icon

Ako pomôcť dieťatku, aby ho rast zúbkov tak nebolel?

dominika2227
25. feb 2013

ahojte mamicky je tu niaka mamicka ktorej babetku slo vela zubkov naraz? co ste davali? na upokojenie, a tie kremiky ako calgel ste davali kazdy den?ako casto? popripade cipky niake mala ma 37,5 teplotu pred odcitanim 3 den

sonkab
26. feb 2013

@lilitela na noc sa odporúča nahrávok omotat okolo rucicky

petkovamama
26. feb 2013

@majka1981 a davala si tie cipky viburkol dlhodobo?nam sa tiez rezu zubky velmi pomali,trva to uy od 10 mesiaca,teraz mame 15.zatial mame 4 zubky,ale hrciek asi 7.tiez nam kazali davat viburkol lebo noci su unas hotove peklo,len neviem ako dlho sa to moze davat.

majka1981
27. feb 2013

@petkovamama nie nedavala som dlhodobo, iba vtedy ked to bolo akutne (ked bol velmi nespokojny, ked horuckoval...)

petkovamama
27. feb 2013

@majka1981 nas krpec je nespokojny uz druhy tyzden,poplakava ,ide si spapat ruky.Cez den sa to este ako tak da,ale padne tak 18ta hodina a zacne.nervozny,umrncany,len sa tak planta po byte a nicim sa neda zabavit.na vsetko sa zlosti.v noci sa v postielke velmi prehadzuje a place zo sna.ked mu dam gel ,tak je asi hodinku dobre a zacne znova.

lilitela
27. feb 2013

@sonkab Diky

majka1981
27. feb 2013

@petkovamama skus chamomilla, spytaj sa v lekarni a uvidis, ze moznoze zaberie. 😉

jaanulienka
27. feb 2013

My davame dologel - je na prirodnej baze a vsetky zubky boli v pohode. Teraz ked je uz vacsi mu davam okusovat kozku zo slaninky (musi byt poriadne ocistena) ale aj korku z chlebika taku tvrdsiu.

petkovamama
27. feb 2013

@majka1981 tie homeopatika poznam su cislovane,brala som nieco take aj na laktaciu.dakujem za typ,urcite vyskusam,som otvorena uz akejkolvek moznosti,ktora nam pomoze zmiernit tie stavy pri zubkoch,my mame tu smolu,ze patrime do kategorie tych tazko rastucich zubkov.

majka1981
28. feb 2013

@petkovamama daj potom vediet, ci zabrali 🙂

petkovamama
28. feb 2013

@majka1981 dnes sme boli na 15 mesacnom povinnom ockovani,tak uz mame chlapa 😀 riesila som s pediatrickou ten spanok a zubky,tak nam odporucila homeopatika SEDALIA esta som sa stym nestretla,je tam pisane ze pre deti starsie ako 30 mesiacov a mladsie len na odporucenie lekara aj to maximalne 10 dni.tak som na vazkach ci dat,alebo nedat.je to vyslovene urcene na poruchy spanku u deti.na tie chamomilla som sa pytala v lekarni a nevedeli co to je 😠 musim skusit inu lekaren.

majka1981
28. feb 2013

@petkovamama
sedalia sirup mame doma, zatial som ho nedala. ale ked ti doktorka povedala, ze mozes dat, tak skus.
spytaj sa aj v inej lekarni, vysvetli co myslis, su to take malicke gulicky.

kukni toto https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/chamomilla-vulgaris-15ch-ake-je-davkovanie/
tam je o tom viacej pisane

cannella
28. feb 2013

Podobný problém máme práve aj my. O prvých 4 zuboch som ani netušila, pri ďalších bola len troška nervóznejšia, pri ďalších 4 stoličkách, ktoré jej šli, ako inak než naraz bola nervózna, hnačkovala, v noci sa mi raz budila ale teraz? Teraz jej idú 5ky stolčky všetky 4 naraz a k tomu dolné očné zuby, takže 6 kusov. Má teploty 38,6 stupňov, plné ústa aftov, nechutenstvo, z jedla ju naťahuje, v noci sa budí so strašným plačom.
Na teplotu jej dávam 3 x denne Nurofen sirup 5 ml, afty vytieram fialovou vodou a boľavé ďasienka potieram Mundisal gélom. Ten fakt zaberá, odporučila nám ho pediatrička, vraj je to niečo ako anestetikum a je to fakt lepšie ako Cal gel, ten nezaberal takmer vôbec. Skús ešte ten. Držím prsty, pevné nervy, nech to všetky zvládneme ☹

