icon

Čo má 7-ročný syn nad zubom?

mischel12
13. nov 2023

Ahojte baby,vedeli by ste mi poradiť ,coto môže mať môj 7rocny syn nad zubom na dasne? Ma tam akoby opuchnuté ,no nijako ho to neobmedzuje ,ani v jedení ,ani v pití. Ďakujem za radu

Čo má 7-ročný syn nad zubom?
alexandraas
13. nov 2023

Vyzera to ako fistula. Hnisavy vacok. Isla by som k zubarovi...

ankare
13. nov 2023

@mischel12 nápis do skupiny Zdravotníci na MK

egonsk
13. nov 2023

nejedol chleba s tvrdsou korkou, alebo rezne v 3obale z kupovanej chlebovej struhanky? Ked ma citlivejsie dasna, tak sa mu lahko poskrabu a potom sa mu na 2-3 dni kludne spravi takato fistula. Hoji sa to raz-dva, ked sa to zbytocne nedrazdi.
Aspon mne to tak pripada, kedze mne dokazu dasna poskrabat aj niektore krekry/chrumky.

142230919213
13. nov 2023

Je to fistula, najlepšie dať zúbok von. Absolvovali sme u obidvoch detí. Čím skôr tým lepšie, keď začne bolieť to bude ešte len problém.

egonsk
13. nov 2023

@142230919213 keby mi mali po kazdej fistule vysklbnut zub, tak mam uz od detstva zuby v pohari. Podla mna sa mu to raz-dva vylieci, ak sa nestazuje na bolesti a neodmieta jest/pit, tak je to z nejakeho jedla, alebo rozchrumaneho cukriku poskriabane a proste reakcia iba.

mischel12
autor
13. nov 2023

Ďakujem pekne za odpovede.

koniarova
13. nov 2023

@mischel12 môj mal takto vždy kaz. A toto bolo prejavom. Chodíte 2x ročne na preventivky?

monro
14. nov 2023

Nemá ten zúbok plombovaný? Ak áno, mohol odumrieť a tá fistula je prejavom toho. Ak ho to nebolí, nechajte to tak, praskne to a hnis vytešie. Vyplachujte slanou vodou.

142230919213
14. nov 2023

@egonsk Pred mesiacom som to riešila u syna 😉 to že sa Tebe robia fistuly - mal by si navštevovať zubára pravidelne, robila som v zubnej ambulancii dva roky tak asi nejaké skúsenosti mám