Čo papká vaše polročné dieťa?
Ahojte,
viem ze je tu vela diskusii na podobne temy, ale konkretne ma zaujima jedna vec... Najprv by som objasnila situaciu 🙂 Nas drobec je velky, narodil sa, mal 4,30 kg,nema este 6 mesiacov ( o dva tyzdne 🙂 ) a ma 10 kg 🙂 s prikrmamy som zacala - snazila som sa zacat par dni pred dovrsenim piateho mesiaca - tak sme to citili, tak sme to skusili... je velmi aktivny, zivy, a s prsnika by papal aj kazde dve hodiny.. No a teraz tato vec - naozaj som sa snazila ist ukazkovo "knizkovo" co s atyka prikrmov.. zacala som mrkvickou 2-3 dni, nech si zvykne na chut,, potom brokolica.. potom som pridala zemiacik.. prosto skusali sme.,. aj ked sa sem tam zdalo ze mu zachutilo, nikdy nezjedol viac ako 5-6 lyziciek.. hovorim si ok, aj ked je velky, pevny, stale je malicky, to pride same.. no blizi sa pol rok, a prikrmy nie a nie zasytit... uz som skusila aj kupovane, tie mu celkom isli, samozrejme ovocne viac ako zeleninove, aj kukuricnu krupicku .. aj ta celkom isla.. ale stale nezje viac ako 50 gramov.. dnes som pri vsetkej pocestnosti stratila nervy, a strcila som mu do rucky Marina keksik 🙂)) skoro som odpadla.. cely si ho pekne pozvatlal (nie cely, vacsina popadala pod stol psikovi 🙂) prosto.. moja otazka znie:: Co take papaju vasi drobci, take ze si niekto povie ze WOW, to UZ?? 🙂) povedali sme si, ze kasleme na prikrmy, a bude papat co mu chuti.. ked to hned bude aj rezen 🙂)) Koniec koncov, ja som v 4 mesiacoch zvatlala udenu slaninu 🙂)) Maminky, prosim, nepotrebujem pocuvat ze som blazon, a ze dieta je nachylne na lepok a alergeny a atd atd.. JE MI TO VSETKO JASNEEEE 🙂)) A dalsia vec, samozrejme kojim stale, a nechystam sa prestat, ale malemu sa uz maly 🙂)) Ale uznate same, ze ked to inak nejde, tak to jendoducho nejde 🙂)))
@xlucia zlata 🙂 dik za prispevok 🙂
@xlucia este ta poprosim, prirovnanie o zdochnutej koze, si nechaj pre seba a svoju rodinku 🙂 pekny den 🙂
@1st_time_mum keby bol naozaj hladny, tak by tu ponukanu zeleninu spraskal jedna radost a bolo by jej viac ako par lyziciek. Ze zjedol marina keksik, to nie je ziadne wau, to je uplne normalne, ze mu to chutilo, lebo je sladky. Ked chces, aby este niekedy zeleninu jedol, tak ten keks davaj radsej psovi. Vahu ma poriadnu, len mu pekne ponukaj jedlo vhodne pre polrocne deti, nech si na neho zvykne a nie na somariny, lebo z nich bude akurat tak obezny a vyberavy v jedle.
Ja mam dvojrocne dieta a doteraz mu nedam uplne vsetko, na co by mal chut 😉
@1st_time_mum Musim suhlasit s @xlucia aj ked, ja by som to napisala trosku inak, ale v podstate to iste. Podla mna si nebola dost vytrvala. Mne velmi dlho papaval do 80 g. Potom sa to zmenilo a zacal jest viac, no nebolo to zo dna na den. Mne napriklad zje zeleninovy obed, ale ovocie zacal odmietat, takze skoro od 9. mesiaca davam iba ovocne vyzivy s tym, ze ked my jeme nejake ovocie, tak spapa aj on, lebo ved z cudzieho taniera chuti lepsie. A to mi skoro tri mesiace krasne papal ovocie, davala som mu pomagany banan s nastruhanym jablkom, proste megaporcia, ktoru s chutou spapal.Takze moja rada znie: taketo dietatko je este primale na marina keksy a rezne, skus sa viac snazit, hladaj inspiraciu (napr. v mojom albume o jedeni, je ich tu ovela viac, napr. @vierka0 @strihalka - to len tie, co si utrzkom pamatam) a neries stravu svojho maleho babatka hlupostami z obchodu. Ked bude starsi, kludne mu daj piskoty, marina keksy a brumiky, ale urcite velmi velmi striedmo (hlavne tie brumiky). Myslim, ze sa oplati investovat cas s usilie a vyhybat sa vylozene nevhodnym potravinam aspon do toho roka, ide o zdravie Tvojho dietatka.
