Pitie vodičky popri umelom mlieku
Ahojte mamicky. Z roznych dovodov nedojcim aj ked som chcela jednoducho to nejde. Prosim nesudte uz som sa natrapila dost aj sama. Moja otazka: dojcene dieta nepotrebuje vodu do pol roka ako je to s dietatom na UM. Mame este len 8 dni.
Dakujem.za vase rady
@sunnytt Bola som takisto poučená lekárom (a nie len jedným), že ani detičky na UM nepotrebujú tekutiny navyše až do obdobia prvých príkrmov (čo býva u nedojčených detí skôr ako v ukončenom 6. mesiaci).
Samozrejme pri optimálnom prospievaní dieťatka.
Výnimkou sú akurát stavy, kedy by mohla hroziť dehydratácia, a to: vysoká telesná teplota, hnačka alebo tropické horúčavy.
Ani ja som nedávala zvlášť vodu, až teraz sa snažím má 7 mes a je to problém, nechuti mu 🙂odsleduje si dieťa lebo ja som tiež dávala na požiadanie a bolo zle bolelo brusko, zápchy, príliš priberal potom som to ustálila na každé 3 hodiny (po dohovore s dok)a fungujeme takto do teraz a vyhovuje nám to, vie že keď sa papa tak sa papa a dostane až potom. Netvrdím že al reve od hladu nedám mu😁 Ale to sa nestáva. Nič si z toho že nekojite nerobte, ani mne to nešlo ani let tyzden po porode som už musela dať UM proste to nešlo..,
Ja som davala UM az od 4 mesiacov ale davala som aj vodicku. Zvyklo ju zapekat, tak som to skusila s vodickou a bolo to lepsie. Niekde som v jednom clanku citala, ze dieta na UM ma prijimat aj ine tekutiny, pretoze MM ide najskor take slabsie, na uhasenie smadu a az potom to silnejsie a UM je v podstate stale rovnake. Malej to tak vyhovuje a aj teraz jej voda neskutocne chuti. Ale to je len moj nazor a moja skusenost. Kazde dieta je vsak ine a kazdemu vyhovuje nieco ine

@sunnytt Nedojčene dieta nepotrebuje piť zvlášť vodu. Ja som ziadnu vodu nedavala len UM a to podla toho ako som videla ze ,,pýta,,. Ja tomu hovorím UM ,,na poziadanie,,. Kludne aj čo dve hodiny lebo malá mi pila tak menej. Vodu som davala len v lete, ked bolo teplo, pár hltov ale zase nenalievala som dieta vodou. Skrátka primerane. Zatial vodu nepotrebujete, všetko má v ramci UM. V lete mozeš ponuknut.