Problémy s jedením dvojročnej dcéry
Baby mate s tym skusenost----> teda ide o to. Mala bola vzdy turbo slaby jedak. Niekedy mame dni ze zje fakt 3 lyzicky a dovi dopo. Vecer sa natrepe detskej krupice a to jej staci....ako nejak som si zvykla ze mam doma nepapajka a ze nasilu do nej nic nedostanem a uz ma to ani netankuje. "Problem" alebo neviem ako to nazvat zacal taky ze zacala aj celkom jest uz to niesu 3 lyzicky polievky aj aj naberacku zje ale ona to akoby polikala nasilu alebo dakedy este otvori usta a ma tam vsetky 3 lyzicky a ked tam ma halusku alebo rohlik az ju napne ako to polika. Ked jej dam druhe napr.ryzu mäso tak to iste. Si to nauklada do tych lic a bude akoze kusat kusat. Usta otvara ze este chce no ked si ich natrepe ryzou tam nic nevojde. Vcera to potom "zula" este asi hodinu co dojedla....snad ste ma pochopili....robi to s kazdym jedlom teraz. Samozrejme ze ked od babky dostane sem tam sladke ziadne zasoby do lic si nerobi a hned to sprasi alebo ovocie ale s ostatnym tak vymysla a ked jej poviem ze tak uz mas dost normalne sa rozplace a krici esteeee. No ona to len polkne.....nerozumiem
@zdencaaaa nie vzdy bola slaby jedak ale ja som ju nenutila. Ked zjedla 3 lyzicky tak 3. Dalsie dostala az napr. Olovrant a tak. Ale s kuskami problem nemala vobec. Mäsko mala sice na mensie casti ale pokusala .....joooj ved sedim pri nej hodinu a zakazdym ked odidem plac ze cgce papat....mam neter ktora ma 5 rokov a takto papa tak snad to od nej neodkukala :(
Dostane lyzicku do ust a napne ju a muzle a skryva to v tych licach :(
@meggyinka Náš malý (takmer 2 r.) je zase dosť veľký jedák, ale robieva toto isté. Otvára stále ústa, že ešte chce, narobí zásoby ako syslík, no nežuje, neprehĺta, proste drží v ústach a gúľa očami 😵 ... kým ho nenapne, potom dvakrát skruti ústami a postupne prehltne. Už som si zvykla, že sa krmime aj 3/4 hodiny. Občas ho chytí manier, že pustí spätný chod (vypluva), ide ma poraziť.
Ale najviac ma dojme to, keď sa vyreve, že už nechce, odopnem ho zo stoličky a on sa uteká rýchlo natisnut ku niekomu, kto je napr. aj to isté jedlo, čo mal práve on, a on si od nich pýta na plné ústa "mňam, mňam".
Moja dcéra má už 12 r. a robí to stále. Myslela som si , keď bola malá ,že ju to prejde, ale nie.
Tiež si dáva všetko do líc. Nechutí jej takmer nič. Nutiť ju musím aby niečo zjedla. Keď jej dám niečo ako paradajku, uhorku, začne sa triasť a pomaly aj revať. A to už by mala mať rozum. Keď sa jej opýtam , prečo to nezje, nevie mi jednoznačne odpovedať. Takže tak.
@meggyinka

U nas je to podobne, mala ma uz 2,5 roka, za chvilku do skolky a je stylom hltania, ziadne prezuvanie jedla ale rovno to prehlta. Ako pises aj ty, kolaciky alebo suncicka od babinky to ano, chipsy, palicky, cokolada, to vsetko vie krasne zjest (trosku jej to trva) ale keby jej dam kus masa na tanier tak ho naskreckuje do lica a odide od stola, po dvoch hodinach rozpustenia jedla v puske by ho prehltla.