Ahojte, chcela by som sa spýtať, aké sú momentálne ceny rovnátok. Rada by som si ich dala, ale nie som si istá, či to nebude finančne náročné. Bola by som rada, ak by ste mi vedeli poradiť. Zvažujem skôr normálny ako ten invisilagin, díky.
Cenníky nájdeš na stránkach jednotlivých lekárov
Z vlastnej skúsenosti odporúčam Invisalign - cenový rozdiel nie je veľký a je omnoho pohodlnejší, praktickejší.
Kovový cca 2000, neviditeľný 4000+
A je dôležité povedať mesto. My sme teraz riešili cenu. Priesvitný okolo 5.400 a pevný cca 3.400. Bratislava.
@koniarova to akože vážne toľko stojí strojček ♀️poisťovne nepreplácaju nejakú časť ? My budeme tiež asi musieť riešiť pre dcéru strojček ale ja som počítala tak max 1000
@jankatusik aj ja som v šoku. Mne ho voľakedy preplatila poisťovňa celý (mala som 13, čiže pred 16 rokmi) a moja mama si vtedy tiež dala, platila si ho sama ako dospelá a vyšiel ju na 600 eur, takže tie ceny rapídne stúpli očividne
velmi zalezi na meste.. my v malom meste na zapade Sk, cely strojcek cca 1500 - dolne, horne, fixny.
Alebo klasicky vyberaci, len na noc plus doma 2h cez deň.. aj s odtlačkami 300 eur, aj to všetko preplatí poisťovňa ;) rok a pol a krásne zúbky.
@jankatusik dôvera niečo prepláca, ale len na fixný.
No ja som bola tiež v šoku. Ešte že som sedela. Chcela by som vedieť, koľko stojí v skutočnosti ten strojček.
Tie ceny sa ale neplatia naraz- synovi robili teraz v lete fixny zelezny, nieco sme platili za otlacok, potom ked mu ho lepili okolo 300 Eur a kazda kontrola je okolo 20-30. Vsetko som si dala preplatit do VZP cez penazenku zdravia a vratili nam ♀️
Čadca Petramed fixný doteraz 2100e.. nedávno zložili a začala udržiavania fáza /stabilizačné drotiky+nočný strojček/ takže sa ešte čosi nazbiera.. liečba trvá od augusta 2022..
ja mam neviditelny od juna a cena bola 3500 eur komplet (BA-Family dental care )…uz budem iba po liecbe platit okolo 300 eur za nocny
Kočky a skúšal niekto Maďarsko? Gyor alebo mosony? Vraj tam sú lacnejší zubári. Potrebujem pre puberťáka a chcem mu dať invisalgin. Dik
@mirage môžem vedieť mesto a aj zubára za tú cenu na západe sk?Ďakujem
@lucimax naozaj aj taky strojček vyrovná zuby? A tam sú aké kontroli ? Tiež mesačne? Tam netreba upravovať strojček.?
synovi davaju len ciastocny fixny - nema zamky na vsetkych zuboch, len riesi zubar to co treba -co sa mi pristupom fakt paci. Doteraz to bolo nieco okolo 700 eur v sucte.
ale teda treba povedat - zalezi od nalezu ♀️ syn nema dolnu patku trvalu a ani nikdy mat nebude, ak vypadne raz mliecny - co raz proste vypadne - tak tam musi ist implantat... co iba za to bude tisicka.
@ciernedievca uha dobre vediet cochvila to planujem riesit tiez cez nich dakujem
@jankatusik na horný fixný pre dcéru som platila 370euro, všzp mi všetko preplatila, dolný budú dávať až na budúci rok
@jankatusik Oni sa píšu cenu celkové za celú liečbu to toľko nestojí samotný strojček. Ja som za samotný strojček platila 400. Ešte som platila aj za röntgen predtým a podtlačky. Každú kontroly som platila od 10-30 eur každú kontroly inak. Ešte za zloženie sa platí.
Invisalign závisí od počtu dláh. Ja mám 14, platila som 2700. Syn 60 dlah okolo 5000 .
@sickynickyobsadene áno, nosí sa. Len teraz všetci idú po tých moderných strojcekoch..ktoré sa tiež nosia cca 2 roky. Nájdi celustneho ortopédia, ktorý pracuje s týmito klasickými strojcekmi a objednaj si konzultáciu, nič za to nedáš.. my sme platili 20 eur za konzultáciu. Kontroly sú mesačne, jedna stojí 12 eur. Ak treba zbrusi dačo... inak mame takú kovovú tyčinku, raz týždenne nou otočíme o 45 stupňov. Je.to sekunda. Tak sa ten strojcek roztahuje, chrup sa roztahuje a vlastne steojcek jemne drga do zúbkov a posúva ich na správne miesto. Za mňa super.
V nr na konzultacii 4000 e a v ba ma to bude stáť tiez okolo 4000. Mam fixný keramicky. Hore aj dole
Ja si dávam robiť v Madarsku, cena komplet cca.1500€ . Ide o maďarského výrobcu Digital smile
S dcérou sme boli minulý týždeň u celustnej a zabila cenu 1800 eur . Má krivé iba dva dolné zuby. Horné jej pochválila ,že tam jej netreba ale musí mať aj hore.Bola som potom u jej zubára a som povedala ,že kvôli dvom zubom nebudem riešit strojček .Dcera má 12 rokov dohodli sme sa ,že počkáme . Cena šialená
Kovový alebo keramický je určite lacnejší než invisalign. Neviem odkiaľ si, ale ortodontisti majú väčšinou cenník na svojej stránke, skús pozrieť.