Fľaky na prvých zúbkoch
Ahojte môjmu malému sa prerezali prvé dolné jednotky ale už s bielymi fľakmi akože stalo sa to už niekomu ? Na každom jednom ma jeden biely fliačik.
@july0 https://www.notino.sk/gc/tooth-mousse-mint-remi...
moj mal na jednom zubku taky biely fliacik a dentalna nam odporucila ttooto a pomohlo 🙂
@july0 moze to byt liekmi, mohlo k tomu dosjt este v tehotenstve. Su to len mliecne zubky, tym sa netrap. Ja mam tieto biele flaky aj na trvalych, ziadna tragedia… 🙂
A inak nam tu istu penu, co spomina mongi tiez odporucila zubarka pre malu, ta ma na zubkoch hypoplaziu skloviny.
@petricka22 dakujem objednam ju 🙂
@petricka22 a nebude vadit ak tu pastu prehltne ? Lebo on vsetko cmúľa aj geliky na dasna vsetko
@july0 nedocitala som sa od akeho veku. Ale to pouzitie bude pri takom krpcovi narocne… a pisu neprehltat
@petricka22 vdaka aj tak skusim sa v lekarni poradit
@july0 žiadna pasta, kde je napísané neprehĺtať nie je vhodná pre malé deti! Ide o to, že prehĺtnutím sa do organizmu dostanú látky, ktoré tam nemajú byť.
Preto napr. dospelacke pasty s vyšším obsahom Floridu nemôžu používať malé deti. Deti majú pasty svoje, kde nevadí ak čo to skončí v brušku.
A čistila si malemu zubky hned ako bolo vidieť kusok? Ono ide o to, že ak si nečistila, tak nastala demineralizacia skloviny a moze to pokracovat aj ako zubny kaz alebo sa to zastavi.
Gel možno pomaha len trocha,ale predovsetkym treba tie zuby cistit a zosuchat ten povlak aj viac x za den, ak sa toto neurobi, tak ani zazrak nepomoze. Obzvlast este ak deticky piju mlieko aj v noci. V takom pripade treba aj v noci aspon gazou ten zubok osuchat. Viem je to otrava atd, ale bude mat 2 roky bude ho boliet zub a uz bude neskoro. A nespolupracujuce dieta ti malokto osetri. Ono z toho nemusi byt kaz ale ak sa to tak necha tak kludne moze.
Nám osobne pomohla táto pasta. https://www.amway.sk/Kids-Detská-zubná-pasta-Gl...
Odporučil ju manželovi známy. Maličká ma odvtedy zubky uplne super a fľaky zmizli. Rovnaký problém mal aj manžel na prednej stoličke. Bolo mu povedané že je to hlavne problem s mineralmi v sklovine a skusil drahé pasty nič nepomohlo. Nakoniec vyskušal pastu od rovnakej spoločnosti pre dospelých a fľak z tmavo hnedého už ani nie je vidieť.

@july0 nebral už nejaké antibiotiká?