Príkrmy pre štvormesačné dieťa
Dobry den, potrebovala by som poradit, moja 4mesacna dcerka odmieta mliecko z flasky- akejkolvek od najlacnejsi cez avent,mam, lovi, nuk... Je plne dojcena, ale potrebujem najst sposob ako ju nakrmit ked som ja v praci- zijeme na Cypre kde je materska dovolenka 18tt (3pred, 15po) preto potrebujeme alternativny druh papania. Vie mi niekto poradit ci nejaku kasu, ci mozem skusat zeleninu. Ma niekto skusenosti s prikrmami takto malinkeho babatka? Dakujem
Skusali sme aj lyzicku, obycajnu aj tu na lovi flaskach, stale jej ponukam flasku aj cumlik, este to nevzdavam. Poslali ma s malou k logopedicke, vraj mozno nejaka masaz jazyka pomoze, ta mi skor ako zena povedala ze mam skusit jablkovy dzus. Neviem neviem uvazujem nadtym
prikrmuje sa od ukonceneho 4.mes., aj dojcene dieta, aj na umelom, takze to nie je skoro. najprv mrkva, potim zemiak, cukina, a ostatne. o cca 1mes. maso,aj ovocie.
Tak len aby ste vedeli skusila som ten dzus, riedila som ho s vodou ale bol jej asi kysly.Dala som trosku cukru a myslim ze malinkaty zaujem by aj bol,mozno sa chyti. Nemam tu nikoho kto by ju krmil cely den iba priatela a ten na to nema srdce... Ale uz vybavujem dovolenku ma SVK, tak nam hadam babka pomoze 🙂
skus mlieko cez cievku CN01 a cez prst.vygoogli si pojem laktacna pomocka a uvidis ako to vyzera
@hagiasofia dakujem, idem to pozriet. Musi sa slecna naucit nejako napapat s tatom bez mamky... Hmmm
Takže slečna moja ma už 6 a pol mesiaca a prikrmovali sme ju od 4,5. Prvú mala ryžovú kasu bez mlieka,a vlastne žiadnej chuti, hneď na to sli kupovane veci od hipp a druha znacka neviem ako s vola. Mrkva ako prvá a hneď potom kura so zemiakom, ryža s kuratom, zelenina a ešte len tak mimo, na dudlik si zvykla okolo 5teho mesiaca až potom ako okoštovala jablkový džús,tiež od hipp, teraz jej varím všetko doma- kaleráb,zemiak,mrkva,tekvica,cukina, mame aj vanilkovu kasicku a tiež ovocne- dovoz z polska. Dnes som jej dala piskotu rozmočenú v čajíku. Mimochodom z fľašky stále nechce piť.

Ahoj, priznám sa, že neviem presne ako je to s plne dojčenym dieťaťom, kedže ja som kojila asi 2 mesiace. Ale my sme s prikrmami začali v 4. mesiaci. Viem, že aj moja kamarátka začala takto skoro, ale ona kojila a ešte aj kojí. Ale nakoľko je to vhodné to neviem. My sme začali s mrkvou, uvarenou nad parou. Po troch dňoch sme pridávali ďalšiu a ďalšiu zeleninu. Tri dni kvôli možnej reakcii na novú zeleninu.