Môže 8 mesačné dieťa papať nejaké kompóty?
Ak áno, poprosím vás o druh kompótu,ak nie, tak kedy môžem skúšať? výživky papká vpohode.
ja mam rovnako staru dcerku, ale kompot by som jej nedavala... podla mna je to moc sladke, obsahuje to moc cukrov a vselijake konzervanty...ja davam len vyzivy- hippka bez pridaneho cukru alebo banan, uverene jablko....
raz za tyzden ako doplnok k prikrmu mozes. kludne jablkovy, broskynovy,slivkovy, najlepsie doma urobeny 😉
ja som nedavala a ani nedavam, samy cukor. a dietatu do roka nema ist ziadny cukor(rafinovany) ci sol..
osemmesacne dieta moze prakticky hoc aky kompot z ovocia, ktore bezne rastie v nasom pasme, cize jablkovy, hruskovy, slivkovy, marhulovy, broskynovy atd... casto by som ho nedavala, kvoli cukru, ale obcas hej, dieta si aj takto zvykne na ovocie.. a zubky sa daju umyt...
Zjesť ho samozrejme môže. Ale je to podľa mňa zbytočný cukor. Radšej len uvarené ovocie, alebo čerstvé, prípadne nejaká klasický výživka.... 😀
ja zvyknem dávať ku obedíku na "zapitie" slivkovú šťavu z kompótu doma urobeného, alebo broskyňový, má to rada a je to také "spestrenie" jedálnička, zvyknem jej spraviť aj riedenú šťavu do pohárika na pitie.

Ahoj
ja si myslím že kompóty sú zbytočne presladené,ale ak robíš doma výživky (ja zvyknem robiť doma v parnom hrnci) tak ak uvaríš doma jablčko,hrušku a pod. bez cukru a dáš to papkať aj s vodičkou v ktorej sa to uvarí,nemal by byť problém.Po kúpenských by som ešte nesiahala....