Boľavé zúbky trojročného dieťaťa
Ahojte maly mi ma 3 rocky a mame velke problemy zo zubkami kazdym dnom ma ich horsie a horsie zubarka stym velmy nic nerobynaposledy ked mi napuchol od stolicky tak mu zubok otvorila aby vysiel hnis ale jeho zubky bolia stale skoro uz kazdy jeden neviete poradit nieco ucinne na bolest uz v noci ked mi nechce spat a velmy place tak mu davam nurofen sirup ale nechcem ho tym velmy napchavat .. Dakujem za kazdu radu..
@katusa985 ak vam nevadi 2hodinovy vylet autom tak chodte sem http://www.e-zubar.sk. maleho osetria aj rajskym plynom aby pekne spolupracoval a konecne ho to nebolelo. lacne to nebude ale bolest zubov takuto aku ma moze mat trvale nasledky na jeho psychiku a mozno aj celkovy zdravotny stav.
@aristka tak už máme po zákroku,,,celkom dobre to synček zvládol,,,po prebudení bol plač,,plakal dosť dlho a intenzívne no po uplnom prebudení sa upokojil a večer už bol v pohode,,,,,,,,,,,,vybrali mu 8 zubkov,,,,,4 stoličky a 4 predné,,,,,,tzv medové zuby to vraj volaju,,,,,,,,dnes dva dni po zákroku už aj papá a je úplne v pohode,,,,zatial papá redšiu stravu no je dobré ho vidieť opäť rozšqanteného a v poriadku,,,,
Som rada ze mu to prechádza. Skus mu vyplachovat s nejakou ustnou vodou mozno mu to trosku pomoze. A nemas co dakovat... 🙂
@mojko315 ahoj, citam tvoj problem, mozes napisat viac? moj syn este nema ani 2 roky ale predne 4 zubky su uz pokazene a 4 stolicky ma zaplombovane. ☹ nechcem dopadnut tak ze bude musiet ist do narkozy vyberat.
prosim napis mi, tvoj syncek, tie predne zubky store mal boli hnede-sfarbene alebo hnede-pokazene?
plakaval ze ho boli predtym nez ste sli na zakrok? hnisalo mu to?
Mojmu sa tie zaplombovane drzia ale tie predne sa kazia velmi rychlo. v akom veku sa tvojmu syncekovi zacali kazit zubky? Dakujem. A drzim vam palce, nech uz je dobre....
www.veselezubky.sk tam su pekne spracovena videa, je ich 5 dokopy o spravnej ustnej hygiene…poucne aj pre deti, aj pre rodicov
@mamainprogress Ahoj,,,,tak Peťkovi začali tie predne najprv hnednuť a potom akoby sa zmenšovali,,no neboleli ho nikdy a nemal ani žiaden problem,,vybrali ich preto, že ho mali v narkoze,aby mal neskor pokoj,,aj ked si osobne myslím,že to bolo zbytočné,lebo veľa detí má tento problém a nevyberajú im ich,ale samé vypadnú,alebo akoby odhnili,,,,,Peťkovi nehnisali,,,mal jeden jediny boľavý zub,ale kazov mal v zadu na stoličkách viac,,,,,,išli sme koly tomu jednému a vybrali mu dokopy osem,,,,,,všetko bolo celkom ok,,aj sa mu to dobre zahojilo,ale mám pocit, že tam ide aj o biznis, nakolko vybratie jedneho zúbka mal stát do 7 €,,no naratali mi toho do 115 €,,dokonc aj čistenie kamena a zubneho plaku som zaplatila,,,,no domov mi dali len potvrdenie o výške platby,,,,,,,tak na toto si dajte pozor,,,bola som pripravena na iný prístup zo strany lekárky,,,,povedali mi, že je to zákrok na pol hodiny a nakoniec bol dnu dve hodiny a nik mi nebol povedať, že je všetko ok len sa to pretiahlo,,,,,,skoro som sa zložila von a po otvorení dvier,,len stroho oznámené,že je to za ním a do rúk papier na vypklatenie,,,po vyplatení syn tam už nebol a zas žiadne info,len to,že všetko je v sprave,,,naše zdravotníctvo,,,,,,,po zákroku sme boli na pooperačke asi 4 hodiny a domov,,,,,,,na druhy večer už papal,,,,len nas čaka strojček,lebo mu vytrhli aj stoličky posledné a to už bude posun,,,,tak to je moja skusenosť a vám držím palce,,,,dajte vediet ako ste dopadli
@mamainprogress Dobrý deň
našla som vás príspevok o zúbkoch prosím Vás k akemú zubárovi chodíte a v akom meste. Mám teiž problémy z š ročným chlapčekom keď bol mal rok vybil si prvé 4 vrchné zúbky. a teraz sa mu to zapaľuje zubár mu chce tie zbytky zubov vytrhať ale ja som z tým neni stotožnená. Potrebovala by som to prediskutovať s niekym iným. ďakujem
@mamainprogress Dobrý deň
mám podobný problém ako vy zo zúbkami môj malý ich vybil keď mal rok a ostalo mu len čast zuba zarovno ďasna a zapaľuje sa mu to tiež mi to chcú vytrhať . Ale mne sa to nezdá sú to 4 zúbky. Vôbec si neviem predstaviť ako bude fungovať bez nich keď nemá ešte ani tri rôčky. Zaujímalo by ma ako ste to doriešili a kto vám pomohol. Vytrhali ste ich nakoniec.
Ahoj. My chodime s detmi od kedy malu 2.5 rokA. Dcera mala pokazene 4 predne zuby. Bolestivo ani umyt...zubar nekonecna trpezlivost. Vysvetlil nam chyby...aj ked som zuby umyla dala som jej na spanie flasu s kasou..tak zaspavala..s cucanim..a dr. Ze to sa usadzalo na predne a rozpustalo sklovinu. Dal nam elmex fluid. To zuby ukludnilo tak ze sme ich mohli umyvat..zuby sa prestali rozkladat a vydrzal do minuleho roka kedy same vypadli vymenou chrupu. Syn uz cumel ani flasu nemal.ma krasne perlicky..samozrejme. Obaja maju po kaze...na stolicke mliečne j..a tie sa menia neskor cize vrtanie...uzasna dr. Deti nam nikdy neplakali. Ku zubarovi sa tesia🙂 dnes dcere 6.5 trhali zub( dlhodoby problem s hnisom pod zubkom) stvorka..a neplakala vobec..nic nebolelo..kiez by som ja mala takeho dr ako decko 🙂 a dochadzame z kusuc do povazskej bystrice
Dobrý deň, chcela by som vás poprosiť o vyplnenie dotazníka k mojej diplomovej práci, nakoľko potrebujem väčší počet respondentov. Zaberie vám to iba chvíľu a mne to pomôže. Mamičky,ak sa tento strach prejavuje u vašich detí, môžete to vyplniť za ne. Ďakujem. http://www.survio.com/survey/d/R9Y2E8C6Z3O6J8Z1Y

@mojko315 urobíš jedno ,zubky ,ktoré budú moc poškodené ,tie musia ísť samozrejme von a neboj nič sa nestane ,ale zúbky ,ktoré majú len kaz ,treba normálne zablombovať ,aby sa kaz nešíril ako u trvalého zúbka ...toto si pred zákrokom vydiskutuj ... a zvyšok nechaj na zubárku ..neboj dobre to dopadne ....