Ako dosiahnuť, aby dieťa spolupracovalo pri čistení zubov?
Ahojte, ja už totalne zo zúfalstva píšem. Malá má rok aj 7 mesiacov a umývanie zubov je pre ňu boj o život. Ja som niekolko hodin (!) hladala tu na koníkovi rady. Nepomohlo NIČ. VEĽKÉ NIČ. Nepomohli ani videá, pesničky, hračky a knižky s témou zubov, ani že umyjes ty mne a ja tebe...ani ze robiť pauzy pre hltanie slín... a to nie že plače, ona vrieska na celý panelak a mece sa akoby lezala na zeravom uhlí. A to sa kefky ani nemusím dotknut zubov! Občas kefku požužle, čize ju zuby nebolia. Aj u zubárky sme boli, vsetko je okej. Ale proste nejde to NIJAKO 🤌🏼 Nedá sa ani nasilu, dvaja máme problém ju držať, ako strašne silno so sebou mece a vrieska tak strašne, že sa až zadúša. Ale nečistiť zuby, to predsa nejde. Dnes moj muž zahlasil, že toto je ako týranie a nemozeme to robiť takto. Ale na otázku tak ako, zaznelo "neviem". Ale sam jej nikdy zuby nečistil, ani nedal nikdy navrh ako tomu pomôcť, ani nikdy negooglil v tejto teme. Moze kaslat, ved ja vybavim nie? Vytočena som do fialova 😵💫 takže od zajtra sa bude starat on, som mu jasne povedala. No a teda este nejaka dalsia rada, ako na tie zuby? Ale asi uz ziadna. Co ta sonicka kefka?
@luciaruz na IG su profily detskych zubarok, u nas dost zabralo, ked som detom ukazala ako dopadnu necistene zuby a hned pochopili co je to kaz. Ked boli taki mali, kazdy vecer sme pozreli fotky (sami si pytali) Teraz maju 5 a 3 a bez umytych zubov by ani nezaspali. Samozrejme nitka aj medzizubna kefka musi byt, to si aj sami automaticky vypytaju.
K muzovi - toho by som spytala, ci si mysli, ze bude dieta lepsie spolupracovat v kresle u zubara pri vrtani, ako doma pri umyvani..
K neumyvaniu - to je nazor z kategorie, ze mliecne zuby ani opravovat netreba 🤯
U nas to bolo pri starsej rovnako. Casom som sa naucila ako ju znehybnit a cim viac vrestala,tym lepsie sa mi zuby umyvali 😅 Nie nasilne, len jej proste zabratit sa metat,aby som jej kefkou neublizila. Casom to preslo same. Ako prislo,tak aj odislo, pochopila,ze je lepsie,ked si da pekne sama umyt zuby.
Na mladsiu zabral zubozrut, tej pesnicky sa tak bala,ze nikdy nevystrajala
@anonym_2090f9 ale ona ani nežužle kefku. Čiže nechat zhniť je ten spravny pristup. Okej, ďakujem za radu.
@luciaruz prehanas a statocne. Nic jej nezhnije, ale ty ju zarucene odradis od dalsieho umyvania zubov. Len tak dalej…

@luciaruz och, neviem poradiť, len ťa chcem podporiť v tom, že určite aspoň raz za deň treba poriadne vyčistiť aj nasilu, lebo kaz raného veku vie vzniknúť mega rýchlo a to je potom o dosť väčší prúser… tie, čo ti píšu, že načo to tak hrotíš, to asi nezažili 🤷♀️ môj syn pri čistení spolupracoval (stačilo mu spievať a robiť opičky), zuby mal 2x denne umyté bez boja, ale nedočisťovala som jednozväzkovou a to stačilo na to, že sa mu v roku a pol začali kaziť všetky štyri horné rezáky pri ďasne 🫣 našťastie sa to pri zdokonalení techniky čistenia zastabilizovalo a kazy sa nezhoršujú, no omnoho radšej by som bola, keby ich nemal vôbec