icon

Čo znamenajú biele škvrny na detských zuboch?

7. sep 2025

Dcérka má takéto zúbky hlavne pri medzizubnych ma takéto biele .Neviete prosím vás čo by to mohlo byt?

Čo znamenajú biele škvrny na detských zuboch?Čo znamenajú biele škvrny na detských zuboch?
lasona
7. sep 2025

Vyzerá to ako demineralizovana zubna sklovina...po cisteni je dobre používať cg tooth pastu...mrkni net

zuzkaa1991
7. sep 2025

@anonym_autor mali by ste chodit kazdych 6m na preventívku a tam by lekarka povedala;) ale.vyzerw ma zubny kameň kedze moja ma podobne pytala som sa na to zubarky...medzi kazzy som si nikdy nevšimla a.to.sme mali.6ks.🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️priebehu 6m takze som zvedava co.zas nas caka v novembri na preventívke🤣

anavixy
8. sep 2025

Nie ne to kaz, ale za par mesiacov pri ne-zmene starostlivosti moze byt. Ide zrejme o demineralizaciu, toto miesto je ovela nechylnejsie k tvorbe kazu. Zrejme v tychto miestach nie je hygiena dostatocna- medzizubne priestory je potrebne cistit medzizubnou kefkou. Odporuca sa pouzit aj remineralizacne gely.

13uzivatelka11
8. sep 2025
@anavixy

Nie ne to kaz, ale za par mesiacov pri ne-zmene starostlivosti moze byt. Ide zrejme o demineralizaciu, toto miesto je ovela nechylnejsie k tvorbe kazu. Zrejme v tychto miestach nie je hygiena dostatocna- medzizubne priestory je potrebne cistit medzizubnou kefkou. Odporuca sa pouzit aj remineralizacne gely.

@anavixy nedáš prosím nejaký typ na takú pastu vhodnú pre 5 ročné dieťa?