icon

Prikrmovanie a priberanie 6 mesačného bábätka

danula456
7. aug 2015

Ahojte, chcela by som sa poradit, moj syncek ma 6 mesiacov a styri dni, pri vyske 70 cm vazi len 6,76 kg, je velmi dlhy a zda sa mi ze je dost chudy. Rano o pol 6 hod. vypije 180 ml um, potom okolo 9:30 vypije 180 um, potom o 13 hod. ma zeleninovy prikrm 70 ml, zapije vodicku, ale len velmi malicko, potom okolo 16:00 pije um tiez 180 ml a na vecer mu do mliecka 180 ml zarabam ryzovu kasu. Denne vypije cca 700 - 800 ml mliecka. Co robim zle, alebo co mam robit aby mi viac pribral? vopred dakujem za vase nazory, skusenosti.

liz_lemon
7. aug 2015

Polrocne dieta by malo mat 2-nasobok porodnej vahy, podla mna ma uplne normalnu vahu
Preco mu davas len 1 prikrm? Uz mu mozes davat vecer kase, a na desiatu ovocie
A toho prikrmu by mal mat ccca 200 g

danula456
autor
7. aug 2015

ahoj uz ma 2 nasobok vahy. ked sa narodil mal 2 890 g. Rozmyslala som ze mu dam aj viac prikrmov, ale bojim sa ze potom by bol prejedeny a nepil by mi mlieko, vodu do neho tazko dostanem, snazim sa, ale vzdy vypije iba malicko.

martinka13
7. aug 2015

Podľa mňa je to úplne v pohode. Je to asi tou dĺžkou že sa ti zdá chudý. Moja malá má 7 mesiacov, 70 cm a 7400 g. Takže vypadá baculato. Na polrocneho fešáka fajn miery 🙂

liz_lemon
7. aug 2015

@danula456 on uz potrebuje inu stravu, ako mlieko, ja davam um uz len rano a pred spanim, tuez mi dcera nechcela velmi vodu pit, ale cim viac prikrmov jedla, tak aj pit zacala

sasa1983
7. aug 2015

A ovocie nedavas? Len mliecko a zeleninu? Ani masko?

danula456
autor
7. aug 2015

zatial som skusala len ovocie, jablcko, bananik, zo zeleninky mrkvu, bataty, cukinu, to mu velmi chuti, masko mu chcem zajtra uvarit, taku polievocku a rozmixovat mu to. Ja viem ze potrebuje inu stravu ako mlieko, ale dieta v tomto mesiaci by malo vypit tych 800 - 1 liter tekutin, mlieka. Skusim to teda tak ako pisete, ze mu dam mliecko iba rano a vecer, a cez den mu dat vodicku ked bude smadny, uvidim ci sa to ujme 🙂 dnes mam pripravenu krupicnu kasu, je to s lepkom, ale je lepsie ho uz teraz zaradit, aby si zvykol

sasa1983
7. aug 2015

Daj masko, pridaj ovocie. ..chyti sa. Nas Edko tiez inak vody moc neda,aj caj som skusala.pije len riedeny dzus,riedim 1:4-5. Vypije cca 350ml denne. Ine mi nevypije

liz_lemon
7. aug 2015

@danula456 to co pisu na obale UM ber s velkou rezervou

danula456
autor
7. aug 2015

a kolko mlieka vypije okrem dzusu? Alebo pije len dzus? hej beriem to s rezervou co je na obale

martinka13
7. aug 2015

Inak vo sa týka mlieka mala pije 2x120 UM cez deň, asi 150 čaju. Kojim pred spaním a ráno. To je všetko čo vypije

zuzanaete
7. aug 2015

@danula456 ahoj. Neodporucam v 6 mesiacoch prejst na mlieko iba 2x za den. Postupne nahradzuj mlieko prikrmami. Tabulky na mlieku treba brat orientacne, ale dieta az cca v roku prechadza na mlieko 2x za den. Teraz je este stale hlavnou potravou mlieko. S prikrmami sa zoznamuje a jedenie je skor o kostovani ako realnom jedeni. Ono sa to bude postupne preklapat od mlieka k jedeniu ineho.

liz_lemon
7. aug 2015

@sasa1983 dzus pre 8-mesacne dieta???

sasa1983
7. aug 2015

@liz_lemon jasne. HIPP,HAMANEK,OVKO bio..nie take pre dospelych samozrejme. Mozno som to zls nazvala,ale myslela som tym,ze kupim taku zarobenu stavu,rozriedim 1:5 a take pijeme. Skusila som aj caj,zalievany,ovocny,harmancekovy,fenyklovy,granulovany (aj z nich asi 4 druhy a znacky), ale nechce to. Tiez som skusika,ze dam len vodu...ze ved ked bude smadny si da. Ochutnal vzdy 1glg a dalej nepil,to som do neho dostala ledva 50ml denne, a po 3dnoch som to vzdala. Cely pokus som dala este raz s cca 1 mesacnou latenciou a nechce. Budem skusat zase,ked skoncia horucavy.

sasa1983
7. aug 2015

@danula456 tie tekutiny, to sa berie tekutiny spolu, aj mlieko, aj to, čo je v tuhej strave, aj samotné tekutiny ako voda, polievka. Určite sa nemyslí, že máš dávať 1l mlieka a k tomu ešte ostatné. Skús malinké fazulové lúsky (z tých baby nenafukuje, ak dávaš málo a stačí, lebo sú chutné, šťavmaté a sladké), aj paštrnák je super. Pridávaj rôzne druhy oleja (tekvicový, olivový, repkovo-slnečnicový), ak varíš len zeleninku, aj tak môžeš dať pred varením aspoň kvalitné kuracie mäsko vyvariť a až potom zeleninku, kľudne to mäso vyber potom, a daj papať len zeleninu. Už len tá samotná zelenina bude mať lahodnejšiu chuť, predsa sme mäsožravce🙂. Mlieko skús 3xD (teraz dávaš 4x, že?). My papáme (máme 8,5 mesiaca, korigovane -3,5 týždňa a 8200g): ráno 210ml voda+Nutrilon HA, obed 180-200ml príkrmu (je to v avent nádobkách, tak viem, inak nie som pedant), dávala som aj desiatu ovocie, ale potom už nechcel obed, alebo ho chcel menej, alebo sa v tom rýpal, tak som to zrušila. Olovrant 180ml voda+Nutrilon HA. Potom ovocie okolo 120ml, k tomu dávam DM 6zrnnú kašu, alebo takú akoby mussli pre bábätká (Hole či ako sa to volá), a na noc buď kašu (Sunárek), alebo znova mlieko..Cez deň vypije ešte k tomu cca 300-350ml tekutín. Len mám problém s pečivom, má len 1 zub, tak to je nič moc a už by som rada, keby aspoň striedku dal, ale tak čo už.