Ako pomôcť 17-ročnému synovi s ústnou hygienou?
Prosim vás o radu,neviem sa rozhodnúť aké riešenie je správne.syn má komplikovanú povahu,mám 4 deti a on je ťažká povaha.ide o to,že do všetkého ho treba nútiť a dozerať naňho.mal strojček a do 14 nemal ani jeden kaz no potom som zvolnila dozor nad umývaním a má asi 10kazov,jeden zub odumiera.vsrtko má zaplombovane.manzel si myslí že to už treba nechať naňho,ja že treba dozerať aby si aspoň večer poriadne umyl zuby,lebo zas to odskaceme len my a naša peňaženka....kamarátka tak nechala syna papkat a má 100kil a veru dnes ako 16 ročný jej za to nedakuje...môj má problém s učením,správaním /len ku mne,manžel to vyriešil ručne stručne...on je s ním malo,malo po ňom chce t pádom menej konfliktov,ja som ťa buzeriujuca,tlačiaca,komandujuca/a aj s nadváhou...celé zle
@lili177 najskôr som si myslela. že si sa pomýlila, že ide o 17 mesačného. No 17 ročnému by som ukázala cenník u zubára, siahla mu na vreckové, plus peniaze, ak dostáva napr. od starých rodičov, aby pocítil dôsledky svojej lajdáckosti. A upozornila ho, že ked o dva roky skončí školu, bude si zubára platiť sám
Určite by som nestála nad 17 ročným chlapcom a nekontrolovala ako si umýva zuby. Jasne by som mu povedala že mu nebudem platiť zubné zákroky keďže na starostlivosť o zuby kašle.
Neviem či bol na dentálnej hygiene, ale ak nie, tak odporúčam. Niekedy pomôže, keď niekto cudzí a zároveň odborník, prehovorí do duše..
Moja investícia do syna by bola, že by som mu každého pol roka zaplatila dentálnu hygienu (alebo aj každé 3 mesiace recall, nech ho DH skontroluje a opäť mu upraví hygienu). Opravy zubov by som teda vyžadovala, nech si hradí sám, keď sa o ne odmieta starať
@lili177 17 ročný???? To akože fakt??? Nechce si umývať zuby? Ôk, nech si neumyva, ale na zubára nedostane odo mňa už ani cent, maximálne mu zaplatím vyklapacky. Kks, pri 17 ročnom starom capovi sa oháňať ťažkou povahou.... toto už je fakt cez. omg 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@lienka.7 tiež sa smejem že ťažká povaha ….to sa tak môžeme baviť o trucujucom skolkarovi ktorý si nechce umývať zuby
Veď toto je takmer dospelý clovek. Tu je chyba niekde úplne inde
No dobre, ale z coho si to zaplati? To nechate dieta chodit s pokazenymi zubami? No, nelahka situacia..
No dobre, ale z coho si to zaplati? To nechate dieta chodit s pokazenymi zubami? No, nelahka situacia..
@msnesquik jasne, ze si nezaplati. Vyhrazacky urcite uz boli a evidentne nefunguju.
@lili177 do 18rokov je to vaša vizitka. A hlavne 14rocny je stále dieta co si nie úplne uvedomuje dôsledky, 18tocny už bude mat dost rozumu aby vedel co stojí oprava jedného zubu a ako zle to vyzerá keď sú zuby pokazené, že by ho ani dievčatá nechceli
@lili177 do 18rokov je to vaša vizitka. A hlavne 14rocny je stále dieta co si nie úplne uvedomuje dôsledky, 18tocny už bude mat dost rozumu aby vedel co stojí oprava jedného zubu a ako zle to vyzerá keď sú zuby pokazené, že by ho ani dievčatá nechceli
@anonym_0a4eb9 ma 17, nie 14.
@lili177 najskôr som si myslela. že si sa pomýlila, že ide o 17 mesačného. No 17 ročnému by som ukázala cenník u zubára, siahla mu na vreckové, plus peniaze, ak dostáva napr. od starých rodičov, aby pocítil dôsledky svojej lajdáckosti. A upozornila ho, že ked o dva roky skončí školu, bude si zubára platiť sám
@anonym_c75ded problém je môj muž,ktorý mi povedal že od neho rodičia na plomby peniaze nepýtali tak to zaplatí aj jemu,už doteraz nás vyšli ti plomby pomaly na 1000e.ja by som si s ním poradila,no keď tuší a vidí že má manžel nepodporuje,tak to mám tazke
@lienka.7 tiež sa smejem že ťažká povaha ….to sa tak môžeme baviť o trucujucom skolkarovi ktorý si nechce umývať zuby
Veď toto je takmer dospelý clovek. Tu je chyba niekde úplne inde
@pribinak a kde prosím?ja to vidím v jednotnostu nás rodičov,ja tlačím no manžel pri mne nestojí,syn to vidí a prikláňa sa k otcovi,lebo je to jednoduchšie,môžem urobiť to že už s ním nepôjdem k zubárovi,nech si ho rieši sám,alebo ešte rok vydržím a pošlem s ním muža,dentálnu mu preplatí poisťovňa keď ma preventívny,a od 18 to nechám naňho,len kým nezarába tak budem tie plomby skôr či neskôr platiť ja kvôli muzovi
@anonym_0a4eb9 lenže on má všetky opravené na naše náklady,bolel ho až teraz ten mrrtvy,tak sa netrápil zjedol päť paralenov...
