Problémy s jedením u ročného dieťaťa
Ahojte, mam problem s dietatom v tom smere, ze mi velmi nechce kusky. Nechce žuvať. Ak dam obed s kuskami; drzi v ustach a nehryzie, premelie to trochu jazykom a koniec, ostane to v ustach. Mam pocit ze sa to zhorsilo s prerezavanim stoliciek. Snazim sa davat co najmaksie kusy, napr male kusky peciva to si da a spracuje. Ale akonahle ma zeleninu, cestovinu a pod tak drzi v ustach. Mate nejake rady? Uz to trva dlho, aj tie zuby idu uz dlho a nie a nie vyjst. Dieta ma 14 mesiacov.
Dalsi problem mam, ze neviem rozvarut cestoviny a zeleninu, neviem ci za tym moze byt voda napr? Pouzivam dojcensku, alebo z kohutika som skusala a ziadna zmena. Minule som varila cestoviny 40minut a vobec nezmäkli viac. To iste mrkva. Nerozumiem vobec.
Bojim sa ako to s tym jedenim bolo, kedze planujem dat dieta do jasli a neviem ako to tam beru, ked nevie poriadne jest.
Dakujem
@anonym_autor nevieš rozvariť cestoviny? Prečo by si to robila? Zeleninu stačí do mäkka, nemá byť rozvarená. Ponúkaj jedlo ako doteraz, naučí sa jesť.
Ani sliepkam by som nedala cestoviny uvarene 40 min. Ja uz nerozumiem asi nicomu.
@anonym_6d268d ty nerozumies vela veciam podla mna🤣
@anonym_autor nevieš rozvariť cestoviny? Prečo by si to robila? Zeleninu stačí do mäkka, nemá byť rozvarená. Ponúkaj jedlo ako doteraz, naučí sa jesť.
@januska12323 nemyslim rozvarenu na blato, ale makkucku.. no dnes sa cestovina robi z psenice tvrdej a aj tie cestoviny (okrem rezancov) su potom tvrdsie
Niektore deti proste zacnu jest vacsie kusky a zuvat neskor. Moja najstarsia bola taka, ja som jej musela mixovat jedlo hadam aj do 18mes. A dnes je velka baba a funguje normalne. 🙂 A potom moji dvaja mladsi vobec nemali takyto problem. Je to individualne. Treba sa prisposobit potrebam dietata a netlacit na pilu, ma cas.
A cestoviny vies kupit rozne, aj ryzove napriklad.

Ani sliepkam by som nedala cestoviny uvarene 40 min. Ja uz nerozumiem asi nicomu.