icon

7,5 mesačný syn odmieta príkrm

vladka82
12. jan 2015

ahojte uz som sem raz pisala ale dajak som nenasla spravnu odpoved.Moj syn 7,5 mesiaca mi odmieta prikrmi.On nechce nic papat,ani zeleninu ani zemiak ani ryzu a maso iba tak aby sa nepovedalo.Jedine co mi spapa je ovocie.Mne to uz pride,ze som neschopna a neviem mu poriadne navarit co by mi chutilo.Je kojeny a najradsej by bol keby mal mliecko stale.Dajte mi nejake typi ako na to.Dakujem 🙂

david93
12. jan 2015

môj odmietal asi do 9 mesiacov všetko a sestrin do roka 🙂 teraz jedia všetko čo nezje ich 🙂

ja som ho učila tak, že som mu dala niečo do rúčky a on si to automaticky strčil do pusinky a popri tom som mu tam vždy šupla lyžičku niečoho, ale bol to boj (kojila som do dvoch rokov)

jana_eyre
12. jan 2015

@vladka82 vela deti ma radsej mliecko.. skus mu napr. na tyzden prestat davat papat tuhsiu stravu a potom zacni odznova - zacni ale iba zeleninou, zrejme ma radsej sladsiu chut, tak preto inklinuje viac k ovociu.. tak skus mrkvu, zemiak, cuketu.. staci ak si da par lyziciek a potom zapije mlieckom.. ked zvladne viac dni papat toto, tak potom mozes postupne pridavat ine zeleniny a neskor ovocie.. najlepsie vzdy po zobudeni, ked bude mat najlepsiu naladu..

v tomto veku to deti nemaju ako jedlo, len ako novy obzor, mlieko je stale to hlavne.. postupne sa urcite dopracujete k vacsim mnozstvam.. hlavne, ked nechce netrvaj na tom, aby nieco spapal - bude to odmietat este viac..

barcelonka
12. jan 2015

@vladka82 ahoj, aj my sme mali taky problem, a maly zacal normalne papat az ked som prestala kojit. Dovtedy odmietal vsetko. Nie je to o tvojej neschopnosti, proste mu chuti mliecko. Skusaj dalej ale urcite nie nasilu. 😉

vladka82
autor
12. jan 2015

@david93 presne to iste robim aj ja....veru tazky boj je to...a tie pohlady,ze co som si to dovolila 🙂

vladka82
autor
12. jan 2015

@jana_eyre aj ovocie mu mam prestat davat a kase na veceru tiez?Bojim sa toho ze bez kase sa mi bude budit kazdu hodinu ako volakedy ked bol iba na mliecku

david93
12. jan 2015

alebo mu daj lyžičku do rúčky a nech skúša naberať aj sám 🙂 ale to bude zase bordel všade okolo, chce to pevné nervy

fopka
12. jan 2015

ahoj,moj sa zo zaciatku v prikrmoch tiez nejako nepretrhol,stale potrochu,normalne sa rozpapal asi az po nejakych 3-4 mesiacoch,co sme zacali prikrmy papat. Tiez bol mlieckovy a je dodnes. Ani teraz ako rok a polrocny nepapa obed pred spanim,ale ma flasu mlieka. Riadny obed az po zobudeni. Ak kojis,je to normalne podla mna,ze v tak maly este nebude papat riadne...a ovocie chce zrejme kvoli tomu,ze je sladsie...niektore to tak robia,ze ak im ponuknes nieco chutnejsie ako su klasicke zeleninove prikrmy,tak ich potom odmietaju. A budit sa ti moze tak ci tak,ak kojis,bude chciet tvoju pritomnost a cucnut si,hoci nebude hladny

jana_eyre
12. jan 2015

@vladka82 myslim, ze kase nemusis prestat davat - ak mu to vecer chuti a pekne to spapa, to mu daj.. ale tu zeleninu skus nachvilu vysadit, zabudne, ze to nema rad a ked zacnes odznova, tak mu to mozno viac zachuti.. u nas sme tak fungovali dlho - prvy syn nechcel zo zaciatku nic, tak som vzdy prestala, potom zase zacala a tak dookola.. zavadzanie potravin nam potom trvalo dlhsie, ale pekne sa rozpapal.. je sice pravda, ze kym bol kojeny radsej mal moje mlieko, ale spapal.. a pekne papanie mu ostalo, stale pekne je.. zato dcera, ta papa vsetko co jej pride pod ruku a papa aj ked neni hladna 😀

vladka82
autor
12. jan 2015

@jana_eyre takze na obed namiesto prikrmu iba cisto mliecko par dni a potom zacat odznova.Ok od zajra tak nabehneme

jana_eyre
12. jan 2015

@vladka82 tak potom daj vediet, ci to fungovalo aj na tvojho drobca.. vela stastia.. 🙂