Dentálna hygiena - floridácia zúbkov detí
Boli ste niekto u dentálnej hygieničky na floridáciu zúbkov malých detí? Mám 8 r. dieťa. Aký to má efekt? Koľko nás to vyjde,.... či ona vôbec aj zistí koľko flóru treba, čítala som že tiež to netreba preháňať s florom. Aké máte skúsenosti?
@ollynka floridacia sa u mojho zubara robieva automaticky... natiera tu pastu rovno na zuby ked nas dovysetruje (mala ma 9r). Ale napr. nacitaj si nieco o elmex gel, ten sa zvykne ale neviem od kolkych rokov davat raz za tyzden (?), mne pomohol kedysi ked som mala obdobie kazivosti... len uz si to presne nepamatam. K dentalnej hygienicke sa chystame teraz 2. v jej zivote ale to kvoli cisteniu..
@simca06022011 už som čítala o ňom, ten len vytvrdí zubnú sklovinu . Ale kúpime si aj ten. Akú má dcérka ZP? Neviem sa teraz dočítať, či to aj VŠZP prepláca.
@ollynka Union mame, ale ja odkedy sa pamatam to robila aj nam zubarka pri kazdej preventivke, reps. ked opravila ak nieco bolo treba... a teraz si uvedomujem, ze aj mne natierala zuby hygienicka (chodim uplne inde) v ramci dentalnej hygieny... asi to zalezu na zubarovi... kto vie...
@simca06022011 musím si v klude pozrieť stránku VŠZP, ale ak to prepláca, podla mna asi aj áno,....aj dentálna hygiena, či to aj tam nie je hradené cez VŠZP,...neviem, prečo by som mala platiť, ked by to tomu dieťaťu malo byť poskytnuté vrámci preventívky!!! Ked už ani tá zubárka nedá žiadnu informáciu, všetko si treba naštudovať, vyhľadať , lebo v tejto dobe len prídem niekde do ordinácie a len na mna niekto otvorí hubu, pýta za to 20 eur. Potom si stavajú vily, vily svojim deťom a na vás sa pozerajú jak na hmyz.

@ollynka ja mam tiez 8 rocne dieta. Zubarka mu dava fluoridovy gel na kazdej preventivke. Stale ma zuby bez kazu 🙂