petkovamama
1. mar 2013

@majka1981 breeee ranko.tak som skusila ten sirup.no ja ako pesimista som v zazrak nedufala,aaale boli sme hore len 3x.aj to sa len tak trosku vac pomrvil kukol s postielky ci sme vsetci doma 😀 a ked som ho ulozila tak hned zaspal.sem tam mrnkol,ale oproti predoslim nociam ked som bolo hore kazdych 20 minut je to parada.okuknem este tie chamomille ak by to bolo nieco lepsie.tento sirup sa nemoze davat casto,ale 1-2x snad mozme.
@cannella my nemame teploty,tak nurofen nedavam.a kedze strasne zle spinkava tak skusam menej agresivne liecky.a hnacky to uz vobec nie,jeho skor zapeka a je jedno z mala deti,ktore papaju banany,aby sa vykakal.unas banan funguje ako prehanadlo 😀 .ale to som trosku odbocila.a ten Mundisan je volnepredajny?mierne anestesikum maju v sebe vsetky tie geliky,ale to vydrzi len chvilku,lebo to preglgnu so slinami.

majka1981
1. mar 2013

@petkovamama jej tak si vyspata do ruzova 😀
sirup mozes dat aj par dni po sebe.

petkovamama
1. mar 2013

@majka1981 aspon raz po dlhej dobe.niekto si urcite povie,ze som mrcha,lebo davam dietatu nieco na upokojenie,ved rast zubkov je prirodzeny,ale ked som videla ako v noci trpel tak som nemala na vyber.dnes mu to asi este dam a potom skusime par noci len tak.starsi ma prazdniny,nemusim rano skoro vstavat,tak to snad neako zvladneme.

majka1981
1. mar 2013

@petkovamama vobec si nerob vycitky, ze si mu pomohla. homeopatia nie je chemia, je to velky rozdiel!
tie vyburcol cipky su tiez dobre, tie si uz skusila? tie sa mozu davat aj novorodencom/uplne malim detom 🙂

petkovamama
2. mar 2013

@majka1981 dobre ranko.a ze oddychnem 😀 😀 ,to uz je doformacia,ked stale rano vstavam skoro neda sa mi spat ani ked nemusim vstavat.takze uz sa vyvara 😀 😀 .viburkol cipky mame tiez som ich uz skusala.niekedy celkom dobre a niekedy horsie ako bez nich.niekady si myslim,ze uz nanho nema nic ucinok.starsi je hyperaktivny a ten ked bol chory a bral neake lieky,alebo som mu davala cipky tak bol este divokejsi.mal rok a pol a vysoke teploty,na pohotovosti mu dali 2 cipky a neaku inekciu.lekar vtedy povedal,ze od toho aj zaspi,ale prave naopak,ked sme prisli domov nabral druhy dych a mali sme co robit.vraj u niektorych hyperaktivistov maju tieto lieciky opacny ucinok.tak mozno je to pripad aj tohto nasho drobca.teraz cez vikend ak nebude horucka,tak ideme skusat nedat nic a uvidime.mozno nas drobec prekvapi.

anetka1003
2. mar 2013

@dominika2227 ahoj ak zháňaš náhrdelník z jantáru, tak ja som objednávala zo stránky www. sperkyjantar.sk, sú tam celkom dobré ceny. objednala som náramok tak som zvedavá či malej to nejako pomôže.

cannella
2. mar 2013

@petkovamama Nurofen sirup je aj od bolesti a aj od teploty. Moja mala ma plne usta aftov, podrazdene hrdlo, chuda ani cumel nechce, a to je uz co povedat. Z jedla ju napina, obcas aj vracia. Tak radsej Nurofen u nas, ako bolesti.
No ale k Mundisal gelu. Pozeram teraz Cal gel, na nom je napisane: lidocaini hydrogchloridum monohydricum na na Mundisal gele je Choliniumsalycylát. Netuším čo to je, ale tak rozdiely v tom snad su. U nas Cal gel 0 bodov, Mundisal zabera velmi dobre. Je volne predajny. Skus, uvidis, urcite treba vyskusat, aby si vedela, co tvojmu malemu zaberie, ale aj pediatricka hovorila rovno Mundisal, alebo este jeden, ale nazov si uz nepamatam, vraj ostatne gely nemaju taku ucinnost. Tot informacia, ktoru som dostala. Dufam, ze pomoze aspon trocha 😉