@lili177 povedz mu, že keď bude mať škaredé zuby a smrad z pusy nenájde si frajerku🙂načo by sa snažil, keď ocinko zaplatí?Kúpiť medzizubné kefky v DM, zaplatiť hygienu veď u zubára bol tak nárok bude mať a dohliadat na to.A potom nech si platí sám z brigády, keď je hrdina.Naco mu bol strojček kvôli estetické, keď teraz kašle na zuby.Paralen sa nedáva od bolesti zubov
@anonym_0a4eb9 lenže on má všetky opravené na naše náklady,bolel ho až teraz ten mrrtvy,tak sa netrápil zjedol päť paralenov...
@lili177 keď má už v takom nízkom veku, tak pokazené zuby tak ho priprav na to, že si má do 30 rokov a možno aj skôr bude potrebovať našetriť na mostík alebo implantáty a ukáž mu cenníky + ceny neustále idú hore - aby vedel do čoho ide. Opravované zuby nevydržia večne a ešte keď aj tak sa o ne nestará, tie kazy sa mu budú robiť neustále nové, zuby sa budú lámať, hniť, nech sa pripraví na bolesť, problémami so žuvaním, zápaly dasien, časté návštevy u zubára a časom príde o väčšinu zubov. Plus bude mu smrdieť z úst, potom nech sa nediví ak dievčatá nebudú mať oňho záujem, prípadne posmešky od rovesníkov, lebo taký hnijúci zub/zuby je cítiť. A ešte by možno pomohlo, ak by mu zubár niečo povedal - prísnym tónom, keď už teba berie na ľahkú váhu a tie ceny za mostíky a implantáty by si mala ukázať aj svojmu mužovi nech vie do čoho ide tiež - teda pokým mu to bude ochotný zaplatiť, keď zbadá tie sumy.
@pribinak a kde prosím?ja to vidím v jednotnostu nás rodičov,ja tlačím no manžel pri mne nestojí,syn to vidí a prikláňa sa k otcovi,lebo je to jednoduchšie,môžem urobiť to že už s ním nepôjdem k zubárovi,nech si ho rieši sám,alebo ešte rok vydržím a pošlem s ním muža,dentálnu mu preplatí poisťovňa keď ma preventívny,a od 18 to nechám naňho,len kým nezarába tak budem tie plomby skôr či neskôr platiť ja kvôli muzovi
@lili177 sorry ale v 17tich už mal mat dávno vytvorený návyk umývať zuby
To už nie je o zom či teraz stojí muž vedla teba
Mali ste byt prísnejší napr 10 rokov dozadu.
Par mesiacov dozadu by som si klepala na čelo ale v poslednej dobe tu na môj vkus extrémne veľa matiek pubertalnych deti tvrdilo ze behať im za ritou a dozerať na dodržiavanie aj keď len základnej hygieny je úplne normalne … aby som 17 ročnému vysvetľovala ze si ma umývať zuby a zvaľovať to na ťažkú povahu, preboha kde sme 🫠
Pusti mu zámenu manželiek, že taký bude zachvílu "pekný" štrbavý a nájde si tiež nejakú štrbavú krásavicu
Ja som mala tiež podobný problém veľa kazov aj mŕtve zuby sa našli. Prečo, lebo moji rodičia kaslali na mňa. Ako dieťa neumyvala som zuby lebo nikto ma to nenaučil. A teraz si pomaly opravujem svoje zuby ako mi to financie dovolia.
Par mesiacov dozadu by som si klepala na čelo ale v poslednej dobe tu na môj vkus extrémne veľa matiek pubertalnych deti tvrdilo ze behať im za ritou a dozerať na dodržiavanie aj keď len základnej hygieny je úplne normalne … aby som 17 ročnému vysvetľovala ze si ma umývať zuby a zvaľovať to na ťažkú povahu, preboha kde sme 🫠
@bonboniera
@bonboniera a čo teda nechať ho tak nech neumyva?
@lili177 sorry ale v 17tich už mal mat dávno vytvorený návyk umývať zuby
To už nie je o zom či teraz stojí muž vedla teba
Mali ste byt prísnejší napr 10 rokov dozadu.
@pribinak no nesúhlasím s tebou,umývaju ich stále ale stále musím všetky deti naháňať,s radosťou na to zabudaju,keby som.ich teraz nechala tak prinajlepšom by umyli raz za deň a aj to minútu....rozmýšľam že či by nebolo lepšie ako toto každodenné buzerovanie im raz mesačne pustiť nejaké videá označenom chrípke či porozprávať sa...alebo si to odfajkovat v kalendari
@pribinak no nesúhlasím s tebou,umývaju ich stále ale stále musím všetky deti naháňať,s radosťou na to zabudaju,keby som.ich teraz nechala tak prinajlepšom by umyli raz za deň a aj to minútu....rozmýšľam že či by nebolo lepšie ako toto každodenné buzerovanie im raz mesačne pustiť nejaké videá označenom chrípke či porozprávať sa...alebo si to odfajkovat v kalendari
@lili177 video o zničenom chrupe

@lili177 ma elektricku kefku? Ked nie, kupila by som nejaku poriadnu a stala medzi dvermi kym si dokladne neumyje zuby.