icon

Čistenie prvých troch zúbkov

sjuzn128
21. mar 2023

Ahojte chcem sa poradiť, aké zubné kefky ste používali pre bábätká.Na trhu ich je toľko, že človek ani nevie, ktorá by bola vhodná. Mame už 3 zúbky a neviem, či už umývať alebo ešte počkat.

sajmonka_1216
21. mar 2023

@sjuzn128 mojej vyšli naraz 4 zúbky a čistíme ich každé ráno, malá sa už teší, lebo jej chutí pasta :D (lacalut baby) ale čistím aj preto, že už je väčšinou normálne jedno a okolo tých zúbkov jej vidno potom také zvyšky z jedla a pod, tak pekne jej to vyčistím, vyplácheneme a som spokojná :D
a kúpila som túto kefku v dm - ten kruh je fajn, lebo ked položíš kefku na umývadlo, nedotýka sa ho a ani si ju nedá hlboko do úst...ale v podstate to je jedno podľa mňa.. táto konkrétne je od 5 mesiacov...
https://www.brendon.sk/mam-training-brush-6m-mi...

sjuzn128
autor
21. mar 2023

@sajmonka_1216 jej tak super, ja mám celkom strach či si ich bude chcieť nechať vyčistiť 😀 ďakujem za typ určite vyskúšame

sajmonka_1216
21. mar 2023

no najprv som si ja čistila pred ňou, pozerala, potom som jej dala tú kefku do ruky, popozerala, potom s pastou ochutnala, povedala mňam a bolo :D teraz už čaká s otvorenými ústami

zabka79
21. mar 2023

@sjuzn128 my sme cistili gazou tak povedala pediatricka

54tinka54
21. mar 2023

@sjuzn128 s kefkou čistíme odkedy mu vyšiel prvý zúbok. Občas je to boj, ale snažíme sa 😀 máme jednozvazkovu curaprox kefku

danieladeley
21. mar 2023

Naprstkom na prve zubky, kupis v drogerii alebo lekarni, pastu sme nepouzivali do 2 rokoch, kvoli flouridom a po odporucani zubarkou.

nykkushka
21. mar 2023

Žiaden naprstok alebo Gaza, to nie je dostačujúce ani pre prvé zúbky.
Mne detská zubárka povedal, že na prvé zúbky jednozvazkova kefka (ja kupujem v Dr max za cca 4e) a ak sa už zúbky dotýkajú, tak pomaličky začať z medzizubnou kefkou, poprípade niťou. Náš malý je takto vedený od prvých zúbkov a nemáme žiadne boje s umývaním.
Pastu používame odkedy som videla, že ju neprehltne Vademecum Bio jahodová 😊
Má 3 roky a vie si pekne už aj ústnou vodou vyplahchnut 😊

mima172
21. mar 2023

@sjuzn128 Kukni skupinu na fb "Mame zdravé zuby". Vedú ju zubári. Ja som tuto skupinu nasla az keď mala dcéra 1,5r a len som sa za hlavu chytala ako som veci robila zle (používala som ten naprstok a NUK pastu 😪) 😏 V skratke - naprstok je nevhodný, gaza sa ma používať max v dobe, keď trčí len špička zubka. Akonáhle je vonku prvá tretina zubka, tak treba čistiť jednozväzkovou kefkou. Samozrejme len s vodou, žiadne pasty. Dôležité je mechanické vyčistenie. Keď sa zúbky dotýkajú tak medzizubku alebo šabličky s niťou.

beata_k
21. mar 2023

@sjuzn128 Jednozvazkova curaprox a bez pasty.

biem22
21. mar 2023

Jednozvazkova kefka jednoznačne 🙂

majlo1234
21. mar 2023

@nykkushka spravne. Nas maly je tiez vedeny takto od prveho zubka a bojujeme dodnes😄takze k tomu lwn tolko, nevzdavat to kvoli revu, tie zuby sa cistit musia. My sme uz presedlali na sonicku kefku v nadeji, ze nebude rev, ale je stale😒