Dvojročná dcérka má kazy v mliečnych stoličkách

dominicka005
8. apr 2019

Ahojte maminky, chcela by som sa Vás opýtať, poprípade poradiť, ako ste riešili situáciu ak vaše dieťa malo pokazené dolné stoličky, má v nich kazy, bolia ju.. Celkovo jej chrup nieje nič moc, horný predný zúbok vybila, scernal jej, napokon sa chytili aj ostatné predné a z troch už nemá skoro nič.. Co by som ale rada vedela, opýtala sa, vedia dieťaťu pomôcť nejakú lekári aj keď dieťa nespolupracuje? Odmalička jej brali krv, robili gastro vyšetrenia a ona sa mi už tak boji lekárov že placeme už v čakárni hoci ani dnu nejdeme... Ďakujem za odpovede, prajem pekný deň

ewiculik
8. apr 2019

@dominicka005 No to ze sa boji je normalne, to prejde, nejak by som to neriesila, su to mliecne zuby, ak ju bolia musite len vydrzat, u zubara ste boli? ci by nevedel odporucit nieco? ja viem odporucit len nejest studene, sladke, moc horuce a vela umyvat...

optive
8. apr 2019

Dosť skoro má hlboké kazy tak že ju bolia.moja dcérka má 4 roky a teda kazov 7.ona ale od 3 rokov celkom spolupracuje má vysoký prah bolesti.prva dcérka začala spolupracovať až v 6 rokoch dovtedy kopala zubarku .. prvý kaz sme robili na 3x každé tri razy sme tam boli 30minut a vŕtačku sa jej tam za tých 30minut podarilo strčiť asi 4x. Našťastie zubarka je trpezlivá a robí výborne ale za každú návštevu platíme 40 eur..takže jeden kaz 120eur.jeden mliečny zub..e drží doteraz už 4 rok.ale ja tie peniaze neľutujem a všetky zuby dávam pekne opraviť.odpustime si letnú dovolenku ale máme celá rodina pekný chrup..

bellabell
8. apr 2019

@dominicka005 neviem síce, ako je to s detičkami, ktoré nespolupracujú. Ale ja by som určite nečakala a nenechala ju “ vydržať” pretože ten kaz môže prejsť hore na stály zub. Väčšinou ten kaz normálne vyvrtaju

weronika90
8. apr 2019

@dominicka005
Nasej malej tak museli 4 zúbky predné vybrať, a zvyšok sa postupne opravuje, ale jej u zubarky dávajú v dzusiku lieky na oblbnutie, nepamätám si ako sa to vola ale dieťa si to toľko nepamata co sním všetko robili. Pri zákroku síce jačí ale potom povie ze príde aj nabudúce na dzusik.

pieksamaki
8. apr 2019

@dominicka005
Ahoj..vedela by si to prosim ta odfotit? Tie zubky...

dominicka005
autor
8. apr 2019

@optive celkovo má tie zúbky odmalička nejaké slabunke... Boli sme u zubára keď vybila prvý zúbok tak ze jej musela vytiahnuť bez anestezy nerv... Ahirne predné zúbky, tak tie už mala do polky sklovinu preč keď mala 1,5roka..no kazy n stoličkách nemala a zúbky čistenie boli... Zubarka povedala ze pokiaľ dieťa neopuchne, nič s tým robiť nebudú, preto musím nájsť nejakú alternatívu kde by moje dieťa ošetrili a zúbky jej opravili.. Pretože hocičo zje zakaždým plače, keď jej to vojde do tých kazov.... Už som z toho zúfalá.. Ani neviem kam sa skôr obrátiť na koho

dominicka005
autor
8. apr 2019

@pieksamaki pokúsim sa keď vstane

dominicka005
autor
8. apr 2019

@ewiculik práveže už nechcem dlhšie čakať, preto som sem napísala, či s tým nemá niekto skúsenosť, pretože podľa mňa aby dieťa plakalo aj 5x na deň kvôli zubkom keď papa aleno pije vodu nieje len tak.. Musím hľadať niekoho kto by v tomto smerevedel aj reálne pomôcť.. Odporučiť nejakého dobrého stomatológa ktorý takéto detičky osetruje

