icon

Čo pomáha na myšacie zúbky u detí?

tutuska11
8. nov 2023

Ahojte babizne, nemáte niektorá z vás radu, co zaberá na myšacie zúbky u detí? (čierne bodky na zúbkoch). Skúšame všetko možné a keďže som ich aj ja mala v detstve, tak dentálna hygienička povedala, že kým sa deťom nezmení zloženie slín,tak s tým nič neurobíme-ani sonická kefla nepomože. Deti si pucujú zúbky 100%-tne, pasty striedame,ale aj tak každé 3mesiace majú zúbky zanesené bodkami... Viem,že funkčne im to neuškodí, ale vizuálne to nevyzerá moc pekne....

nevenka
8. nov 2023

@tutuska11 nase vsetky 3 deti a bude to mat na 100% aj to stvrte, maju cierne povlaky, nie bodky. A dcera to ma aj na trvalych 😬

tutuska11
autor
8. nov 2023

@nevenka a nic nezabera? tiez maju aj tie povlaky na trvalych...ja si pamatam,ze trvale som uz mala vporiadku bez bodiek,ale tej starsej to nie a nie prejst...najprv mi jedna dentalna povedala,ze musia jest vela sladkeho,lebo to sposobuju bakterie,ktore sa zivia cukrom,ale ked som im povedala,ze sladke nejedia,len med,tak uz nevedela co dalej povedat....nechce sa mi s nimi chodit kazde 3mesiace na dentalnu, podla mna to ani nie je zdrave pre tie zuby

nevenka
8. nov 2023

@tutuska11 my ani nechodime tak casto. U nas sa dost je aj cukor, to priznam, akoze vianocky s dzemom a takto. Aj sladkost o cas, aj ten maly. No ale umyvame.
Nam povedala, ze su tie cierne povlaky sposobene bakteriami, co sa zivia krvou, ze ked sa prerezavaju zubky, ze tam su podrazdene tie dasna a krvacaju a oni sa tym zivia.

tutuska11
autor
9. nov 2023

@nevenka 🤣🤣 ako vidím, každá doktorka po svojom...ja mam 6 a 9r. Baby a tým sa teda zúbky neprerezavaju🤣🤣 jedna dentálna mi dokonca povedala,že to je kyselinami zo žalúdka a mala by som im dal skontrolovať žalúdky... tak mi asi zostáva len vydrzat