Trojročné dieťa nechce jesť
Ahojte mamicky mam 3rocneho a uz dlhsie si vsimam ze mi odmieta jest. Nedavno nastupil do skolky ale papat mi uz nechcel pred tym. Kakao by pil od rana do vecera ale zase to nemoze...je neaky sirup coby spm mu mohla dat aby mu chutilo papat?
@2231987 a ty mu to kakao samozrejme das. Tak sa necuduj. Pred polrokom su pisala, ze ho pije aj v noci, dufam, ze s tym ste uz skoncili. Pat krat denne jedlo, medzitym nic, vela pohybu vonku s ziadne kakao, ziadne sladene napoje, len cista voda
Po dvoch tyzdnoch bude problem vyrieseny.
@2231987 ziadny sirup to nevyrieši..ešte dajme tomu na podporu jedla Pangamin, béčko...
ale v prvom rade treba upravit jedalniček. Nedávat ziadne kakavká ani sladkosti. Mat rezim jedla - ranajky, obed, večera...u nás pokial sa neje to čo je navarené alebo spravené tak sladké je tabu. Staršie deti maju zakazané vyjedat z chladničky pokial je navarené...deti nie su hlupe, pochopia...,,ješ - budeš najedený, neješ si hladný,,. V zivote som nemala problém s tým ze by deti nejedli. Ja nie som typ čo bude behat po byte s kazdým sustom a nahanat dieta ani varit tri chody lebo to nelubim a to ,,nékcém,,. Pri troch deťoch sa to naozaj nedá.
No a co si zmenila od posledneho razu?nic, vsak? Spoliehas sa na sirupy, aby si nemusela byt na dieta tvrdsia
mamicky dobre vravia. vysadit sladke a mlieko rano a neboj sa bufe si sam pytat jest. aj moja mala nechcela jest len by mlieko furt cedila. ale od kedy jej rano nedam mlieko tak sa pekne aj naranajkuje aj desiatu aj polievku a druhe tiez trochu schrume. radsej po menej a castejsie akoby vobec nemala jest. trochu si poplace zo zaciatku ale to by som sa pozrela aby mi vlastne decko skakalo po hlave. hlavu hore to zvladnes.
Mozno to kakao nechat len na ranajky potom byt vela von ja by som desiatu nedavala. Na obed ponuknut nieco co ma rad alebo ovocie zeleninu a ciste mlieko potom spinkat a poobede pockat az na veceru o nejakej piatej a zase ponuknut nieco co ma rad a nanajvys mlieko nie kakao. Ja nie som zastanca stravy 5x denne....moja dcerka ak ma ranajky nechce desiatu ak ma len desiatu nezje obed ale olovrant a veceru mame vzdy. A neriesila by som mnozstvo jedla....nech zje kolko chce. A na obed ja tiez nezjem polievku a druhe...proste je to vela tak toto vobec neriesim u dcerky. Vzdy mame len jedno. A po obede si dame obcas kolacik..... 🙂 no a co.
A co jedava okrem kakaa a kolko toho kakaa mu davas? Ziaden sirup ti nepomoze ak mu nedavas plnohodnotnu stravu ale len to co chce on resp len ho nadajas kakaom prip sladkostami.... Moja tiez pije sice nie priamo kakao typu granko ci nesquik ale ovomaltinu... Obcas rano a vzdy vecer a okrem toho normalnu stravu typu zelenina,salaty, mliecne vyrobky, sacharidy, aj maso...
Av noci ziadne mlieko, a toboz nie kakao ci caj... Ak tak trochu vody ale aj to nemusi
Moj ma 2,5 a kakao ani nepozna. 😀 pije ciste mlieko aj to uz len pocas dna z poharika. Z flasky nepije. Ma plnohodnotnu stravu....tak nepotrebuje vypit hektolitre mlieka. Obmedzit kakao...schovat a jednoducho nedat a minulo sa....ani v obchode nemaju tyzden ho nezobrat do obchodu a prejde to. Ci ?
Ahojte mamicky dakujem vam za vase nazory uz sme dosli na to preco nechceme papat...sme chudokrvny..
@2231987 to skor naopak chudokrvny je lebo nema pestru stravu s dostatocnym prisunom zeleza. Ale to treba len dufat ze preto lebo kazda ina chudokrvnost moze byt uz len zavaznejsia.
Ahojte moja trojrocna dcera mi ties odmieta jest ranajky zje bes problemou ako kedy obed si da len jej to strasbe trva a pride vecer kedy dostane pred spanim kasu a to jeme s revom ja uz neviem ako jej mam vysvetlit ze musi jest problem s jedenim hlavne vecer kase nastal ako sme zrusily flasu
my mame na ranajky chlieb s lekvarom alebo parky alebo palacinku to okolo 8 potom okolo 10- 11 tiez nieco z toho alebo ovocie na obed polievku ale ak zje desiatu tak chce jest az okolo 1 aj to horko tazko a sem tam jej musim pohrozit ked vymysla. druhe jej davam potom az o hodinu. my uz nespavame cez obed. potom okolo piatej zase nejaky chlieb vyziva alebo co príde pod ruku a na veceru detto. my mame alergie viacnasobne na rozne potraviny takze tam vela moznosti nemam. pred spanim mi vypije este fľašu rastlinneho mlieka co chcem tiez teraz posunut na skorej lebo v noci sme este s plienkou a chcem ju uz oducit. mala nikdy nieje hladna a ked je tak si vypyta. hlavne aby kazdy den mala nejaku zeleninu a ovocie aby nechybali vitaminy. my mame alergie na vajcia mlieko soju ryzu atď.. a priberame sice velmi pomaly ale aspon daco. ja nemozem použiť jogurty ani syry ani ryzove kaše. grisik jej sem tam robievam ale nejak ju to nenadchlo. takkze hlavu hore. pokial za den zje aspon 5 mensich jedal zrejme jej to staci.😉

@2231987 uprav mu stravu, kakao je hromada cukru, tak ak si naleje brusko kakaom nepotrebuje ine