icon

Ako zlepšiť stravovanie 14-mesačného dieťaťa?

15. feb 2026

Ahojte mám dcérku 14 m a skoro nič mi nezje,robievam jej len chlieb s vždy inou nátierkou,obed mi zje skoro vždy,kase mava na večeru,jogurt s ovocím mi zje,žiadne lievance praženicu omeletu ani muffiny mi nezje a ja už neviem čo jej mám dávať jesť,mlieko pije len raz v noci,ráno o 7 ma ranajky,pred spánkom jogurt,keď sa zobudí obed 2 hod po obede kapsicku,a večera 17:30 kasa a mlieko 20:00,nevadí že jej dávam aj 2x za deň kapsicku?ale ja už neviem čo jej dať,aj jej krajan jabĺčko nech si aspoň na desiatu dá ale iba sa v tom spara,raz mi zjedla až jeden mesiačik🤣dnes som jej skúsila dať na ranajky papriku a po 10min som jej to musela vyberať lebo furt to zula,uhorku niekedy zje ale inak žiadne surové ovocie/zeleninu.uz som z toho úprimne niekedy na prášky furt vymýšľať čo jej dať,začali sme neskoro s kúskami až po 10m môže to byt aj tým? A ma len 5 zubov 🙈zaujímajú ma skúsenosti mamičiek čo ai tým presli koľko to ešte trvalo a ako ste ich naučili papať aj jablko v surovom stave ❤️

anonym_3fce94
15. feb 2026

Ako ma akoze pohryzt papriku s piatimi zubami? Pomazanky by som na ranajky nezjedla ani ja, ved jej daj normalne maslo, lucinu

anonym_5c6c2f
15. feb 2026

Veď podľa mňa ma super stravu

Ovocie zeleninu uvar,je to ok

anonym_3fce94
15. feb 2026

Jablko normalne urob vyzivu, neosladenu

januska12323
15. feb 2026

Upokoj sa, tvoje dieťa zje mlieko, jogurty, obed, kaše, kapsička je detská výživa? Tak má aj ovocie a zeleninu, sprav jej to domáce a netlač na pílu.

autor
15. feb 2026
@anonym_5c6c2f

Veď podľa mňa ma super stravu

Ovocie zeleninu uvar,je to ok

@anonym_5c6c2f fakt? To rada počujem,myslela som že ma nedostatočný jedalnicek chcela som nech ma viac pestrú stravu😅

anonym_5c6c2f
15. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_5c6c2f fakt? To rada počujem,myslela som že ma nedostatočný jedalnicek chcela som nech ma viac pestrú stravu😅

@anonym_autor jedine tie kapsicky nahradiť domáce varene ovocie
obed aby bolo mäso/zelenina,
vajíčko (vajíčko vies kamuflovat do ovocia/výživy)
To sa rozbehne a nieje to zlé
Ešte aj nejaký olej olivový,maslo aby boli tuky
Banán je top pre deti a k tomu ked nastrúhas jablko🥰

anonym_3fc30e
15. feb 2026
@anonym_3fce94

Ako ma akoze pohryzt papriku s piatimi zubami? Pomazanky by som na ranajky nezjedla ani ja, ved jej daj normalne maslo, lucinu

@anonym_3fce94 moje dieťa žulo papriku aj mäso bez zubov. Toto je len výhovorka.
K veci - ponúkať, ponúkať, skúšať. Ideš ľahšou cestou, tak sa nečuduj. Žiadna zázračná rada nepadne. Musíš jej jednoducho dať čas a dookola skúšať, aby si zvykla.

anonym_690c2a
15. feb 2026

tie kapsicky by som nesavala, to sprav doma vyzivu bude to rozumnejsie, palacinky lievance nechcu ani mne zato kysnute dolky mozu. ale tak ak je kase, zeleninovoado e obedy nevidim dovod na palacinky. na ranajky u nas frci chlebik z maslom, niekedy pridam sardinky. natierky nechcu a nevidim dovod tlacit na pilu ked maju stravu pestru. Jablko skus postruhat ak jej mesiaciky nejdu. Inak najradcej jedia ak mozu sami jest, niekedy treba uprednostit aj toto pred poriadkom

anonym_3439a2
15. feb 2026

@anonym_autor miesto kapsičiek jej najemno nastrúhaj ovocie jablko s mrkvou, kúsok banánu... + trošku oleja a pár kvapiek citrónu, naším to tak chutilo.