Čím dokŕmiť 4,5 mesačné dieťa?
Ahojte, mam 4,5 mesacneho syna, doteraz plne kojeny. Sice parkrat dostal flasku s UM, ale bolo to vynimocne ked uz vecer plakal od hladu a moje mliecko nestacilo. To skor bolo v prvych tyzdnoch, od tych troch mesiacov mam stabilny tok mlieka a nebolo treba dokrmit s um. Lenze uz druhy tyzden malemu nejako chuti viac jest, mam pocit ze mu moje mliecko nestaci, po nakrmeni a vyprazdneni prsnikov si este pyta. Uz som mu dala trikrat UM za posledne dva dni no a rozmyslam ze ci by nebolo lepsie zacat normalne s prikrmami (zelenina, ryzova kasa..) ako davat UM..poradte skusene mamicky, ako dokrmit dieta v tomto veku? UM funguje, pekne sa po nom ukludni a vydrzi aj 3 hod bez jedenia, na druhej strane nechcem prist o MM davanim flasky s UM.
Ja by som skusila uz pomalicky aj prikrmovat a zaroven kojit kolko sa bude dat. Malemu by to potom mohlo stacit a vyhnes sa UM
@marika_btt
Tiez som uvazovala uz nad tymi prikrmami tak dakujem ze ste mi to potvrdili 🙂
ahoj ja mám 5mesačnáho chlapca a uz od 4mesiaca mu skusam davat Nutrilon kasicku bananovu a vanilkovu..zo zaciatku som mu davala po troske a len kazdy druhy den a to mam dost MM a myslim ze j dost silne lebo krasne pribera,lekarka mi povedala ze mu mam skusit davat aj vodu alebo cajik aby taaaak velmi nepriberal...no odmieta riedke 🙂)) takze ajkojim aj papka kasicky a taktiez mu skusam davat postruhane jablcko s bananon......tak dufam,ze mu tym neskodim
Ahoj ja sice uz od tretieho mesiaca nekojim :'-( ale maleho som akurat zacala dokrmovat...no u nas je opacny problem nechce papat mliecko.. zacala som davat na vecer mliecnu krupicovu kasu hami, obcas dam ryzovu s bananom tiez hami... a na obed so postupne zacala s mrkvou a dnes vareny zemiak rozmiesany v mlieku hami1 to mu chutilo sice si zvykame mava podvecer zachvat placu aj tvrdsiu stolicu ... takze kludne zacni podla mna na vecer kasicky odporuca sa ryzova ta vraj viac zasyti... a obed zeleninka ale po lyzickach postupne a dokrm materskym mlieckom... drzim palce
ja by som urcite sla do zeleninovych prikrmov,urcite nie UM,zvlast ked mas svojho MM dost.ja som zacala s prikrmami tesne pred 5 mesiacom, dovtedy boli obaja plne kojeni.
Ja som po troch mesiacoch zacala v noci prikrmovat um, pretoze sa budila kazdu hodinu, od stvretho papame zeleninu potom aj ovocie, kase a masko, a stale ju este po prikrme dokojim alebo len kojim cez den. Kombinujem to vsetko a mlieko mam staleee
Vdaka baby za rady, maly ma 5,5 mesiaca a uz veselo papa zeleninu na obed, nepotrebuje ani mliecko potom, kedze mu tie mixovane zeleninove kasicky velmi chutia. A dnes som skusala mu dat ryzovu kasu, lebo sa mi zacal budit castejsie v noci a takisto mu chutila tak uvidim ci ho aj zasyti...
Ahojte ja mam pol ročného chlapčeka a kojila som len dva mesiace a od 2mesiacov mu dávam UM ale aj kašu Hami ryžovú čistú a od 4 mesiaca papáme už všetko príkrmy zeleninové,mäskové a kaše papá už všelijaké a všetko v pohode spapá okrem špenátu a ani koliky mi nikdy nemal je síce od narodenia väčší, ale sme zdravý.

Ja osobne by som do UM nesla pokial mas MM. Nie je to sice podla niektorych super skusenych matiek odbornicok tabulkovych maniacok idealny vek na prve prikrmy, ale ja by som ho zacala po troske prikrmovat zeleninkou.MY sme zacal ked isiel mat o tyzden 5 mesiacov a to som mala mlieka vela,ze by som este 5 deti odkojila. No proste jemu to uz nestacilo, cvicili sme aj Vojtovku,z ktorej byval vycerpany a vyhladovany. Aj tak zo zaciatku za prikrmom este vzdy dojedol MM.