Prvé ovocie na začiatku prikrmovania
Ahojte, mám otázku k prikrmom. Máme.za.sebou všetku zeleninu, skoro všetko mäsko, a chceme začať s ovocím. Najprv jablcko..aký postup ste zvolili, dávali ste najprv naparit a neskôr surové ? Lebo každý vraví inak. A keď bude malej chutit,kľudne môže spapat na prvý krát aj celé jabĺčko? Na ktorý deň ste doňho dali aj piškótku? Ak ešte nemala lepok. Mala má 5 mesiacov.
Naparila/ rozvarila som jablko. Banan surovy. Avokado tiez surove. Hrusku som tiez dusila.
Dávala som surové jabĺčko, nerobila som na pare
5 mesačne dieťa nepotrebuje piskotu. To je potravina na ktorú má ešte čas
Ideálne je ak máš domáce jablko
A lepok som davala ovsene vlocky. Rozvarila som s jablkom. Neskor k tomu biely jogurt. Mnamka.
Ovocie len surové, jablko a hruška zo začiatku postrúhané na "veľkom " strúhadle, drobné ovocie rozltačené vidličkou. Neskôr kúsky do ruky. Banán od 6 mesiacov tiež len celý do ruky.
Piškoty cca od 8 mesiacov do ruky
Ja mam 5mesacne babetko 🙂 no vlastne uz nieje babetko 😁 a davam mu aj surove jablko s rozmixovanou mrkvou aj zavarene presnidavky ako oedy takze urcite neublizis so surovym jablckom
5mes. piskotu urcite nieee...ved tam je cukor, ani cele jablko.
Ja som najprv dala uvarene popucene, potom surove. Ale moji zacali s prikrmami az v 6.mes.
Na lepok radsej krupicu v mlieku alebo len na vode.
Ja som davala podusene a pomixovane ovocie na zaciatku. jablka a hrusky, potom mrhule, jahody... iba banan bol surovy a ten mu nechutil.
Piskot ani ine jedla kde je cukor nedava aspon prve 2 roky. Neskor sa tomu nevyhes, ale ci menej a neskor, tym lepsie.
Ja som davala obylne kase a neskor chlebik.

lepok som zavadzala vo forme striedky chleba do zeleninoveho prikrmu alebo zuzlat rozok (tam ale pozor, lepi sa to na podnebie a je tam riziko zadusenia, takze som mu tu gucu rozku vyberala z podnebia) 🙂 kazdopadne jablko/hrusku som najskor naparovala, kedze cerstve zvykne napr. naduvat a ked nic, tak potom uz surove (jasne banan som nenaparovala), piskoty som zacala davat az podstatne podstatne neskor, to v 5 mesiacoch ozaj netreba