@hradnapani ale ved to je jasne 🙂 mrzi ma to, ale asi som to napisala tak ze to cele ostalo nepoxopene... maleho urcite neprekrmujem, nie som uplny blazon 🙂 a jasne ze mu nedam co by xcel.. to by uz tlacil ine veci 🙂) nepotrebovala som ani radu ani nic.. len som sa snazila o odlahcenu diskusiu, v tomto "novodobom - hipisackom svete plnom "bio" zivota" 🙂) drzim sa stale toho byt trpezliva a ostavame pri "zdravych postupoch"... 🙂) kazdopadne, tato "tema" asi zostala uuplne nepoxopena 🙂)
@1st_time_mum tak potom to je fajn 🙂 ono,deti si s rychlostou blesku oblubia chutne ale zaroven nezdrave jedla a potom je fakt problem dostat do nich nieco poriadne. Tak preto mozno tie reakcie. Aj som si myslela, ze to bolo skor brane zartom, ale tu na koniku obcas maminy zavalia take otazky a myslia ich vazne, ze potom uz clovek nevie 😀
@1st_time_mum moj je cca rovnako stary, nie je tak velky sice ale ani ziadny drobec. S prikrmami som zacala po ukoncenom 18.tyzdni ryzovu kasicku a zeleninove pyre. Do teraz len pridavam druhy zeleninky a ovocia, miesam mu to..ziaden lepok, maso ani nic ine zatial nemal, nie je kam sa ponahlat. Dlllllho jedol len par lyziciek, na ochutnanie, a predminuly tyzden jedneho dna zrazu zacal pytat viac, zjedol pyre z pol jablcka. Odvtedy papa pekne taketo davky. Teraz este cca tyzden necham nech si zvykne na pravidelnost obed = po doobednom spani = zeleninka, a potom pridam dalsi chod, bezlepkovu obilnu kasu na ranajky. Ked si zvykne aj na to od 7.mesiaca by som chcela zacat lepok a masko. Ale na co sa ponahlat kym ho zasyti mliecko, on si vypyta ked prestane stacit 🙂
A este som mu kupila take krmitko so sietkou do ktorej sa da kusok pevneho jedla (jablcko..) a cez tu sietku si to zuzle to na obcas tak pomedzi 🙂
@1st_time_mum dietatu trva az 15 - 20 krat kym si zvykne na novu chut. Takze trpezlivost, on sa tidz uci. Kasli na nezdrave veci, este si ich uzije. 50g pri vacsom dietati je pekne. Vytrvaj, hladom neumrie, ved ma tvoje mliecko. 🙂
@1st_time_mum ako co nejde? tiez som nepochopila 😕. A ze kaslete na prikrmy? to snad nemyslis vazne 😨. Ty mas za zdravie svojho dietata zodpovednost, tak sa podla toho aj spravaj a nehazarduj s jeho zdravim! to co si popisala je fakt Wow, normalne som v soku z toho, ze v dnesnej dobe nejaka mamicka nema ani paru o tom, ako sa ma starat o svoje dieta. Najprv si dopln informacie o prikrmoch skor nez malemu ublizis. Prikrmy nemaju zasytit, je to len privykanie si na stravu a presne, po par lyzickach. Takze nemas ziaden problem, jediny problem si ty. este by ma zaujimalo, ze co za vyzivu je podla teba marina keks, to ma fakt zaujima.
@1st_time_mum odlahcenie diskusie? chod sa odlahcovat niekde inde 😝. prvy prispevok je jednoznacny, tak to tu teraz nevyvracaj a hlavne si z nas nerob dobry den. 2x si rozmysli predtym, nez nieco napises.
To, ze ti nespapa vela nevadi. Urcite sa rozpapa neskor. Moja dcera trebars zacala poriadne jest az od 8 mes. Predtym proste nemala zaujem. Co mu budes davat je na tebe. Ja by som davala len zeleninu, potom pridala maso, ovocie. Keksiky a ine blbosti netreba, ved tych si uzije este vela.
Dejka,egyptanka,radusiq a hradna pani: dakujem 🙂 jasne ze vytrvam,a snazim sa a som trpezliva..aspion trosku ste ma poxopili... 🙂
Aliza a lucia: uvedomte si,ze tu obe utocite uuplne zbytocne a na uuplne cudzieho cloveka...ak ste si naozaj mysleli ze niekto. dokaze dat pol rocnemu dietatu rezen,len to nieco svedci o vas... A keby som aj hned maleho vzala trebars aj do mcdonaldu. Vas do toho velkeee nic 🙂 pekny den vam 🙂
Jaj a este,popytajte sa doma mamiciek na com ste vyrastali vy 🙂 ked marina kekse su taky strasny jed 🙂
@1st_time_mum nemusis davat vsade 300 smajlikov, lepsie sa to cita bez toho. takych co polrocnemu rezen dali, takych poznam. este su naseba hrdi, ako dietatu dopriali...
ja som reagovala na to, co si pisala. si po sebe precitaj. skusenosti mas malo, ale uz sa urazas.
sa tu nezbláznite vy zdravo variace maminy,si myslíte že zdravšie krmite tie svoje deti,ved ta vasa zdrava zelenina,zemiaky a pod.je tak napratá chemikáliami/pozrite aka sa pestuje ta zdrava zelenina,zemiaky a kolke chemickeho hnojiva tam davaji/takze ten keksik marina daleko menej uskodi ako ta chemicka zeleninka,nie je ta zeleninka pre to dieta tak zdrava ako ju prezentujete.To by ste si ju museli doma na plantazach pestovat a nehnojit aby bola taka zdrava a zdravsia ako ta marina,zdravo krmite a deti su viac chore ako tie ktore krmia tou marinou,kazda vychovava podla knihy a take to vypada...spytajte sa ozaj tej svojej mamy ako vas chovala a ci podla knihy...a boli ste zdravsie ako tie dnesne deticky od tych super zdravo rozmyslajucich mamiciek

@1st_time_mum
ked mne zdochla koza, nech zdochne aj susedovi... mi to tak pripada.
mna tlacili slaninou, ja mu dam kludne rezen...
si precitaj po sebe co si napisala, totalne si protirecis.
jednak velke deti priberaju pomalsie, co je normalne, jednak na 5,5 mesacneho ti papa ukazkovo, a jednak totalne ho prekrmujes, ladujes ho krizom krazom.
teraz ako co chces??? aby jedol este viac? ci aby jedol raz za 5 hodina a nepytal casto? ci ako v com vidis problem?
a ked o mesiac ochutna hranolky a budu mu chutit, a bude ich vyzadovat das mu kazdy den???
od radosti asi nevies co chces a iba ho kazis. ty ho kazis. takze neviem co vlastne nejde