Prečo dieťa odmieta jedlo pri prerezávaní zubov?
Ahojte, môj maly 19m začal odmietať jedlo. Myslím, že to bude zubami. Všetko si dáva do úst, hryzie hračky a tečú mu sliny.
Horúčky ani bolesť nemá.
Ide o to, že nechce pomaly nič jesť. Trvá to už 6 dní.
Rano zje krajec chleba s pomazankou, neskôr 1/5 banánu alebo 2 mesiačiky jablka.
Na obed mi nechce zjesť vôbec nič, skúšam mu dávať všetko možné … tak mu dám aspoň mlieko a spí mi 3hod.
Keď sa zobudí, tak trošku poďobe - pečene zemiaky, jogurt alebo hocičo iné. Ale to len kúsok… napr.4-5 zemiakov, 3-4 lyžičky jogurtu a tam to končí. Do večera zase odmieta jedlo a vypije pred spaním mlieko.
Skúšala som aj bez mlieka, či nebude viac hladný, tak nepomohlo.
Mám ešte počkať, alebo ísť k lekárke nech mu niečo predpíše na chuť ? Alebo mám počkať kým to prejde ? Dávam mu aj mixované, ale tiež nechce a ja som už zúfalá z toho… keď si predstavím že sa to bude zajtra zase opakovať tak mám dosť. Nechcem aby mi vychudol a urobil si odpor k jedlu. Vždy to bol boj s jedlom, ale najedol sa ako tak. Teraz mi to príde strašne málo. A nedá sa mu dať ani nasilu

Však ale vieš že je to zubami. Tak skús trosku počkať. Veď to čo si popisala čo zje, zas nie je nič