Čistenie prvých troch zúbkov
Ahojte chcem sa poradiť, aké zubné kefky ste používali pre bábätká.Na trhu ich je toľko, že človek ani nevie, ktorá by bola vhodná. Mame už 3 zúbky a neviem, či už umývať alebo ešte počkat.
@sajmonka_1216 jej tak super, ja mám celkom strach či si ich bude chcieť nechať vyčistiť 😀 ďakujem za typ určite vyskúšame
no najprv som si ja čistila pred ňou, pozerala, potom som jej dala tú kefku do ruky, popozerala, potom s pastou ochutnala, povedala mňam a bolo :D teraz už čaká s otvorenými ústami
Naprstkom na prve zubky, kupis v drogerii alebo lekarni, pastu sme nepouzivali do 2 rokoch, kvoli flouridom a po odporucani zubarkou.
Žiaden naprstok alebo Gaza, to nie je dostačujúce ani pre prvé zúbky.
Mne detská zubárka povedal, že na prvé zúbky jednozvazkova kefka (ja kupujem v Dr max za cca 4e) a ak sa už zúbky dotýkajú, tak pomaličky začať z medzizubnou kefkou, poprípade niťou. Náš malý je takto vedený od prvých zúbkov a nemáme žiadne boje s umývaním.
Pastu používame odkedy som videla, že ju neprehltne Vademecum Bio jahodová 😊
Má 3 roky a vie si pekne už aj ústnou vodou vyplahchnut 😊
@sjuzn128 Kukni skupinu na fb "Mame zdravé zuby". Vedú ju zubári. Ja som tuto skupinu nasla az keď mala dcéra 1,5r a len som sa za hlavu chytala ako som veci robila zle (používala som ten naprstok a NUK pastu 😪) 😏 V skratke - naprstok je nevhodný, gaza sa ma používať max v dobe, keď trčí len špička zubka. Akonáhle je vonku prvá tretina zubka, tak treba čistiť jednozväzkovou kefkou. Samozrejme len s vodou, žiadne pasty. Dôležité je mechanické vyčistenie. Keď sa zúbky dotýkajú tak medzizubku alebo šabličky s niťou.
Jednozvazkova kefka jednoznačne 🙂

@sjuzn128 mojej vyšli naraz 4 zúbky a čistíme ich každé ráno, malá sa už teší, lebo jej chutí pasta :D (lacalut baby) ale čistím aj preto, že už je väčšinou normálne jedno a okolo tých zúbkov jej vidno potom také zvyšky z jedla a pod, tak pekne jej to vyčistím, vyplácheneme a som spokojná :D
a kúpila som túto kefku v dm - ten kruh je fajn, lebo ked položíš kefku na umývadlo, nedotýka sa ho a ani si ju nedá hlboko do úst...ale v podstate to je jedno podľa mňa.. táto konkrétne je od 5 mesiacov...
https://www.brendon.sk/mam-training-brush-6m-mi...