icon

Prečo synovi krvácajú zuby pri čistení?

ivanak149
25. nov 2024

Dobrý deň, prosím všimla som si dva dni dozadu keď synovi umývam zuby (3,5r) že mu ide krv keď prejdem po horných jednotkách. Až dnes má napadlo pozrieť prečo.
Viete mi prosím poradiť čo to má? Ďakujem

Prečo synovi krvácajú zuby pri čistení?
majamat
25. nov 2024

na podnebi za zubami je taky pasik, co ma teraz cervene. nejakym sposobom sa to podrazdilo. moze to byt infekcia, zatial skor lahka, ale skor sa priklanam k tomu, ze to ma odrete od nejakeho tvrdeho jedla.

umyvat zuby opatrne, lebo je to bolestive, mozno skor s jednozvazkovou kefkou aby si sa vyhla tomut miestu. mozno oplach ust niecim vhodnym. tusim je dobra slavia, neviem, najdes niekde. teda ak si usta vie vyplachnut. ustna voda asi zatial nie. to cim vyplachovat, to ti presne nepoviem, lebo male dieta to moze prehltnut, cize skor nieco take prirodnejsie. ani repik by nebol uplne zly. pozor, tieto vytazky mozu farbit zubky, cize ais by nebolo zle, keby sa to necha posobit a este potom aspon vodou oplachnut.
zvazit nejaky B-komplex. niekedy sa zapalove procesy v ustach a na perach robia z nedostatku niektoreho vit. B. ja osobne som mala dlhe obdobie skarede afty prave z nedostatku nejakeho vit B.

sweet20
25. nov 2024

@ivanak149 ja by som to poslala , tuto fotku zubarke, alebo jej zavolala.. nech mam dusu na pokoji

xili99
25. nov 2024

@sweet20 To sa takto robí v dnešnej dobe, že sa posielajú na whatsapp fotky? 😀

simca06022011
25. nov 2024

podrazene tam ma to dasno, je to bezne podla mna, ja si to ttakto podrazdim napr. aj od jablka , alebo ked to medzizubnou prezeniem. Jemne umyvat zuby, nesprtat do toho. Mozno gel na dasna nejaky vies pouzit, ale ak sa nestazuje ze ho to boli, tak by som to neriesila, len menej suchala pri umyvani. Ziadne bylinky by som nedavala, ked tak max harmancek.

13uzivatelka11
25. nov 2024

@xili99 ja posielam mailom fotky lekárom keď treba..

lucia13022023
25. nov 2024

@xili99 áno, niektorí lekári tak fungujú. Je to lepšie. Niekedy je ozaj lepšie nebehat s každou vecou k dr, stačí mail..

evansova
25. nov 2024

Velmi pravdepodobne palatinalny absces. Doma si s tym asi neporadis, treba dentistu. Radsej cim skor, aby si mala istotu a ak treba, spravnu liecbu.

ivanak149
autor
25. nov 2024

@evansova to je čo 😮🙈