icon

Problémy s jedením u ročného dieťaťa

Včera o 15:24

Ahojte, mam problem s dietatom v tom smere, ze mi velmi nechce kusky. Nechce žuvať. Ak dam obed s kuskami; drzi v ustach a nehryzie, premelie to trochu jazykom a koniec, ostane to v ustach. Mam pocit ze sa to zhorsilo s prerezavanim stoliciek. Snazim sa davat co najmaksie kusy, napr male kusky peciva to si da a spracuje. Ale akonahle ma zeleninu, cestovinu a pod tak drzi v ustach. Mate nejake rady? Uz to trva dlho, aj tie zuby idu uz dlho a nie a nie vyjst. Dieta ma 14 mesiacov.
Dalsi problem mam, ze neviem rozvarut cestoviny a zeleninu, neviem ci za tym moze byt voda napr? Pouzivam dojcensku, alebo z kohutika som skusala a ziadna zmena. Minule som varila cestoviny 40minut a vobec nezmäkli viac. To iste mrkva. Nerozumiem vobec.
Bojim sa ako to s tym jedenim bolo, kedze planujem dat dieta do jasli a neviem ako to tam beru, ked nevie poriadne jest.

Dakujem

anonym_6d268d
Včera o 16:04

Ani sliepkam by som nedala cestoviny uvarene 40 min. Ja uz nerozumiem asi nicomu.

januska12323
Včera o 16:07

@anonym_autor nevieš rozvariť cestoviny? Prečo by si to robila? Zeleninu stačí do mäkka, nemá byť rozvarená. Ponúkaj jedlo ako doteraz, naučí sa jesť.

autor
Včera o 17:10
@anonym_6d268d

Ani sliepkam by som nedala cestoviny uvarene 40 min. Ja uz nerozumiem asi nicomu.

@anonym_6d268d ty nerozumies vela veciam podla mna🤣

autor
Včera o 17:11
@januska12323

@anonym_autor nevieš rozvariť cestoviny? Prečo by si to robila? Zeleninu stačí do mäkka, nemá byť rozvarená. Ponúkaj jedlo ako doteraz, naučí sa jesť.

@januska12323 nemyslim rozvarenu na blato, ale makkucku.. no dnes sa cestovina robi z psenice tvrdej a aj tie cestoviny (okrem rezancov) su potom tvrdsie

anonym_41c20f
Včera o 17:36

Niektore deti proste zacnu jest vacsie kusky a zuvat neskor. Moja najstarsia bola taka, ja som jej musela mixovat jedlo hadam aj do 18mes. A dnes je velka baba a funguje normalne. 🙂 A potom moji dvaja mladsi vobec nemali takyto problem. Je to individualne. Treba sa prisposobit potrebam dietata a netlacit na pilu, ma cas.
A cestoviny vies kupit rozne, aj ryzove napriklad.