Čo má 7-ročný syn nad zubom?
Ahojte baby,vedeli by ste mi poradiť ,coto môže mať môj 7rocny syn nad zubom na dasne? Ma tam akoby opuchnuté ,no nijako ho to neobmedzuje ,ani v jedení ,ani v pití. Ďakujem za radu

nejedol chleba s tvrdsou korkou, alebo rezne v 3obale z kupovanej chlebovej struhanky? Ked ma citlivejsie dasna, tak sa mu lahko poskrabu a potom sa mu na 2-3 dni kludne spravi takato fistula. Hoji sa to raz-dva, ked sa to zbytocne nedrazdi.
Aspon mne to tak pripada, kedze mne dokazu dasna poskrabat aj niektore krekry/chrumky.
Je to fistula, najlepšie dať zúbok von. Absolvovali sme u obidvoch detí. Čím skôr tým lepšie, keď začne bolieť to bude ešte len problém.
@142230919213 keby mi mali po kazdej fistule vysklbnut zub, tak mam uz od detstva zuby v pohari. Podla mna sa mu to raz-dva vylieci, ak sa nestazuje na bolesti a neodmieta jest/pit, tak je to z nejakeho jedla, alebo rozchrumaneho cukriku poskriabane a proste reakcia iba.
Ďakujem pekne za odpovede.
Nemá ten zúbok plombovaný? Ak áno, mohol odumrieť a tá fistula je prejavom toho. Ak ho to nebolí, nechajte to tak, praskne to a hnis vytešie. Vyplachujte slanou vodou.
@egonsk Pred mesiacom som to riešila u syna 😉 to že sa Tebe robia fistuly - mal by si navštevovať zubára pravidelne, robila som v zubnej ambulancii dva roky tak asi nejaké skúsenosti mám

Vyzera to ako fistula. Hnisavy vacok. Isla by som k zubarovi...