icon

Čistenie zúbkov 10 mesačného dieťaťa

vasjar
16. mar 2022

Ahojte, môj už takmer 10 mesačný, si nerád čistí zúbky s tzv kefkami (viete, take tie gumené, alebo hryzatka). Nemá to rad, a na jednom zúbky už má žltý povlak, ktorý už nejde ani dole. Skúšala som s mojim nechtom ci to nie je náhodou kúsok jedla, ale nie. Ako ho "prinútiť" aby si tie zúbky nejako čistil?
Ďakujem

tani777
16. mar 2022

@vasjar zubky musis cistit Ty,a to poriadnou kefkou,idealne jednozvazkovou..tie gumene naprstky a "kefky" nic nevycistia,to su skor ako hryzatka..treba si z toho spravit ritual..ja v najhorsom davam kludne aj mobil/tablet na tu chvilu

merrysa
16. mar 2022

@vasjar ja mu pri tom spievam, saskujem atd.. Prinajhoršom by som na tu minutku, dve, dala aj mobil ako sa pisalo vyssie.. Je to menšie zlo ako necistit zuby, alebo cistit neporiadne, hlavne, ked uz vidis nasledky

m_isk_a
16. mar 2022

My nasej nedovolujeme mobil, ale teda na unyvanie zubov ho davame asi od zaciatku...jarosa zubky zubky alebo tak... Proste cistenie zubov je dolezite a myslim ze ten mobil za tu chvilu nenapacha skody 😃

Inak tej povlak moze byt aj zacinajuci zub.kaz u deti sa to takto moze prejavit - my to mame aj napriek umyvaniu od prveho zubka...treba o to poctivejsie cistit 🙂

A tie gumove nasadky na prst su podla mna na prd, podla mna nasa ma preto tie zubky trochu pokazene, ze sme nazaciatku cistili tym... Urcite lepsie je kupit jednozvazkovu zub.kefku a cistit poctivo nou 🙂

drzim palce

hipuska
16. mar 2022

U nás to bolo nasilu. Musela som ho držať inak by nebolo nič. Teraz má 2,5 a spolupracuje. A nie, žiadnu traumu nemá.

klaudscha11
16. mar 2022

Ked to nejde dobrovolne, tak aj nasilu. Nie je dobre zubky zanedbat, tomu sa treba venovat uz od zaciatku. A ono casom si dietatko zvykne 🙂

srferreira
16. mar 2022

Skus kupit taku tu vybrovaciu kefku, ona aj svieti aby si videla ty ako rodic ako umyvas, a je vhodna od prveho zubku. Vela deti to motivuje. Poradila som to jedej mamicke tu a pomohlo. Moj si najskor sam umyje, samozrejme pohryzie a ja potom doumyvam. U nas je opacny problem, sam, iba ja sam umyt a mama nechytaj. Tak ja umyvam a on reve a sam by vydrzal cistit aj 10 minut.
@vasjar

vasjar
autor
16. mar 2022

@srferreira viete mi poslať nejaký link na ňu?

petraj122456
16. mar 2022

Čistiť jednozvazkocou kefkou alebo detskou zubnou kefkou. Jednu máte v rukách vy a čistíte a dieťaťu tiež jednu do ruky, aby mal pocit, že je zapojený. U nás to bol boj, tak sme kupili sonicku kefku a vždy mi pustím 2-3 minútové video z YouTube (pesničku alebo niečo po anglicky) a nejak to zatiaľ klape. Skúšanie čo vyhovuje Vám. Hlavne čistiť a nezanedbat.

petraj122456
16. mar 2022
nikpa
16. mar 2022

@vasjar nijako ho neprinutis, nechápe že sa to musí a keď teraz polavis, bude protestovať stále viac. Treba chytiť a vyčistiť. Ver mi, že časom si na to zvykne ako na rutinu. My sme tiež začínali viac menej nasilu a teraz malý uteká sám do kúpeľne a chce si čistiť zuby. Sú veci ktoré proste s dieťaťom nezjednas ako napr. toto čistenie zubov, branie liekov a pod.

aj47456
Autor odpoveď zmazal