7,5 mesačný syn odmieta príkrm
ahojte uz som sem raz pisala ale dajak som nenasla spravnu odpoved.Moj syn 7,5 mesiaca mi odmieta prikrmi.On nechce nic papat,ani zeleninu ani zemiak ani ryzu a maso iba tak aby sa nepovedalo.Jedine co mi spapa je ovocie.Mne to uz pride,ze som neschopna a neviem mu poriadne navarit co by mi chutilo.Je kojeny a najradsej by bol keby mal mliecko stale.Dajte mi nejake typi ako na to.Dakujem 🙂
@vladka82 vela deti ma radsej mliecko.. skus mu napr. na tyzden prestat davat papat tuhsiu stravu a potom zacni odznova - zacni ale iba zeleninou, zrejme ma radsej sladsiu chut, tak preto inklinuje viac k ovociu.. tak skus mrkvu, zemiak, cuketu.. staci ak si da par lyziciek a potom zapije mlieckom.. ked zvladne viac dni papat toto, tak potom mozes postupne pridavat ine zeleniny a neskor ovocie.. najlepsie vzdy po zobudeni, ked bude mat najlepsiu naladu..
v tomto veku to deti nemaju ako jedlo, len ako novy obzor, mlieko je stale to hlavne.. postupne sa urcite dopracujete k vacsim mnozstvam.. hlavne, ked nechce netrvaj na tom, aby nieco spapal - bude to odmietat este viac..
@vladka82 ahoj, aj my sme mali taky problem, a maly zacal normalne papat az ked som prestala kojit. Dovtedy odmietal vsetko. Nie je to o tvojej neschopnosti, proste mu chuti mliecko. Skusaj dalej ale urcite nie nasilu. 😉
alebo mu daj lyžičku do rúčky a nech skúša naberať aj sám 🙂 ale to bude zase bordel všade okolo, chce to pevné nervy
ahoj,moj sa zo zaciatku v prikrmoch tiez nejako nepretrhol,stale potrochu,normalne sa rozpapal asi az po nejakych 3-4 mesiacoch,co sme zacali prikrmy papat. Tiez bol mlieckovy a je dodnes. Ani teraz ako rok a polrocny nepapa obed pred spanim,ale ma flasu mlieka. Riadny obed az po zobudeni. Ak kojis,je to normalne podla mna,ze v tak maly este nebude papat riadne...a ovocie chce zrejme kvoli tomu,ze je sladsie...niektore to tak robia,ze ak im ponuknes nieco chutnejsie ako su klasicke zeleninove prikrmy,tak ich potom odmietaju. A budit sa ti moze tak ci tak,ak kojis,bude chciet tvoju pritomnost a cucnut si,hoci nebude hladny
@vladka82 myslim, ze kase nemusis prestat davat - ak mu to vecer chuti a pekne to spapa, to mu daj.. ale tu zeleninu skus nachvilu vysadit, zabudne, ze to nema rad a ked zacnes odznova, tak mu to mozno viac zachuti.. u nas sme tak fungovali dlho - prvy syn nechcel zo zaciatku nic, tak som vzdy prestala, potom zase zacala a tak dookola.. zavadzanie potravin nam potom trvalo dlhsie, ale pekne sa rozpapal.. je sice pravda, ze kym bol kojeny radsej mal moje mlieko, ale spapal.. a pekne papanie mu ostalo, stale pekne je.. zato dcera, ta papa vsetko co jej pride pod ruku a papa aj ked neni hladna 😀

môj odmietal asi do 9 mesiacov všetko a sestrin do roka 🙂 teraz jedia všetko čo nezje ich 🙂
ja som ho učila tak, že som mu dala niečo do rúčky a on si to automaticky strčil do pusinky a popri tom som mu tam vždy šupla lyžičku niečoho, ale bol to boj (kojila som do dvoch rokov)