8 mesačné dieťa odmieta príkrmy
Ahojte. Mala ma 8 a pol mesiaca a nechce vobec papat prikrmy.od začiatku moc nechcela, zje za celý deň max tri lyžičky, radšej chce moje mlieko 🙂.zubkov už máme 8, ale velke kusy jej nedávam, bo by jej zabehlo. Mate niektora s tymto skusenost? Je to ok?
U nas tiez tak, syn ma rok a pol a az teraz zacina ako tak papat. Netreba sa stresovat, v mlieku ma vsetko, co potrebuje, a je vzdy poruke😉.
@janap358, to je v pohode, moj tiez chcel len moje mlieko a rozjedol sa tiez asi ked mal 8 mes., kazde babo ma svoj cas, kojene deti mnhe uprdnostnuju MM. Potom sa rozjedol, az az. Teraz ma 12,5 mes.papa super a 5x denne sa este koji, na noc som ho uz odstavila, takze cez den mu doprajem. Neboj, vsetko je tak ako ma byt.
Podla mna v mliecku uz nie je uplne vsetko, myslim ze babo zysuje naroky, neviem no nebolo by mi to jedno keby moj nepapa. Skusala si rozne prikrmy? Neboj sa vacsich kuskov ved sa to musi naucit, moj si da chlebik s maslom len taky fukot(prave mal 8m a 7 zubkov) ked mu dam obcas len kasicku nudi sa pri jedle ma rad nieco kuskat a drzat v rucicke.
Moja tiez tak. MM a sem tam nieco malo zjedla
Niekedy aj nic
Ale co mu neodolala bol stopkovy zeler a bulva feniklu asi od siedmeho mesiaca.
Teraz ma 22 mesiacov a je ako kedy ako co
Je omackova, miny masko, ako kedy polievka, ovocie, zeleninka, pazitka, bazalka ano
Ale kedze je druhorodena do jedalnicka uz zaviedla palacinky a parene buchty. 0 vyzivova hodnota, ak neratam mak a slivky, ale udrzuje jej to vahu nad 8 kg
Je mala, ale za to certica, uprace decka na ihrisku. A je vsade vylezena.
Treba len skusat,vymyslat kombinacie,niecoho sa chyti.Moj syn zacal viac jest,ked mall skoro 15 m (dovtedy viac menej materske mlieko).a vysledok - anemicky (takze neverim,ze v mliecku je vsetko☹).a trpezlivost a doteraz z neho nie je velky jedak.
A dcera druhorodena?ta zatial papa vsetko a este by sj pomedzi jedla to nase,radost.Pri prvom som si uzila:(
A napr.nechcel zemiakovu kasu-boli sme u mojej mamy a otec si lial malu smotanu do kavy a to ho uplne fascinovalo (tak som mu dovolila jednu vyliat /v tom malickom baleni/ do tej jeho zemiakovej kase a zjedol vsetko😂no tak do kase som potom po troske pridavala maso🙂isli sme proste aj zmenit prostredie.
No ale akonáhle vidí nás niečo papat tak to by hneď chcela.niekedy jej dáme trošku ochutnať,ale viac nie.chlebik som jej dala len kôrku,ale zajtra vyskusam cely krajec jej dať 🙂 ... niekedy pekne zje,ale v poslednej dobe nechce veľmi nič. Neviem už ani čo jej mam skúšať dávať papat ☹
@janap358 moja má tiež skoro 9 mesiacov a sme na tom podobne..príkrmy som začala dávať, keď mala pol roka, začali sme zeleninkou, neskôr ovocie... zhruba mesiac papala pekne,no potom akoby uťal.. zeleninu ani mäso nechce,to zatne tých svojich 7 zúbkov a nedostanem do nej nič 😀a ovocie ako tak spapá,no najradšej má, keď sa môže kŕmiť sama,napr.jej dám do ručičky broskyňu a hryzka si... tiež je dojčena, takže už nerobím paniku.. hádam raz začne papať normálne 😊
@janap358 Presne tak aj naša. Bude mať 16 mesiacov, no len zobká sem tam niečo. Ja si z toho ťažkú hlavu nerobím, no starí rodičia áno. Jednoducho keď nechce, tak čo jej to mám lievikom sypať do úst? Pýtala som sa na to doktorky, povedala, že to je v poriadku, rastie dobre, je väčšia na svoj vek, povedala, že jej treba stále jedlo núkať. Všetko, čo jeme my, jej núkam. Niekedy sa chytí, zje dva-tri hlty. Hlavne polievočku má rada, niekedy jej zje aj veľa. Učila som ju od štyroch mesiacov, už vtedy nechcela. Od začiatku som ju aj dojčila aj Sunar dávala. Ten pije doteraz. Kašičku večer ju s manželom donútime zjesť, no aj to nie je nadšená. Môj názor je ten, že sa rozje, to určite. Kedy, to ja už neviem. Keby bola hladná, tak by zjedla všetko a aj by si pýtala. Naša sa akoby jedla bála, s takým strachom pozerá na lyžičku, ktorú jej prikladám k ústam. Dávajte jej všetko jesť, čo vy jete práve.

@janap358 Ja mám. Moja dcérka nechcela príkrmy až do jedného roka, len sa stále dožadovala dojčenia. Keď som do nej dostala 5 lyžičiek za celý deň tak to bol úspech. A už ide na gymnázium, výborne sa učí a je zdravá 🙂. Netreba sa s tým stresovať..