Prikrmovanie a priberanie 6 mesačného bábätka
Ahojte, chcela by som sa poradit, moj syncek ma 6 mesiacov a styri dni, pri vyske 70 cm vazi len 6,76 kg, je velmi dlhy a zda sa mi ze je dost chudy. Rano o pol 6 hod. vypije 180 ml um, potom okolo 9:30 vypije 180 um, potom o 13 hod. ma zeleninovy prikrm 70 ml, zapije vodicku, ale len velmi malicko, potom okolo 16:00 pije um tiez 180 ml a na vecer mu do mliecka 180 ml zarabam ryzovu kasu. Denne vypije cca 700 - 800 ml mliecka. Co robim zle, alebo co mam robit aby mi viac pribral? vopred dakujem za vase nazory, skusenosti.
ahoj uz ma 2 nasobok vahy. ked sa narodil mal 2 890 g. Rozmyslala som ze mu dam aj viac prikrmov, ale bojim sa ze potom by bol prejedeny a nepil by mi mlieko, vodu do neho tazko dostanem, snazim sa, ale vzdy vypije iba malicko.
Podľa mňa je to úplne v pohode. Je to asi tou dĺžkou že sa ti zdá chudý. Moja malá má 7 mesiacov, 70 cm a 7400 g. Takže vypadá baculato. Na polrocneho fešáka fajn miery 🙂
zatial som skusala len ovocie, jablcko, bananik, zo zeleninky mrkvu, bataty, cukinu, to mu velmi chuti, masko mu chcem zajtra uvarit, taku polievocku a rozmixovat mu to. Ja viem ze potrebuje inu stravu ako mlieko, ale dieta v tomto mesiaci by malo vypit tych 800 - 1 liter tekutin, mlieka. Skusim to teda tak ako pisete, ze mu dam mliecko iba rano a vecer, a cez den mu dat vodicku ked bude smadny, uvidim ci sa to ujme 🙂 dnes mam pripravenu krupicnu kasu, je to s lepkom, ale je lepsie ho uz teraz zaradit, aby si zvykol
Daj masko, pridaj ovocie. ..chyti sa. Nas Edko tiez inak vody moc neda,aj caj som skusala.pije len riedeny dzus,riedim 1:4-5. Vypije cca 350ml denne. Ine mi nevypije
a kolko mlieka vypije okrem dzusu? Alebo pije len dzus? hej beriem to s rezervou co je na obale
Inak vo sa týka mlieka mala pije 2x120 UM cez deň, asi 150 čaju. Kojim pred spaním a ráno. To je všetko čo vypije
@danula456 ahoj. Neodporucam v 6 mesiacoch prejst na mlieko iba 2x za den. Postupne nahradzuj mlieko prikrmami. Tabulky na mlieku treba brat orientacne, ale dieta az cca v roku prechadza na mlieko 2x za den. Teraz je este stale hlavnou potravou mlieko. S prikrmami sa zoznamuje a jedenie je skor o kostovani ako realnom jedeni. Ono sa to bude postupne preklapat od mlieka k jedeniu ineho.
@liz_lemon jasne. HIPP,HAMANEK,OVKO bio..nie take pre dospelych samozrejme. Mozno som to zls nazvala,ale myslela som tym,ze kupim taku zarobenu stavu,rozriedim 1:5 a take pijeme. Skusila som aj caj,zalievany,ovocny,harmancekovy,fenyklovy,granulovany (aj z nich asi 4 druhy a znacky), ale nechce to. Tiez som skusika,ze dam len vodu...ze ved ked bude smadny si da. Ochutnal vzdy 1glg a dalej nepil,to som do neho dostala ledva 50ml denne, a po 3dnoch som to vzdala. Cely pokus som dala este raz s cca 1 mesacnou latenciou a nechce. Budem skusat zase,ked skoncia horucavy.
@danula456 tie tekutiny, to sa berie tekutiny spolu, aj mlieko, aj to, čo je v tuhej strave, aj samotné tekutiny ako voda, polievka. Určite sa nemyslí, že máš dávať 1l mlieka a k tomu ešte ostatné. Skús malinké fazulové lúsky (z tých baby nenafukuje, ak dávaš málo a stačí, lebo sú chutné, šťavmaté a sladké), aj paštrnák je super. Pridávaj rôzne druhy oleja (tekvicový, olivový, repkovo-slnečnicový), ak varíš len zeleninku, aj tak môžeš dať pred varením aspoň kvalitné kuracie mäsko vyvariť a až potom zeleninku, kľudne to mäso vyber potom, a daj papať len zeleninu. Už len tá samotná zelenina bude mať lahodnejšiu chuť, predsa sme mäsožravce🙂. Mlieko skús 3xD (teraz dávaš 4x, že?). My papáme (máme 8,5 mesiaca, korigovane -3,5 týždňa a 8200g): ráno 210ml voda+Nutrilon HA, obed 180-200ml príkrmu (je to v avent nádobkách, tak viem, inak nie som pedant), dávala som aj desiatu ovocie, ale potom už nechcel obed, alebo ho chcel menej, alebo sa v tom rýpal, tak som to zrušila. Olovrant 180ml voda+Nutrilon HA. Potom ovocie okolo 120ml, k tomu dávam DM 6zrnnú kašu, alebo takú akoby mussli pre bábätká (Hole či ako sa to volá), a na noc buď kašu (Sunárek), alebo znova mlieko..Cez deň vypije ešte k tomu cca 300-350ml tekutín. Len mám problém s pečivom, má len 1 zub, tak to je nič moc a už by som rada, keby aspoň striedku dal, ale tak čo už.

Polrocne dieta by malo mat 2-nasobok porodnej vahy, podla mna ma uplne normalnu vahu
Preco mu davas len 1 prikrm? Uz mu mozes davat vecer kase, a na desiatu ovocie
A toho prikrmu by mal mat ccca 200 g