Tiež som tak išla lebo obaja krstný rodicia boli rozvedení a bolo mi doslova povedané, že na tom nezáleží. Ze v tejto dobe je to už žiaľ normalne a je dôležité, že chcem aby moje dieťa bolo pokrstený a výchovné vo viere
@anna777115 ďakujem za Váš zbytočný komentar ❤️
@misiacikova
@anna777115 nemala zbytočný komentár. Bol úplne pravdivý.
@misiacikova Zbytočny v tomto priklade, je krst, kedže dieťatko nebude vyychovavane vo viere, aky vyznam bude mat v živote vášho dieťata.
@anna777115 pani múdra... zbytočne komentujete keď neviete aká je situácia, napr. sa chcú zobrať ale šetria peniaze pretože svadba niečo stojí .. ako je to napr aj v mojom prípade ale dieťatko sa podarilo skôr.. takéto múdrosti si nechajte pre seba keď neviete
@alexa338 Nie, som žiadna pani múdra, ani som sa úmyselne nechcela nikoho dotknuť, ani mu vymýšĺať oslovenia, ale keď niekto žije podĺa evanjelia, tak predsa si musí usporiadať a prispósobiť , podĺa viery a presvedčenia, aj ostatné záležitosti v živote a vytvoriť si nejaky rebríček hodnót a predností. Na vysokú školu tiež, nemožeš isť zo škólky. Manželstvo, ako aj krst su sviatosti, tak majú mať prednosť pred všetkým ostatnym.
@anna777115 Náš rebríček hodnôt je v naprostom poriadku, ale predovšetkým- je to náš život. Nedali ste mi odpoveď na moju otázku, len poučenie (alebo vopred odsúdenie) , o ktoré som nežiadala. Dieťatko už máme pokrstené a hádajte čo- ani pán farár nemal toľko slov k našej situácii ako Vy. A citujem- nevadí, dnes je to časté, že sa dieťatko stihne skôr ako svadba 🙂 takže mier a lásku do Vášho srdca 🫶😉
@anna777115 a ešte- na základe čoho si dovolujete tvrdiť, že dieťatko nebude vychovavane vo viere? Mám z Vas pocit, že som lepší človek a lepší kresťan ako vy. Pretože takto by ste sa správať nemali. To, že máme dieťatko skôr ako sme stihli svadbu neznamená, že sme neveriaci, alebo nebudeme dieťatko vychovávať vo viere..
Pomodlim sa za Vás, nech nájdete v sebe viac pochopenia voči iným 🙃
@alexa338 ďakujem, ste zlatá 🙂
@anna777115 joj co by si povedala na to ze moja sestra ma dieta a je pokrstene a pritom ho vychovava sama ... okrem toho keby sla na potrat tak zasa ze preco ved dieta je dar a je to vrazda, antikoncepcia je tiez proti Bohu tak teda ako? 🫣 Boh vie preco autorka mala dieta skor a aj presne vie preco napr moja sestra ostala sama s malou 🤔
@misiacikova V prvom rade, žiješ v tážškom smrtelnom hriechu, ako možeš očakavať vyslišanie modlitby, kedže nie si v stave posvedcujucom. Deti, vychovávame v prvom rade osobnym príkladom a vzorom . Sama píšeš že otec dieťata bie je ani pokrstený, tak aky vzor a krestanskú náuku a vieru chce odovzdať vášmu dieťatú ohĺadom viery, keď ani on sám ju nemá. A darmo sa tu na mňa hneváš a urážaš píšem ti len pravdu.Daj, si do poriadku svoj život v súlade náuky katolíckej viery a potom vyžaduj od cirkvy, sviatosti.
@anna777115 😄😄 mier a lasku do tvojho srdca 🫶

@misiacikova neter boli krstiť v Kanianke