Názor na kŕmenie lyžičkou
Ahojte, idem sa vás spýtať len na jeden názor a to kŕmenie jednou lyžičkou/ pitie z jednej fľaše dvoch malých deti, pričom deti nie su súrodenci ani nebývajú v jednej domácnosti... Aký máte na to názor? Ano/nie a prečo? Ďakujem 🙂
Akoze na pieskovisku krmim jogurtom s jednou lyzickou najprv moje a potom tou istou lyzickou aj susedove o tri vchody dalej? 😁
bezne sa nam to stane s kamoskami, s ktorymi chodime na detske cvicenie - jedna alebo druha alebo tretia dava svojmu dietatu jogurt a moje chce ochutnat, nevidime na tom absolutne nic zle alebo si schmatnu flasu, ktora je po ruke a z tej sa napiju 🤷♀️
s uplne cudzimi detmi taketo nepraktizujeme 🙂 kazdopadne ak sa to stane nahodou, dramu z toho nerobim
Jaa ti nevim Karle... moj synator takto pravdepodobne schytal mononukleozu a to bola teda 1.5 mesacna "lahodka"... na treningu sa mu zrejme niekto napul z flase,kedze ich mali viaceri rovnake..
Samozrejme, ak sa nieco take stane nahodou, tak by som nerobila dramu, ale aby sa moje dieta krmilo jednou lyzickou s inymi detmi (nech by boli aj z rodiny) 😱 Ani dospeli po sebe nejedia, preco by mali deti?
Nie. Podľa mňa je to veľmi nevhodné. Ako z pohľadu šírenia chorob tak aj hygienicky.
no tak asi patrim do nehygienickej skupiny :D so sestrou bezne "krmime" deti vzajomne, piju z jednej flase, ale sme s tym.obe ok. Ked proste krmim svojho a dodje neter a chce tak jej dam 🙂
pri neznamych by mi to vadilo...
a preco by mali byt krmene jednou lyzickou? vsak ked sa jedno naje,tak ju oplachnut a potom nech sa naje druhe...a je jedno ci pribuzni,nepribuzni-je to akurat na choroby dobre...rodicia tych deti tiez jedia jednou lyzicou?...
Pokial sa da,snazim sa tomu v co najvacsej miere vyhnut,ale niekedy je u nas doma aj 10 deti a vtedy ozaj neustriehnem ci kazdy pije zo svojho pohara..
Ale inak ked chodila dcera do skolky,tak si s detmi menili zubne kefky,co teda ozaj musela byt naloz bacilov 🤦🏻♀️ aj potom v skolke zrusili umyvanie zubov radsej 😂
@petamich áno aj mne sa to stalo a pohoda veď nech sa napije kto je smädný 🙂
Fľaša mi nevadí ale iba s ľuďmi, ktorých poznám. Lyžičku nie, každý má vlastný box, tanierik.
Ďakujem vám za vaše názory 🙂 a aby som ujasnila situáciu, nie svokra nekrmi 😂 tá je už dávno o tom poučena, že sa mi to nepáči 🤷 dnes sme sa na ihrisku o tom rozprávali s kamarátkou, ktorej to napr. Nevadí...Mne je to tiež proti srsti, tak že reku spýtam sa či som jediná 😂 Ako jasné, že sa stane niekedy, že človek niekde na ihrisku neustriehne to, že sa dieťa napije z inej fľašky ale snažím sa tomu čo najviac vyhnúť... Nejedna sa mi len o klasické bacily ale aj napr. O herpes, opar 🤷
Mne je to extremne proti srsti, ale mojmu decku to nevadi-napije sa este aj od dospelych kamaratov😭
Supperr a keď tvoje dieťa dostane afty,potom čo???Veď naviac baktérií sa prenáša slinami...Za mňa každé nech má svoje,hračky požičiavať ale tieto veci v žiadnom prípade.

Za mňa -kazde dieťa svoju lyžičku a svoju fľašu. Myslím,že je to hygienické.