dominicka005
autor
8. apr 2019

@weronika90 koľko rokov ma vaša mala? Práveže u nás teda pri mojej Dr nič také nedávajú, že oblbovaky. Preto potrebujem nájsť niekoho vhodnejsieho a nechať to tak

pieksamaki
8. apr 2019

@dominicka005
Ja vam odfotim neskor tie nase....zhrozite sa ked to uvidite...zacinalo to tiez bielymi skrvnami...pofotim tiez az ked sa zobudia..dve deti do 3rokov maju medove zuby...dnes som presvedcena ze je to z umeleho mliecka co pijavali v noci...no zial som nemala energiu ich odstavit..lebo mam aj dalsie deti.
Nutrilon zmenil aj zlozenie pred par mesiacmi......

dominicka005
autor
8. apr 2019

@bellabell žiadne čakanie v našom prípade nepripadá do úvahy... Ona ústa neotvorí a nieto žeby jej tam ešte zubarka vŕtala..

dominicka005
autor
8. apr 2019

@dominicka005 oprava* nenechať to tak

dominicka005
autor
8. apr 2019

@pieksamaki takže aj vy máte s ty. To problém?? Ach... Radšej by som mala. Ja takéto problémy ako dcéra.. Koľko má vase dieťa rokov? A riešite to nejak?

dominicka005
autor
8. apr 2019

@pieksamaki aj moja ma hore medové zuby, ale tie ju nebolia už, lebo pravdepodobne sú odumreté.. Ale tie stoličky tak v nich má kazy a tie ju bolia riadne, no ona vŕtať si nenechá..... Ešte som čítala veľmi veľa kladných recenziou a odporúčania na zubarku k Poprade tak uvažujeme aj nad ňou.. Aj keď to je ďalekom. Ci by sme sa nevyhli anesteze

eliska13
8. apr 2019

@dominicka005 môj mal v 2,5 r sladkosti nepoznal a bol kojeny lekárka povedala, že je to z mlieka materského.Zubari bežne dávajú niečo na ukľudnenie, aby sa dieťa tak nebálo a spolupracovalo.ale málokomu sa chce piplat s deťmi a preto posielajú preč.Potom radi robia celkovú anestézy kvôli tomu, že dobre zaplatis.urcite jej to daj spraviť baktérie v puse sú zle aj kvôli tomu, že v 5 r začnú rásť trvalé.

pieksamaki
8. apr 2019

@dominicka005
Ano..tiez kazy na stolickach..predne zuby uz ma vytrhnute.ten ma 2,5r
Ta druha 1.5r ma predne hnede vsetky...co uz odchadzaju...uz aj spodne dva hnednu...
Zostava len nasalej cistit a dufat...
Da sa fluorizovat..ale to uz asi v nasom stadiu nepomoze

lucyluv
8. apr 2019

Určite nájsť iného zubára, prípadne špecializovanú detskú kliniku. Sú zubari, ktorí to riešia. A dokonca existuje aj namiesto vŕtania metóda ošetrenia ozonom. Určite to bude mega drahé. Ale ja by som to na vašom mieste nevzdala a hľadala iného zubára. Predsa nemôže takto trpieť. Držím palce.
https://zivot.pluska.sk/clanok/33500/osetrenie-...

lucyluv
8. apr 2019

Inak napr v Hlohovci sú nejakí vychyreni zubári, kamoška tam chodí s dcerkou - Andel elit dental care

didaa
8. apr 2019

@dominicka005 všetko je to o starostlivosti. Moja dcerka má v lete 6 rokov a ani jeden kaz a nikdy ju žiadny zub našťastie ani nebolel. Každý deň pred spaním si umývame spolu zuby a oplatilo sa 🙂Zubárka tvrdí, že čisté zdravé zuby sa nemajú dôvod kaziť.