petkovamama
3. mar 2013

@cannella vcera vecer mal uz miernu teplotu,tak som dala viburkol,do rana robil doslova kotrmelce v postely a uz je hore.ten gel na urcite vyskusam,.neviem ako je to stymi sirupmi od bolesti,keby mal niekto skusenost s dlhodobym podavanim.nam pediatricka povedala,ze nie su navykove a mozu sa davat,kym sa neprerezu zubky.ale trva to hrozne dlho a neviem ako najdlhsie bez prestavky sa to smie davat.a hlavne ked nema teploty,len obcas mierne zvysenu.uz sa pripadam hlupo,prvy syn je uz skoro dospelak a teraz si neviem poradit,ale prinom vysli zuby ani som nevedela ako.

petkovamama
4. mar 2013

@majka1981 mame vonku dalsi zub 😀 a hrciek plnu pusu,teraz uz asi pojdu jeden za druhym.

petkovamama
5. mar 2013

@cannella dobre ranko.gelik mame kupeny,vcera som potrela na obed a vecer a celkom sa mi zdalo,ze zabral.po chvilke si prestal pchat prsty do pusy a trochu sa ukludnil.len este sa chcem spytat,ako casto sa to moze potierat?nie je to uvedene na pribalovom letaku a je tam pisane ,ze to obsahuje troska alkoholu.na prerezavanie zubkov vhodny,ale ako casto nepisu.ako si potierala ty?viem ,ze cal gel sa moze maximalne 4x.

andrassyova
5. mar 2013

dobry den,chcem sa opytať,tie čípky Viburcol sa možu ako často davať?zatial sme dali jednu,a chvílu fajn a opäť bol nervozny a plačlivý,tam píšu,že ak je to akútne aj každú hodinu,nechcem zas predavkovať,diki

gabinap12
11. mar 2013

@majka1981 ..a nebol po vysadení homeopatík chorý bo kamoška homeopatička mi spomínala že je tu tá možnosť a tak hľadám mamičky čo dávali detičkám chamomilu pri raste zúbkov aké ste mali reakcie po ich vysadení...vraj by často mohol mať kašeľ a teploty...aké sú vaše skúsenosti...zvažujem tú chamomilu bo synček má 4,5 mesiaca a s najväčšou pravdepodobnosťou mu idú zúbky aj lekárka na pohotovosti mala ten názor lebo po vyšetrení nenašla žiadnu inú príčinu našich ťažkostí...ďakujem

gabinap12
11. mar 2013

@petkovamama ..skúšali ste dávať chamomilu ako ste na to boli po jej vysadení???...žiadne choroby..ďakujem

majka1981
11. mar 2013

@gabinap12 nie, po vysadeni nebol chory. len ked rastli zuby - tak vtedy bol aj soplavy, ale nie ked sme s chamomillou skoncili. tento nazor pocujem prvy krat.

majka1981
11. mar 2013

@andrassyova viburcol sa moze davat aj viacej krat denne, tusim ze 2-3x denne, ked je to akutne tak dokonca kazde 3 hodiny, ak nezaberu tak treba nieco ine hladat.

andrassyova
11. mar 2013

@majka1981 diki,už mame klud,zubok vyšiel,tak možno ak zas pojde

petkovamama
11. mar 2013

@gabinap12 chamomilu zatial nie.dnes sme uz boli u lekara,lebo prisli horucky.tak nam povedala,ze to uz davno nevidela co on ma v ustach.pravdepodobne mu ide 10-12 zubov sucastne.doteraz mu vyslo 5.kazala potierat florsalminom kvapkami a striedat s mundisal gelom,tak asi kazde 4 hodiny aspon tyzden a potom sa prist ukazat.tak som velmi zvedava ci nam to pomoze.a od bolesti doporucila nurofen cipok vecer pred spanim.

cannella
31. mar 2013

@petkovamama Ahoj, az teraz som si vsimla tvoju otazku. Uz je to zrejme pase, ale do buducna, mne doktorka povedala tak 3 - 4 x denne. Ja som malej natierala ked sla spinkat, takze 3 x denne. Som rada, ze pomohol, u nas zaberal tiez narozdiel od Calgelu.