21 mesačné dieťa si ulomilo kúsok zo zuba
Ahojte,
syncek dnes padol z odrazadla, rozrazil si trosku peru a odrazil kusok zubu, asi 0,25mm kusok z kraja, taky mini trojuholnicek akoby z kraja zubu dvojky.
Na pohotovosti vraveli ze to je ok, ze nech zbytocne nebehame, nech ideme v januari svojej zubarke s nim
Maly ma 1r9m
Myslite ze ho to moze zacat boliet?
Peru ma trosku opuchnutu, nekrvaca ani nic, nema tam ranu.
Len ten zubok.
nemyslim,zeby ho bolel..len budu doznievat bolesti od udretia..syn si v 1,5r zlomil,tak zub...a nic s tym nerobili..neskor mu zubok odumrel a rozpadol sa...
Nasa si pred rokom odbila kusocek, nikde sme neboli. Tento pondelok si odbila dost kus plus druhy ma akoby nastiepeny, ma tam 2 ryhy. Dr. spravila rtg, ci sa uderom neposkodili aj trvale zuby a ze jej moze scernat. Potom ze treba nejaky nerv vybrat ci co.
Moja dcera si pristupila kolenom ruku a dala papulak. Skoncila s odstiepenym prednym zubkom. Nastastie bol mliecny, takze sa to vyriesilo ked jej vypadol. Dovtedy sme s nim nerobili nic (na odporucenie zubarky)
Ziadny stres 🙂
moj syn tiez ma odbyte zo zubka,tiez spadol na odrazadle,je tomu 3r a zub neodumrel,stale ho maky odklomeny čo už 😟 cakame kym mu vypadne
Obe moje deti si takto poodbijali zo zubov, mliecne nastastie, nebolelo ani jedneho a nepokazilo sa ani jednemu kym nevypadli, uz maju zuby trvale, iba esteticka stranka utrpela, ale aj to musel clovek velmi skumat
Môj si odbil tiež minule spadol 😁 18mesacny
Asi by bol nesvoj keby ho to bolelo. Syn si približne v rovnakom veku udrel usta o vaňu a z oboch vrchných, prednych si odrazil. Netvaril sa ze ho to bolí, nijako sme to vtedy neriesili, zubarke sme to ukazali za par mesiacov ked som bola ja, zobrala som aj jeho. Povedala, ze to nic nie je, na mliečnych sa s tym nic nerobí ked ho to evidentne nebolí a zuby sa mu nehybu.
My sme boli s dcérkou v Poprade u detskej stomatologičky, keďže bola totálny bobor a z prvých 2 zúbkov si dosť odštiepila. Mala vtedy len rok. Trochu jej to zbrúsili a zalakovali. Po 1 a pol roku znovu, ale to už urobila naša zubárka. Nechceli sme riskovať pokazenie zúbkov. Vraj ak by sa jej pokazili a museli by jej ich vytrhnúť, mala by potom problém naučiť sa správne rozprávať
Náš tiež tak spadol na malom plastovom odrazadle predný zúbok zlomeny teda časť mu tam ostala ale aj ta postupne vypadala bol akoby rozstiepeny. Teraz mu tam ešte kúsok ostal ale tak co už narobime musíme čakať kým narastie nový. Zubárka že odkiaľ sa to nezapali bude ok. Inak malý každému rozpráva že akú on mal na motorecke havariu😀
Bolo by dobre ísť to ukázať zubárovi, môže spraviť snímok a ano aby sa nepoškodili aj trvale

Podľa mňa ho to nebude boliet. Je to len malý kúsok a est aj mliečny zub🙂 Len bude podľa mňa niekoľko dní taky "uboleny" lebo pera.