Ako pripraviť dieťa na plombovanie u zubára?
Ako ste to zvládli vy a deti? Treba ich na to pripraviť že im bude vŕtať?
Moji to zvládajú bravúrne. Prvy mal svoj kaz v 4 rokoch, druhy v 3. Pripravovali sme vzdy. Nehovorili sme, ze sa ide vŕtať. Vraveli sme, ze zubar ma silnu sprchu, ktorou vyženie kaz. Potom tam da specialne lepidlo, aby sa uz nevratil a posvieti na to svetliekom, aby videl, ci je naozaj prec. Ukaz mu ako vyzerajú zubarske nástroje. Zrkadielko a podobne. A velmi fajn bola aj pesnicka Zubozrut. Chlapci si ten kaz vlastne vizualizovali, ako nejake strašidielko, co sa im udomácnilo v zube. Stiahli sme taku hru, kde si mohli sami skusit, co sa u zubara robi. Opravovali chrup zvieratkám. Vsetko sme komentovali. Zabralo to vzdy. 🙂
Ja som bola u novej zubárky s deťmi a tá to s nimi parádne vedela! U zubára predtým nechcela najstaršia (6 rokov) ani za svet otvoriť ústa a u novej zubárky? Posadila si ju do kresla, najskôr jej ukazovala gombíky a nechala malej stláčať ako sa chodí hore a dole. Potom jej dala do rúk nejaký nástroj a že pozri toto je taká sprcha s ktorou ti umyjem zúbky (pustila z toho vodu), pozri toto je taký vysávač a s tým ti tam poupratujem (nechala ju nech si to vyskúša “prisať” na prst, potom jej ukazovala že ona žiadnu vŕtačku nemá že to majú len chlapi a ona ke dievča tak také veci nerobí. Za sekundu mala malá otvorené ústa a nechala si tam robiť všetko možné aj nemožné. Našla jej tam p. zubárka aj kaz a hneď ho urobila. Mala ani nevedela.
Výberom správneho zubára ušetríš dieťaťu veľa stresu a jednu traumu
Ja som bola u novej zubárky s deťmi a tá to s nimi parádne vedela! U zubára predtým nechcela najstaršia (6 rokov) ani za svet otvoriť ústa a u novej zubárky? Posadila si ju do kresla, najskôr jej ukazovala gombíky a nechala malej stláčať ako sa chodí hore a dole. Potom jej dala do rúk nejaký nástroj a že pozri toto je taká sprcha s ktorou ti umyjem zúbky (pustila z toho vodu), pozri toto je taký vysávač a s tým ti tam poupratujem (nechala ju nech si to vyskúša “prisať” na prst, potom jej ukazovala že ona žiadnu vŕtačku nemá že to majú len chlapi a ona ke dievča tak také veci nerobí. Za sekundu mala malá otvorené ústa a nechala si tam robiť všetko možné aj nemožné. Našla jej tam p. zubárka aj kaz a hneď ho urobila. Mala ani nevedela.
Výberom správneho zubára ušetríš dieťaťu veľa stresu a jednu traumu
@olga_hurajova prikláňam sa ku tomuto komentáru. Hlavne doma žiadne slová ako vrtacka, vrtak, bolesť ...ale sprcha, keď tak bude to tlačiť a nie bolieť... A samozrejme prislubene bolestné, veľa rodičov od nás chodí rovno do dráčika 😀. Sú však deti ktoré sa boja aj napriek dobrej príprave ale skutočne dobrý zubár si v 99% poradí.
@olga_hurajova prikláňam sa ku tomuto komentáru. Hlavne doma žiadne slová ako vrtacka, vrtak, bolesť ...ale sprcha, keď tak bude to tlačiť a nie bolieť... A samozrejme prislubene bolestné, veľa rodičov od nás chodí rovno do dráčika 😀. Sú však deti ktoré sa boja aj napriek dobrej príprave ale skutočne dobrý zubár si v 99% poradí.
@majus2323 jasne. Už teraz viem že šuplík s odmenami u zubára je pre moje deti nové obľúbené miesto 😂
@majus2323 baby si vybrali prstienky a prívesky na kľúče v tvare zuba 😂

Samozrejme treba dieta pripravit, mozes mu pustit aj videa na youtube, nech vie co ho caka. A samozrejme nerobit z toho tragediu, je to normalna vec, ktora sa stava a treba to vydrzat aj ked to prijemne nie je. Pripravene dieta, dobry zubar, rodicia bez paniky a da sa to zvladnut.