Ako efektívne umývať zuby ročnému dieťaťu?
Dobry den chcem sa spytat ako ste umyvali zuby rocnemu dietatu . Moje bojuje so mnou ako o zivot uz fakt neviem ako na nu a rozmyslam ze sa nato vykaslem
Nevykasli sa..je to boj, ale treba aby sa zubky nekazili..mne od 2 rokov maly vrieskal, ma problemove zubky.
@petraretra Dolezite je robit casto prestavky aby dieta mohlo prehltat. Toto je casto pricinou bojov. Deti sa dusia slinami. A este ked pocujem, ze ich zvalia na zem, drzia a tak cistia, sa ani necudujem ze bojuju. Skus mu pustit rozpravku alebo ho jednoducho postekli. Urcite otvori usta 🙂
Je normalne, ze male dieta si nechce dat vycistit zuby a “bojuje”, ale urcite sa na to nevykasli! 😅 Vyhladaj si na youtube videa “how to brush child’s teeth”, existuju na to vhodne polohy, ako si mas ulozit dieta, pripadne ho pritom nejak rozptylit.
@petraretra ja som na odporúčanie zubárky pustila pesničku na mobile alebo tablete. Rok a pol takto, tie 3 minúty to bolo ok. Teraz už umývame v pohode bez mobilu.
@petraretra my umývame od 5mesiaca nakoľko hneď nam išli zúbky tiež niekedy nechce umývať vtedy striedame 2 kefky elektricku ktora je od 0-3 rokoch a klasicku samozrejme umývame s pastou ta elektricka jej svieti to sa jej páči a sama si aj niekedy šuchme a potom mi ju hodi a umývam jej ja . Umývame ráno a večer pravidelne pred zrkadlom. Tiež nechcela ale išla som na nu hravo jazyk som jej kolko razi šuchmala a sa smiala na tom🤣🤣skuste si umývať aj na raz deti v takom veku dosť opakuju😁tak len klud a pevné nervy😁
Sedim nad nou, v zuboch drzim telefon s pesnickou a opakujem "otvor usta" "este viac otvor usta" a robim co mozem
@petraretra no na zaciatku nasilu a potom to preslo 🙂 a dnes si necha aj medzizubnou aj kadeco
Zabávam telefónom a videami. Inak sa snažíme obmedzovať screeny na minimum, ale čo sa týka zúbkov, tak som neúprosná. Väčšinou od 3-4 rokov už pekne spolupracovali.
.
Chce nechce musí. Hlavne každý deň podstivo aby pochopil že jednoducho sa musí . Prisadnúť ruky odzadu a hlava medzi nohy . Dcéra má 3 roky , už zvládla aj dentálnu , umyvame veľká mala kefka aj medzizubna. Maly ide mat 2, ten ľahne že ide umývať ale potom uteká , no bohužiaľ môže aj revat ale jednoducho umyjem aspoň kolko sa da
@petraretra to je riešenie, vykašľať sa na umývanie zubov lebo dieťa nespolupracuje 🙄Vieš ešte v com všetkom v živote nebude s tebou spolupracovat?! Keď bude chorá a vyfasuje ATB, tiež nebude chcieť po dobrotky zjesť. A co spravíš, vykasles sa na to? Sú veci, ktoré proste treba spraviť a nedebatovat. Umývanie zubov k tomu patrí. Ja som sa s najstarším bila v kúpeľni každý deň asi rok, no nakoniec si zvykol. Mladšiemu som umývala tak, že som si sadla na zem, on predo mňa chrbtom tiež v sede a moje nohy okolo neho, muž mu zo začiatku este aj hlavu pridržal ale tiež to časom pochopil a už to išlo lepšie. Je to hlavne o tvojej vydrži. Tvoje dieťa, jeho zdravie, je to na tebe...
Prosím vydrz. Aj ja pri umyvani mam pocit, že krotime tigra. Skus novú kefku, svetielkujucu, nálepky lepiť, ukazovať foto pokazenych zúbkov, ukazovať ako si ty umyvas zubky. ..ale vždy umy zuby. Hneď po prebudení a večer. Po umytí zubov večer už nejesť, nepit..iba čistú vodu. Ak niečo dieta zje, najskôr umyt zuby 30 min po jedení...Po jedle vždy vyplachnut ústa čistou vodou...aby sa neutralizovali kyseliny v ústach
rutina je zaklad , rano a večer
ked nechce chytim medzi nohy jeho hlavu a čistim
radšej umývaj inak budeš platiť zubara a to sa ti potom otvoria oči ked to stoji dosť penazi

Sem sa pripnem lebo mame doma presne to iste.reve jak keby ju z koze drali.. ja drzim nohu a hlavu muz ruky.ale proste musi vydrzat cez toto nejde vlak.