icon

Ako pomôcť dieťaťu s rastom zubov?

tatiana234
28. sep 2024

Ahojte dcera 11 mesiacov neuveriteľné ťažko sa jej derie tento ocny posledný zúbok o tom ze mi nepala ani nehovor8m ma často čipky proti bolesti lebo za 5 mesiacov jej vyšlo 16 zubov ma niekto skúsenosť? Rozpapa sa mi ešte lebo bez toho ze by som ju mala na rukách a púšťajú rozprávku apust8 neskutočný plac vždy keď jej ide lyzocka k ústam ak nerátam jogurt. A doktorka už na nás tlači ze musí jest aj iné veci ako mlieko jogurt

Ako pomôcť dieťaťu s rastom zubov?
deti95060810
28. sep 2024

nedávaš jej príkrmy? mrkvu, zemiak, ovocie - jablko, banán popučené, vývar kde pláva zopár malinkých rezancov ? nič z tohto nepapá?
zub sa môže ešte dlho prerezávať....
moje deti milovali kaše Sunarky - vyskúšaj možno zachutí.

tatiana234
autor
28. sep 2024

@deti95060810 jasne ze dávam nechce nič ranajkuje sama to jej nachystám povebyra si va silou Syr alebo zeleninu

tamky123
28. sep 2024

Keď zje jogurt a vtedy ju to nebolí, tak zje aj pomixovanú polievku. Každé jedlo jej môžeš urobiť na kašičku. Nebojíš sa, že jej budu chýbať živiny alebo bude mať alergie?

michaela789
28. sep 2024

No neviem, či to bude naozaj zubom... Tak či tak, cezo mňa by neprešla ani keby sa hodila o zem, zvlášť keď už aj dr. má obavy. Keď mali moji toto hlúpe obdobie, dala som im pár dní na unormalnenie..keď nie, tak nasilu aspoň pár lyžičiek aj cez bakoty a vresky.
Normálne to do nej natlač. Skôr je asi len vyberavá, zub s tým nemusí mať nič spoločné. A v tom prípade treba len dôslednosť a prísne dodržiavať kŕmenie. Jesť sa musí 🤷🏻‍♀️

januska12323
28. sep 2024

Vyzerá, že sa jej derie naraz viac zubov tak jasné, že nechce žuvať. Daj jej čo zvládne teraz to netreba hrotiť.

hipuska
28. sep 2024

Aj moji tolerovali iba jogurty. By som povedala, že im to studené robilo dobre. Skús prinajhoršom mixovanu stravu rovno z chladničky

tatiana234
autor
28. sep 2024

@michaela789 nútim ju aj keď len trosku ale musí zjesť len s nou ísť niekde a ma jest to je katastrofa.

michaela789
28. sep 2024

@tatiana234 no to chápem 😕 je to veľmi nepríjemné. Ale 11 mesačné dieťatko by malo už fakt šrotovať. Ona vlastne má takto problém s príkrmami od začiatku? Už od toho pol roka je takáto vyberavá?

tatiana234
autor
29. sep 2024

@michaela789 cca od mája kedy jej vo veľkom začali ísť tie zúbky vtedy sa úplne sekla od vtedy jej naozaj tie zuby ušli nonstop ale s tým jedením to je úplná katastrofa. Vie kusat aj prezuvat. Aj prehltat ale beni možné ju dobrovoľne nakŕmiť proste

januela29
29. sep 2024

@michaela789 no mojej by si ani nasilu nedala lebo ústa neotvorí vôbec ked nechce jesť...
Moja bude mať čochvíľa rok a nezje mi všetko... čiže je to u detí individuálne...

@tatiana234 určite nenútiť do jedla... určite sa ti rozpa a presne ako píšu baby vyššie skus jej všetko pomixovať lebo ak spapa jogurt tak aj také ti možno spapa... a ako dlho ma toto obdobie?
My sem mali také obdobie cca 3 týždne a pomaličky začína mala papať, nezie mi toho veľa ale som rada ze aspoň niečo okrem mliečka spapa... ale určite nenútiť do jedenia...

michaela789
29. sep 2024

@tatiana234 ani ovocné presnedavky ti nezje? Možno ju skús trochu oklamať a dať do teglika od jogurtu niečo iné, bars aj to ovocné pyré. Alebo po troškách primiešavať chute. Môj prostredný neznášal zeleninu celkovo. Ale začala som mu ju pomaly primiešavať do zemiakového pyré lebo to ako jediné istý čas toleroval. Pridávala som fakt po lyžičkách, každý raz o trošinku viac. A nakoniec sa ani nezbadal a spratal broklicu, mrkvu, tekvicu,... Pamätám si, že som mu tiež do jogurtu zamiešala batat 🙈 divná kombinácia, ale zjedol. Možno by sa aj tvojej dalo do toho jogurtu čosi primiešať, nech aspoň čosi iné zje.