optive
8. apr 2019

@dominicka005 treba to podchytiť hneď na začiatku.nasa zubárka jej tam nasilu strčí prst a tak aspoň trošku vŕta a ja ich držím.pomaha nám počítanie že do 4 napríklad a vtedy prestane vŕtať.ja teda som nikdy nepochopila že nechať zúbky vyhnit, však to bolí vačky sa robia..treba to hneď na začiatku zavrtat a hotovo.aj keď len najprv dieru vyvrta budete chodiť každý týždeň a skúšať.pevne nervy.moja najstaršia čo kopala tri roky zubarku si neodniesla žiadny negatívny zážitok.sama zistila že keď je kaz maličký vôbec to neboli tak teraz keď si nájde čiernu bodku hneď sa pýta k zubárke

ada309
8. apr 2019

odporučila by som dať urobiť výter,či nemá bacila v ústnej dutine ,ktorý tieto problémy môže spôsobovať ... určite by som nepodcenila mliečne zúbky ,lebo tie sú veľmi dôležité,keďže držia miesto pre trvalé zuby (aby potom nemala krivé zuby).. a určite by som tiež odporučila súkromneho stomatológia ,ktorý vie dať chrup do poriadku pod narkozou alebo tzv. "oblbovakmi " v prípade,že dieťa naozaj nijak nespolupracuje a je to pre neho veľký stres. to ale samozrejme je už financne náročné.
aspoň tie kazy dajte do poriadku ,obzvlášť keď ju bolia.

pieksamaki
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pieksamaki
9. apr 2019

@dominicka005
Posielam ti fotku.ide to od korena..hned s prvym zubom.vyzera to ako nanos.je to vsak zhnita sklovina...samozrejme na dotyk to boli.preto jej umyvame zuby zafixovane ruky,nohy a dvaja.

simca06022011
9. apr 2019

@dominicka005 máme skúsenosti. Celková anestéza a opraviť všetko naraz. Síce dievčatko malo cca 5 rokov ale za tie peniaze to stalo. Vynervovani boli všetci a kazou pribúdalo a pribúdalo.

simca06022011
9. apr 2019

U vás iné ani nepripadá do úvahy, keď s nervami už zuby aj umývate.

lauren8m
9. apr 2019

@didaa, starostlivost je vela ale niekedy ani ta nepomoze. Nasa zubarka mi vysvetlovala, aky moze mat zapal v tehotenstve ucinok na kazivost zubov dietata. Matka ani nemusi vediet, ze nejaky zapal mala a zuby dietatu uz rastu oslabene. Preto sa odporuca chodit na preventivne prehliadky, zacat hned ako vykuknu prve zuby. Cim skor sa na kaz pride, tym jednoduchsia je naprava. Plus si dieta zvykne na zubara a nevidi ho prvykrat, ked uz musi robit nejaky bolestivy zakrok.
@dominicka005 urcite najst ineho zubara. Stolicky sa vymienaju za trvale zuby dost neskoro, kludne okolo 9-12 rokov. Ked ju bolia uz teraz, tak to casom bude iba horsie. Ked bude trvaly zub rast pod zhnitym pokazenym zubom, tak sa poskodi aj ten, nehovoriac o moznych zapaloch dasna, okostnice a neviem coho vsetkeho. Drzim palce!

weronika90
9. apr 2019

@dominicka005 teraz ma 3 roky, len dlho trvalo dokiaľ sme našli Dr. ktorá to tak robí.. Aj to nás tam poslal pôvodný zubár keď som sa na to pýtala a nedala sa odradiť keď sa to zhorsovalo. Ošetrovaní jej to keď mala 2 ale ľutujem ze som o tej zubárke nevedela hneď, nemusela mat toľko problémov, lebo každý sa vyhovára že sú to len mliečne, ale je vydno že aj tie by mali hneď riešiť pretože sa najrýchlejšie potom kazia ďalej.

ink
9. apr 2019

@pieksamaki ahoj, mne to ešte nepríde ako kaz, ale ako predstupeň kazu. Ak sa vám dá ísť na dentálnu hygienu, tak by to bolo super.

ink
9. apr 2019

a ešte doplním, že ja teda nie som žiadna odborníčka, takže hovorím len svoj dojem, ktorý som nadobudla, keď teraz riešim dačo podobné so synom. Ale!
Na koníku je aj odborná anonymná poradňa mimo iného aj so zubárkou. Polož jej otázku aj s touto foto a vyjadrí sa.
Len prikladám ešte jednu jej odpoveď na inú otázku, ale vysvetľuje v nej niečo, čo by sa mohlo týkať aj vášho problému : https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/poradna-zubarky-mddr-aleny-zahumenskej/moze-mat-7-mesacne-dieta-pokazene-zubky/

dominicka005
autor
10. apr 2019

@weronika90 prosím vás kam teraz chodíte?