icon

2-ročná dcéra odmieta jesť

nanda02
15. feb 2026

Maminky prosím Vás...dcéra bude mať 2 roky. Doteraz pekne zjedla všetko čo dostala,ale pred 3 týždňami bola chorá (nič vážne: 2 dni teploty,sopeľ) a odvtedy nezje nič. Každú chvíľu jej niečo nikam ale nič z toho,max si 2krat odhryzne z chlebu,alebo si dá za lyžičku obedu a skončila. Nepomáha nič,ani odpútanie pozornosti hraním,pozeraním von oknom...no nič. Doteraz prespala celú noc,ale ako prestala cez deň jesť tak sa v noci budí a pýta si mlieko(chápem, že to je lebo nič neje a je v noci hladná). Už som zúfalá. Prosím Vás, nejaké osvedčené triky čo by mohlo pomôcť. Chystám sa zajtra volať doktorke a poradiť sa aj s ňou, ale ak by nejaká maminka mala nejaké triky budem rada

viestta
15. feb 2026

Vyckat kym sa po chorobe zregeneruje. Ponukat ale nenutit a uz vobec nie odputavat pozornost pri jedle, tym si narobis problemy do buducnosti. Ked si pyta mlieko, tak jej ho daj. Po chorobe to takto byva, ale vrati sa to do starych kolaji, len to chce cas.

nanda02
autor
15. feb 2026
@viestta

Vyckat kym sa po chorobe zregeneruje. Ponukat ale nenutit a uz vobec nie odputavat pozornost pri jedle, tym si narobis problemy do buducnosti. Ked si pyta mlieko, tak jej ho daj. Po chorobe to takto byva, ale vrati sa to do starych kolaji, len to chce cas.

@viestta Ďakujem. Mlieko jej dávam a pravdupovediac som rada,že aspoň niečo chce. Len sa mi to zdá dlho 3 týždne bez riadneho jedla. Ale tak dúfam, že to je naozaj len obdobie po chorobe