Koľko trvá kým prídu výsledky z odberu krvi od endikronológa?
Kde chodím ja, tak o týžden chodim na zhodnotenie výsledkov ;)
ja mám endokrinologičku v nemocnici, takže o 1-2 dni sú výsledky (kedysi sa to stíhalo aj počas 1 dňa, ale že už sa to niekam inam posiela)
keď som tam šla úplne prvýkrát, tak sa robil nejaký širší rozbor, to trvalo 2 týždne
u predošlej to trvalo cca 10 dní
A to ti nedali pri odbere krvi hneď aj termín, kedy máš prísť na vyšetrenie?
zalezi od toho co sa kontroluje, nieco urobia v labaku za den, nieco trva 1-2t, neico aj mesiace.
@unicornlady Jedná sa o našu susedu - má 78 rokov, bola na odbere, ona je už druhý krát po operácii a že jej povedali, že jej pošlú SMS a stále nič neprišlo. Odber bol robený 6.4.2021, každý čaká či jej niečo príde.
Po takej dlhej dobe, to už tam asi mali zatelefonovať. U nás sa raz stalo, že im nešli počítače, takže výsledky (hoci to už boli aj s vyšetrením) posielali poštou a do cca 10 dní to prišlo. Taká sms je poslaná hneď.
Tak či im tam skôr nenastal nejaký chaos, či nezabudli, či sa im nepoplietli čísla (mne sa už raz stalo, že mi pomýlili s niekým výsledky, len som si podľa krstného mena všimla hneď, reku ale to nie som ja)
Inak ja, keď som mala operáciu, tak na vyšetrenie som išla vtedy, keď mi chirurg vybral stehy a s tou správou, ktorú on mi dal, som zavolala sestričke k endokrinologičke a hneď v najbližší ordinačný deň ma zavolala, že mám prísť a hneď mi nasadzovali tabletky.
Tá vaša suseda síce teda už lieky má (to jej vybrali teraz celú štítnu a hneď jej aj lieky nastavili?)
@unicornlady Vybarali jej to pred rokom, mala takú menšiu hrču, potom bola na kontrole, nastavili lieky, ale momentálne sa necíti dobre, tak išla na kontrolu. Zobrali jej krv, telefonicky sa tam nedá dovolať, ja som bola so synom na ortopedii , tak sme ju zobrali so sebou, už nemá najlepšiu orientáciu a aj zle sa jej chodí. Čaká na SMS, tak jej povedali, že podľa výsledkov krvi pošlú recept do lekárne. Zatiaľ tam nič nie je. A navyše sa jej pokazil aj telefon, a tak som bola zvedavá, že asi za akú dobu by jej tá SMS mala prísť.
@unicornlady Má vybratú celú štítnu žlazu.
U nás sestrička tiež dvíha až poobede okolo jednej (a netuším asi hodinu tam je) a tiež sa jej človek dovoláva aj týždeň, vkuse obsadené alebo tam ani nie je.
To by si pani mala asi zájsť osobne.
Ale teda jej ju pred týždňom vybrali celú a následne užíva euthyrox (ja tiež to tak mám). Raz za rok mám kontrolu, na začiatku po 3 mesiacoch, potom po 6tich atd..
Ak mala kontrolu, mala mať objednané aj vyšetrenie, veď užíva pravidelne lieky.
A ak nič nevyjde, mala by tam zájsť osobne (resp. niekto s ňou nech ide. V tom veku, má zrejme už aj dospelé vnúčatá).
@unicornlady Ona žije sama.
Aha, ja som myslela podľa tej vtedy, že "každý čaká, kedy to príde", že teda jej príbuzní.
Moja babka tiež býva ďaleko, ale zase doktorom s ňou chodíme, striedame sa (jej deti, my dospelé vnúčatá...)
ďakujem za odpovede.

@linola1 podľa toho, aké odbery bral, či len základné, alebo i doplnkové...