icon

Ako viesť dieťa k jedeniu mäsa?

tamara214
13. feb 2026

Ahojte mamičky
Máte niekto problém z jedením mäsa u detí ? Moja skoro 2ročná si mäso do úst nedá ani omylom ??? Čo robiť? Ako ju k tomu viesť ?

ivik4
13. feb 2026

No urcite nenutit. Moj syn nejedol mäso do cca 4rokov, mozno aj dlhsie. Mal k nemu priam odpor . Mozno raz sama zacne . Potom zacal v skolke a kazdym rokom ho jedol viac a viac. Doteraz ale neje hovädzie. Neriesim

biba_18
13. feb 2026

ak bude ako ja môžeš ju aj zabiť a nezje. a pritom ja som masová - ale jem len istý druh a istou prípravou. akonáhle je to maso ktoré nemám rada, nezjem ani hlt…
môj syn detto…
takže len skúšať, rôzne maso na rôzne spôsoby - a možno sa chytí…

viestta
13. feb 2026

Nenutit, zabezpecit bielkoviny z inych zdrojov. Kym ma dostatok bielkovin, maso jest nemusi, moze z nej byt vegetarianka

anonym_8b30a5
13. feb 2026

@tamara214 Ja. - od babatka 😅.

tetapetra
13. feb 2026

@tamara214 nijako,neboj nezomrie. Aj u nás to tak bolo. Už zje, ale žiaden zázrak to nie je, hlavne nenuť. Ja užam pubertiaka

tamara214
autor
13. feb 2026
@ivik4

No urcite nenutit. Moj syn nejedol mäso do cca 4rokov, mozno aj dlhsie. Mal k nemu priam odpor . Mozno raz sama zacne . Potom zacal v skolke a kazdym rokom ho jedol viac a viac. Doteraz ale neje hovädzie. Neriesim

@ivik4 Ďakujem 🙂 fakt som z toho na nervy pretože fakt málo papá, je kojená ale fakt z jedla zje minimum a mäso od roka nechce za svet, este aj ten malinky kúsok čo nájde tak vypľuje

tamara214
autor
Autor odpoveď zmazal
tamara214
autor
13. feb 2026
@tetapetra

@tamara214 nijako,neboj nezomrie. Aj u nás to tak bolo. Už zje, ale žiaden zázrak to nie je, hlavne nenuť. Ja užam pubertiaka

@tetapetra Ďakujem

tamara214
autor
13. feb 2026
@viestta

Nenutit, zabezpecit bielkoviny z inych zdrojov. Kym ma dostatok bielkovin, maso jest nemusi, moze z nej byt vegetarianka

@viestta Tak je kojená, polievky spapá skoro všetky ale čo sa druhého jedla týka tak to ma rada len špagety 🙃 ja už niekedy neviem či robim nieco zle od prvého prikrmu sme bojovali ….

tamara214
autor
Autor odpoveď zmazal
viestta
13. feb 2026
@tamara214

@viestta Tak je kojená, polievky spapá skoro všetky ale čo sa druhého jedla týka tak to ma rada len špagety 🙃 ja už niekedy neviem či robim nieco zle od prvého prikrmu sme bojovali ….

@tamara214 tak jej davaj viac mliecnych vyrobkov, strukoviny a bude mat bielkovin dost

anonym_c05ca8
13. feb 2026

Nenúť ju. Ja nejem od malička a veľmi ma do toho nútili. Mám k mäsu neskutočný odpor, jem vyvážene a živiny mi nechýbajú. Ponúkaj vyváženú stravu, mäso na rôzne spôsoby a buď ho začne jesť alebo nie.

luciaruz
13. feb 2026

Ja som mäso naparila a rozmixovala. A az také pridávala do nedál. Ani nevedela, že papa maso.

anonym_a515ae
13. feb 2026

Mixovane mäso?mlete mäso?

ukulela
13. feb 2026
@tamara214

@ivik4 Ďakujem 🙂 fakt som z toho na nervy pretože fakt málo papá, je kojená ale fakt z jedla zje minimum a mäso od roka nechce za svet, este aj ten malinky kúsok čo nájde tak vypľuje

@tamara214 ja som na tom bola tak isto.. neskôr som bola majsterkou v ukrývani mäsa... jedli hrubýu? Mixla som varéne mäso do haruloveho cesta. Do svieckovej omáčky, hocikde... aj do haluskoveho cesta. Málo ale aspoň trocha... ked mali radi vývar, varila som ho na hektolitre a mäso roztrhala na mini kusocky. Aktuálne idú rezne v kukuričnej steuhanke a pečene stehna. A z času na cas chlebikove mäsko teda fašírky

marianarem
13. feb 2026

@tamara214 Nestresuj sa kvoli tomu, aj keby vobec nezacala jest maso, tak sa nic nestane. Niektori ludia su od prirody masovi, napriklad moj syn a niektori zase vyslovene nemasovi, napriklad moja mama. Na mase su cenne hlavne bielkoviny a zelezo, ale to sa da zabezpecit aj z inych zdrojov.

anonym_cae272
13. feb 2026

V 15 som maso dala prvý krát do úst.Dodnes ho nemusím
A tu som živá a zdrava

anonym_c09206
13. feb 2026

2-ročná dcéra má viac rozumu, ako matka. Prečo by mala jesť mäso?

anonym_678c45
13. feb 2026
@anonym_c09206

2-ročná dcéra má viac rozumu, ako matka. Prečo by mala jesť mäso?

@anonym_c09206 Ako sa vravi- maso nie je kyslik, neumrie bez neho.

anonym_b3d02e
14. feb 2026

Je nutne kojiť 2r dieťa?

anonym_dbcf3d
14. feb 2026

Mne zase dcéra jedavala mäso bez problémov a posledného pol roka zase nie .Ma tri roky .Ja si myslím že keď bude človek nútiť dieťa niečo jesť jedine si tak vytvorí averziu voči jedlu.Tiez som ako dieťa veľa veci nezjedla bola som vyberava a potom sa to zmenilo

anonym_c26040
14. feb 2026

@tamara214 ved netreba to nutit, ak zje vajicko ma bielkoviny a tuky, z vyvaru ma mineraly a kolagen, skusit mlete maso v omacke, ako gulky, alebo ako fasirku, vela deti sa chyti na rezen, skusit rybu.